İçeriğe Yönlendir

Filo indirimli araç alma...


Ali Cihangiroğlu

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu

Arkadaşlar bu filo araç satışı ile ilgili bir çok yazı var ama ilgili olanı bulamadım, şimdi bildiğim kadarıyla şirketler araç alırken bu indirim uygulanıyor, acaba araba alacağım zaman bunu bizim şirkete aldırsam olurmu? Yani şirket kendi adına bir araba alsa bunda filo indirimi uygulanırmı ve bu aracı satın aldıktan birkaç gün sonra bana devrede bilirmi, bunun önünde bir engel varmı acaba?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Tek arabalık filo yani :D:) Zor öyle bir filo indirimi ancak şirketin üzerinde yanlış hatırlamıyorsam 3 tane araba ruhsatı varsa Toyota hatrı sayılır bir indirim sağlıyor. Utku daha iyi bilir buralardaysa eğer ...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani aynı marka olması şartmı, bizim şirkette merso axor kamyon tır dolu, 1 er adet s500 s600 var 1 adet vito var, 2 tane x5 1 adet q7 bir adet daha 7 günlük land rover baya bir abartı modeli, fiorino, bi sürü reno cilo megan kangoo, toyota, mazda, ford pikap lar var, yani bir sürü araç var ama aynı markadan olmak zorundamı hepsi, mesela Ford alıcam 1 yada 2 tane pikabı var sadece, şirket alabilirmi yoksa çokmu almak lazım, genelde sirket merso ile çalışıyor ve kamyon daha çok, bizim bütçeyi çok aşar bu merso olayı o yüzden Ford falan alamazmıyız, yoksa kamyon merso ağır hizmet 400hp 10X10 kamyonu filo indirimiyle kesin alırızda ben ne yapacağım bunu, çok yakar, hem cilalalaması boya koruması falan uzun iş ;)

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

Öncelikle tek başınıza araba alırken veya şirkete 2-3 araba alırken filo indiriminden yararlanamazsınız ancak arkadaşların dediği gibi piyasa durgun olduğundan zaten bayileriş sıkıştırırsanız ciddi indirimler koparırsınız. Çünkü benim bildiğim filo indiriminde araç neredeyse fabrika çıkış fiyatına alınıyor.

Filo indiriminden 2 sene önce bir arkadaşım faydalanmıştı, araba kiralama şirketi olan bir yakını aracılığıyla o da araba (hundai) aldı tabi aynı marka/model arabadan ve 28 bin liralık arabayı 22 bin e almıştı.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Yani aynı marka olması şartmı,

Hiç farketmez, iki-üç ruhsat fotokopisi iş görür diyordu bana satış personeli..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Filo indirimi lafı , işin vesilesi. Firmanızın toplam araç sayısı; isminiz, piyasadaki yeriniz vs. fiyatı etkiliyor. Yani filo indirimi butonuna basınca fiyat iniyor gibi değil....

Intercity nin sahibi şahsına Kuga sipariş etsin, 20.000 TL den fatura keserler vb.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Vay be fiyata bak, demekki ne biçim karla araba satıyorlar bize, benim fiesta filo işi olsa 5000 tl ye alınır demek :) anlaşılan rent car işi yapan bir tanıdık bulmak lazım...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mesela dedik, fatura 22.000 TL de olabilir :) , rakamı net bilmem ama inanılmaz düşük olduğunu gördüğüm zamanlar olmuştu.

Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna

Ama İntercity en büyük satış bayisinin sattığı arabadan daha fazla araç alıyor nerdeyse senelik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...