İçeriğe Yönlendir

1995 explorer v6

Evren Evrim

Recommended Posts

Evren Evrim

Merhaba yakın zamanda 1995 model explorer 4.0 aldım izninizle bir kac sorum olacak vitesin ucundaki tusa bastıgımda devrede (son vitesi devreye cıkarıp, sokuyor diye biliyorum yanlış ise lütfen düzeltin) olup olmadığını goremiyorum ışığı yanmıyor aynı zamanda 4x4, 4x2 ve 4x4 low a aldıgımda geçip geçmedigini bilemiyorum onlarında ışığı yanmıyor sadece low da olunca ön tekerleklerin fazla dönmediginden anlıyorum.Ayrıca arada bir arıza ışığı yanıyor ve sönüyor belirli bir düzeni yok. Hava filtresinden olabilirmi sanırım daha önce çağlar beyin yazılarında böyle bir dip not vardı. ( aracta tüp yok )Bunların nedeni ne olabilir ve yeni alınan bir explorer a yapılması gereken bakımlar nelerdir ? Allah'a şükür başka bir sorunum yok. Ayrıca Ankara da önerilebilecek uygun fiyatlı ve işini bilen servis numarası, adres gibi bilgileri veriseniz cok sevinirim. daha once 2000 model altı chrysler gibi araclar kullandım aynı yeremi götürsem sizce ondan anlayan bundanda anlarmı? onlara direkt sormak istemiyorum cunku sorup baska yere goturursem ayıp olabilir. Çağlar bey ve diğer tecrübe sahipleri bu bilgileri benimle paylaşırlarsa cok sevinirim. Bu arada aracta 19 jant var bu bir problem teşkil edermi. en fazla kaç inç jant kullanılmalı. iyi günler saygılar...

Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci
Merhaba yakın zamanda 1995 model explorer 4.0 aldım izninizle bir kac sorum olacak vitesin ucundaki tusa bastıgımda devrede (son vitesi devreye cıkarıp, sokuyor diye biliyorum yanlış ise lütfen düzeltin) olup olmadığını goremiyorum ışığı yanmıyor aynı zamanda 4x4, 4x2 ve 4x4 low a aldıgımda geçip geçmedigini bilemiyorum onlarında ışığı yanmıyor sadece low da olunca ön tekerleklerin fazla dönmediginden anlıyorum.Ayrıca arada bir arıza ışığı yanıyor ve sönüyor belirli bir düzeni yok. Hava filtresinden olabilirmi sanırım daha önce çağlar beyin yazılarında böyle bir dip not vardı. ( aracta tüp yok )Bunların nedeni ne olabilir ve yeni alınan bir explorer a yapılması gereken bakımlar nelerdir ? Allah'a şükür başka bir sorunum yok. Ayrıca Ankara da önerilebilecek uygun fiyatlı ve işini bilen servis numarası, adres gibi bilgileri veriseniz cok sevinirim. daha once 2000 model altı chrysler gibi araclar kullandım aynı yeremi götürsem sizce ondan anlayan bundanda anlarmı? onlara direkt sormak istemiyorum cunku sorup baska yere goturursem ayıp olabilir. Çağlar bey ve diğer tecrübe sahipleri bu bilgileri benimle paylaşırlarsa cok sevinirim. Bu arada aracta 19 jant var bu bir problem teşkil edermi. en fazla kaç inç jant kullanılmalı. iyi günler saygılar...

bu problem tam çağlar beylik

Yorum bağlantısı
Evren Evrim
(düzenlendi)

o zaman Çağlar beyi beklemeye devam :)

Aklıma bir kaç şey daha takıldı bu aracta kapıda şifresi var tam ne işe yarıyor nasıl kullanırım sadece kapıyımı acar yoksa biraz daha ileri gidip aracı anahtarsız da çalıştırabilirmi :) ve nasıl devreye alabilirim? Şimdiden teşekkürler umarım zamanızı fazla çalmamışımdır. iyigünler.

tarihinde Evren Evrim tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Çok

0 544 747 60 95 numaradan ali ustayı ara ve git yeri şaşmazda Ankarada tavsiye edeceğim kişi odur.

en azından ben artık hep oradayım.

başka yardımım olursa öm. bekliyorum.

syg.

forumda bu konuda Çağlar üstadın söylediklerini dinlemek lazım.

çok faydası olmuştur.

Yorum bağlantısı
Evren Evrim

Serkan tesekkur ederim numarayı aldım Çağlar beyin önerilerini bekliyorum gitmeden önce saygılar iyi günler.

Yorum bağlantısı
Evren Evrim
(düzenlendi)

valla aracı goturmek icin Çağlar beyi bekliyorum bende vereceği bilgiler cok onemli benim için

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Bu arada o vites kolunun ucundaki düğmeye basılınca D harfinin çıktığını ve torku arttığını bi yerlerde okumuştum ama pek ihtiyaç olmadığından denemedim. 4x4 low high ve auto ise de şöyle, (forumdan öğrendiğim kadarıyla) Auto ile 4x4 high arası geçiş direkt düğmeyle yapılabiliyor, pıt pıt, ama Low pozisyonu birazcık daha karışık, Boşa alınıyor, düz bir yerlerde duruluyor, sonra low a geçiriliyor.

Yorum bağlantısı
Sinan Kölüksüz

Ben de size Ali ustayı öneririm. Benim araçlarıma uzun yıllardır o bakar. Kendisi eskiden Otokoç'ta arazi taşıtlarına bakardı şimdi kendi yerinde.

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z

Size kaç liraya aldığınızı sorabilir miyim.Bir de yakıt durumu nasıl şehir içinde?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Araç dümdüz bir zemine alınacak , vites N ye alınacak fren bırakılacak araç hiçbir yere kaymıyorsa doğru zemindeyiz.

2. 4x4 e alınacak 10 saniye beklenecek sonra 4x4 lowa alınacak, alttan trak diye bir ses duyulabilir hatta duyulmalı

3. D ye alınacak direksiyon sona kadar çevrilecek (sona kadar yaslanılmayacak direksiyon pompasına zarar verir)

4. Tam gaz değil ama kararlı şekilde gaz verilecek, alttan takır tukur sesler geliyorsa hereşy yolunda demektir, 4 tekerlek biribirne kitlenmiştir

tüm bunlar olmuş da hala 4x4 lambası yanmamış ise göstegededki ampulu patlamıştır, gösteerge sökülür ampul değişir, yalnız göstergenin sökülmesi biraz zaman alır söyliyeyim.

Vitesin ucundaki düğme O/D of yanii on vites iptal düğmesidir, virajlı yollarda 60-80km/h arası gidilirken 4-3-4 yapmasın diye konmuştur, veya dikçe rampada tırmanmak için.

En güzel jant üstündeki krom kapaklı saç janttır.

19 jantta ne ebatta lastik takılı? Ön takımı zamanından önce bozar ses yaptırır, ayrıca viraj dengesi bozulabilir. Check engine lambası sık ça yanabilir, arıza koduna bakmalı, genelde benzin buharı kaynaklı yakar.

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
1. Araç dümdüz bir zemine alınacak , vites N ye alınacak fren bırakılacak araç hiçbir yere kaymıyorsa doğru zemindeyiz.

2. 4x4 e alınacak 10 saniye beklenecek sonra 4x4 lowa alınacak, alttan trak diye bir ses duyulabilir hatta duyulmalı

3. D ye alınacak direksiyon sona kadar çevrilecek (sona kadar yaslanılmayacak direksiyon pompasına zarar verir)

4. Tam gaz değil ama kararlı şekilde gaz verilecek, alttan takır tukur sesler geliyorsa hereşy yolunda demektir, 4 tekerlek biribirne kitlenmiştir

tüm bunlar olmuş da hala 4x4 lambası yanmamış ise göstegededki ampulu patlamıştır, gösteerge sökülür ampul değişir, yalnız göstergenin sökülmesi biraz zaman alır söyliyeyim.

Vitesin ucundaki düğme O/D of yanii on vites iptal düğmesidir, virajlı yollarda 60-80km/h arası gidilirken 4-3-4 yapmasın diye konmuştur, veya dikçe rampada tırmanmak için.

19 jantta ne ebatta lastik takılı? Ön takımı zamanından önce bozar ses yaptırır, ayrıca viraj dengesi bozulabilir. Check engine lambası sık ça yanabilir, arıza koduna bakmalı, genelde benzin buharı kaynaklı yakar.

Çağlar bey bu explorer ların parça fiyatları ve ikinci el fiyatları hakkında bilgi alabilir miyim sizden.Gerçi 2034 lira vergisi varmış ama...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

95-97 model ve cip klasmanındaki bu araçların fiyatları çok değişkendir, 5.000-25.000 arasında olması şaşırtıcı olmaz, geçen senelerde başlarından geçenler etkiler. Yürüyen aksamı Ranger ile, diferansiyeli fargo ile benzerlik taşır. amerikan araçların parçaları hemen her zaman bulanbilir ama sabit fiyatlı olması artık zor, zira Otosan ithalatı bıraktı.

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
(düzenlendi)
95-97 model ve cip klasmanındaki bu araçların fiyatları çok değişkendir, 5.000-25.000 arasında olması şaşırtıcı olmaz, geçen senelerde başlarından geçenler etkiler. Yürüyen aksamı Ranger ile, diferansiyeli fargo ile benzerlik taşır. amerikan araçların parçaları hemen her zaman bulanbilir ama sabit fiyatlı olması artık zor, zira Otosan ithalatı bıraktı.

Teşekkürler...

tarihinde Yavuz Ya??z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Evrim

255 . 55. 19 takılı yaıtıda bu yüzden artabilirmi? şu anda tam ölçmemekle birlikte şehir içinde 700-800 kuruş yakışıyor sanırım normal lastik ebatlarını bilmiyorum normal ebatlarını bilmiyorum. ayrıca birde kapı ustunde sifreleme sitemi var bunu nasıl kullanacagımı yada ne işe yaradıgını paylaşırsanız çok sevinirim. ayrıca forumdaki diğer arkadaşların bilgilendirmesi içinde çok teşekkürler. Ayrıça Çağlar beye engin bilgileni paylaştığı için çok teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

700/800 kuruş benim de benzin tüketimim, gerçi şehirden şehre fiyat değişir ama üç aşşa beş yukarı aynıyı buluyor. Tüp taktır tüp :p 400 e iniyor en azından :fiuw: Bende zavoli takılı, gaza aşırı basmadıktan sonra idare ediyor.

Bu arada senin vergi çok değil mi? Kaç motor o ?

Yorum bağlantısı
Serkan Çok

hakanım benim kadar yakıyormuşsun sende çok basıyorsun çooooooooook.

bu arada prinz taktırmak lazım performansda belirgin düşme olmuyor gazda. :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Benim buji kabloları yıpranmış bayaa bi. Onlar hafta sonuna doğru geliyor, gelsin iyicem basacam :) Kar yağmadı, bi kar yağsa işte ozmaan alacam Explorer' ın zevkini :)

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z

Explorer kullanıcısı arkadaşlar,peki bu araçların yedek parça fiyatları ne durumda.800 lira yakıt ha.Her yere taksi tutup gidiyormuş gibi. :) Çok burjuva işi olmuş. :)

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ben istanbuldan getirtiyorum, maalesef denizlide satan yer yok.

800 lira ama sesi havası yeter bu araçların. Herkesin hayatında bir kez sahip olması gereken bir araç (Tank) bunlar :) Çağlar abimiz Explorer konusu gördüğünde yettim uleynn edasıyla cevaplaması bile yeter bu araçlara binmeye :)

Yorum bağlantısı
Evren Evrim
(düzenlendi)

Tüp taktırmak ta icime hiç sinmiyor Bmw si olan arkadaslarım taktıranlardan yok conta yakan var arıza veridren ver yani onları gorunce 3 kurus tüpten kar edelim derken baska sorunlarla ugrasmak istemiyorum. zaten hafta sonu aracı olarak kullanıyorum :) şu lastikleri orjinale cevirsem acaba yakıt da fark edermi onu merak ediyorum. bu arada Hakan buji fiyatları nedir bunların ? Bu arada Blazer alacaktım son anda vaz gecip explorer almaya karar vermiştim gerci klasmanları baana göre cok farklı explorer lar Dodge durango ayarında bir arac sanırım. hep karsılaştırmalar durango ile yapılmış. ve teknik verileride çoğunlukla Durango dan üstün. Porblem çıkarmadığı sürece çok memnunum : ) : )

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Buji kablo setini kafalarıyla birlikte tabiki 190 dolar diyorlar, bujinin kendisi o kadar pahalı değil tabiki. Onu söylemeye zahmet bile etmiyorum. Ama aldığında şanzımanından elektrik tesisatına kadar baktırt derim, sonra tek tek çıkınca can sıkıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Bu arada aracınızın fotoğraflarını koysanız diyorum foruma da renk gelse foruma :

Yorum bağlantısı
Evren Evrim

İnşallah en yakın zamanda iyi bir makine ile cekip koymayı düşünüyorum. bu arada önerilerin ve verdigin bilgiler içinde teşekkürler. görüşmek üzere hoşçakalın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...