İçeriğe Yönlendir

Aks Keçesi

Sedat Can

Recommended Posts

Sabri Güngör

Herhangi bir tehlikeli durum yok sadece orada hafif bir ifrazat yapacak kafanıza takmayın :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Herhangi bir tehlikeli durum yok sadece orada hafif bir ifrazat yapacak kafanıza takmayın :rolleyes:

Bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunan herkese teşekkür ederim. :good1:

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Ekte Ford'un CD'sinden ilgili bölümü koyuyorum. Sonuç olarak şanzıman inmeden keçe değişir.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Ekte Ford'un CD'sinden ilgili bölümü koyuyorum. Sonuç olarak şanzıman inmeden keçe değişir.

Rıdvan bey olaya noktayı koymuşsunuz. Elinizde bu dökümanın Focus 1 için tamamı mevcut mu? Temin etmekte fayda var, indirebileceğimiz bir adres var mı?

Yorum bağlantısı
Sedat Can

Aks keçesini bugün değiştirdim. Yaklaşık 1 saatte halloldu. Keçe+temizlik için wd-40+işçilik 30 Tl. tuttu. Vites levye keçesini daha sonraya bıraktım. Dikkatimi çeken şanzıman yağının koyu kırmızı renkli olmasıydı, usta yağın orjinal yağı olduğunu söyledi.

Yorum bağlantısı
Sedat Can
Hayırlı olsun tek tarafmı değişti?

Evet, sadece sol aks keçesi değişti.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Aks keçesini bugün değiştirdim. Yaklaşık 1 saatte halloldu. Keçe+temizlik için wd-40+işçilik 30 Tl. tuttu. Vites levye keçesini daha sonraya bıraktım. Dikkatimi çeken şanzıman yağının koyu kırmızı renkli olmasıydı, usta yağın orjinal yağı olduğunu söyledi.

Geçmiş olsun..

Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci

hayırlı olsun yag değişmedimi yada ilave olmadımı

focusun şanzuman yağı 75w90 yarı sentetiktir

başka yağ ilavesi yaparsanız yağ bozulur ve şanzumana zarar verir

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Şanzıman yağı değişimi genelde önerilmediği için, usta akstan boşalan yağı temiz kaba aldı ve tekrar süzerek şanzımana ekledi. Yağ yeterli seviyede olduğu için başka herhangi bir yağ eklemesi yapılmadı.

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sedat Can

Daha önce aks kaçırırken yağ ilavesi yapıldı ama sanırım normal şanzıman yağı eklendi, yaklaşık 400 gr. kadar. Bu miktar yağı bozar mı, şanzıman yağını tamamen değiştirmek gerekir mi?

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
Şanzıman yağı değişimi genelde önerilmediği için, usta akstan boşalan yağı temiz kaba aldı ve tekrar süzerek şanzımana ekledi. Yağ yeterli seviyede olduğu için başka herhangi bir yağ eklemesi yapılmadı.

Bravo o ustaya gerçek Usta imiş işi bilen bir şahıs doğru olanı yapmış :) .Bir başkası olsa komple şanzıman yağınıda değiştirelim diyebilirdi.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Özkan Pehlivan

Focusların şanzuman yağı kaç litredir? Ben de aks keçesini değiştirttim. Yağını da Castrol 75W90 ile değiştirdim. 3 litre almıştım fakat sadece 1,9 litre aldı. Fazlası taşıyor dedi usta?

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Peki Mustafa Bey diyelim ki 1,9 litre var ise şanzımanda, ne gibi sorun olur?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Usta taşma yapıyor dediğine göre 1.9 eklemiştir şanzımanda bir miktar yağ var mış demekki.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Özkan Pehlivan

Ne yazık ki yağ kaçırma yine başladı ve yine aks keçesi. Aynı ustaya götürdüm. Keçenin kalitesizliğinden bahsetti tabii ki. Aks keçesi değiştirilirken bile ustalık hatası yapan ustacıklar var. şimdi başka bir usta arıyorum.

Yorum bağlantısı
Özkan Pehlivan

Çağlar Bey; aks milinin şanzımana bağlandığı yerdeki keçe kaçırıyor.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Sedat Sezgin

XLGciqD.jpg?1

benimde sorunum aynı sanırım izlemem gereken yol ve satın almam gerekenler nelerdir?

HCrlsuc.jpg

Yorum bağlantısı
Sedat Sezgin
(düzenlendi)

yukardaki gres yagı nerden geliyor zararı varmıdır

tarihinde Sedat Sezgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Kemal VİCDAN

Gönderilen Resim

benimde sorunum aynı sanırım izlemem gereken yol ve satın almam gerekenler nelerdir?

Gönderilen Resim

gres yagı akis başlarından geliyor akis körükleri degişmesi gerek çifti 10 tl ile 35 tl arası birşey ikisi iç ikisi dış olmak kaydıyla 4 tane körük var degiştirmede fayda var yolda bırkır

Daha büyük sorun açar

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...