İçeriğe Yönlendir

Kapı Eşiği Yapıştırma

Emre Doğan

Recommended Posts

Emre Doğan

Arkadaşlar fotoğraflarını eklediğim kapı eşiği setini ebay'den aldım bugün geldi. Sizce montaj yaparken bu bantlara ekleme yapmalı mıyım ya da silikon türevi bir madde mi kullanmalıyım ?

dsc03762yr.th.jpg dsc03764eo.th.jpg dsc03765.th.jpg dsc03763x.th.jpg

Yorum bağlantısı
Orhan Zengin

Daha evvelden bu uygulamayı yapan arkadaşlar bantla beraber silikon (siyah cam silikonu)kullanmışlardı.

Yorum bağlantısı

Daha önce bir arkadaş çift taraflı bantla destek yaparak yapıştırmayı tavsiye etmişti, bende sipariş verdim elime geçince öyle yapacağım.

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

3M çift taraflı bantla destekleyip yapıştırmak daha iyi olacak galiba. Silikon uzun vadede boyaya zarar verirebilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Kalitelisinden çift taraflı bant ile yapınız.

Silikon ile yapıştırmanın sağlamlığı tartışılmaz ancak geri dönüşü zordur.

Yorum bağlantısı
Emre Demir2

Özenli bir şekilde ortasından çift taraflı bant ile geçilirse sağlıklı olacaktır.

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Bugün montajı tamamladım, bir türlü vakit ayıramamıştım aradan çıktı, güzel oldu :good1:

55105428.th.jpg 30982707.th.jpg 72224372.th.jpg 37088053.th.jpg

Hazır vakit bulmuşken Ogs'yi de yerine yapıştırdım.

63492738.th.jpg

Sıradaki proje, bagaj aydınlatması. Birkaç işe yarar malzeme buldum evde, yakında projeyi tamamlayıp arabaya takarım :)

48320529.th.jpg

Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Konu kirliliği olmaması için buradan devam ediyorum. Bagajın daha iyi aydınlanması için bir lamba daha ekledim, emektardan kalan bagaj lambasını kullandım. 12 V 5 Watt ampül kullandım, sanıyorum ışık artık yeterli olacaktır.

26044682.th.jpg 12454465.th.jpg 39812633.th.jpg 29437484.th.jpg 42726604.th.jpg 65886011j.th.jpg 29440837.th.jpg 44089356.th.jpg 93459125.th.jpg 32741744.th.jpg 73477337.th.jpg dsc03827te.th.jpg87620913.th.jpg

Plastik plakalıklardan kurtuldum :D Dün gövde rengine yakın renkte plakalıklar gördüm ve hemen aldım, bugün taktım.

20391797.th.jpg 66577065.th.jpg 42838590.th.jpg 54435836.th.jpg

Yorum bağlantısı
Cem Doğanay

Kapı eşiklerinden ben de yapmak istiyorum. Bunkların aynısından Türkiyede bulmak mümkün mü? E buy dan nasıl alabilirm. (heyecan yaptım) :rolleyes:

Işıklandırma modifiyenizi de bence ayrı başlığa açsanız iyi olurdu ya da başlığınızı geneleyin, içinde ışık modifiyesinin de olduğu görünsün.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emre Doğan
Kapı eşiklerinden ben de yapmak istiyorum. Bunkların aynısından Türkiyede bulmak mümkün mü? E buy dan nasıl alabilirm. (heyecan yaptım) :rolleyes:

Işıklandırma modifiyenizi de bence ayrı başlığa açsanız iyi olurdu ya da başlığınızı geneleyin, içinde ışık modifiyesinin de olduğu görünsün.

Teşekkürler.

Cem Bey eşikleri bu satıcıdan aldım. İsterseniz mesaj gönderip sorun, genelde araç aksesuarları satıyor anladığım kadarıyla. 15 günde elime geldi, satıcı ücretsiz kargoluyordu aldığım zaman. Aydınlatmala için sanıyorum yeni konu açmak daha iyi olacak, başlığı editleyemiyorum :D

Yorum bağlantısı
Cem Doğanay
(düzenlendi)
Cem Bey eşikleri bu satıcıdan aldım. İsterseniz mesaj gönderip sorun, genelde araç aksesuarları satıyor anladığım kadarıyla. 15 günde elime geldi, satıcı ücretsiz kargoluyordu aldığım zaman. Aydınlatmala için sanıyorum yeni konu açmak daha iyi olacak, başlığı editleyemiyorum :D

Teşekkürler bir bakıym buna. Bir de bu Kapı Eşikleri için sedan hb fark ediyor mu?

tarihinde Cem Do?anay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Doğan

Aracınızın sedan ya da hatchback olması önemli değil, eşikler iki kasa tipine de uygun. Satıcı mk2&mk3 uyumlu demişti.

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Bahadır Kızılkaya
Plastik plakalıklardan kurtuldum :rolleyes: Dün gövde rengine yakın renkte plakalıklar gördüm ve hemen aldım, bugün taktım.

Abi çok güzel olmuş çalışmaların. Bagaj aydınlatması özellikle benimde listemde ben farklı birşey düşünüyorum ama sol tarafada bir hat çekip bir ampul daha eklemeyi mesela. Birde bende plakalıktan kurtulmak istiyorum nasıl sökücem hiç bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim. Biraz kurcaladım biraz sert müdahele etmem gerekiyor gibi zor geldi bana. Görüşmek üzere...

Yorum bağlantısı
Sedat Şeker

Emre bey bu ebay dan nasıl alış veriş yapıyorsunuz, herhangi bir fiyat farkı oluyor mu? anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Emre Doğan
Abi çok güzel olmuş çalışmaların. Bagaj aydınlatması özellikle benimde listemde ben farklı birşey düşünüyorum ama sol tarafada bir hat çekip bir ampul daha eklemeyi mesela. Birde bende plakalıktan kurtulmak istiyorum nasıl sökücem hiç bilmiyorum yardımcı olursan sevinirim. Biraz kurcaladım biraz sert müdahele etmem gerekiyor gibi zor geldi bana. Görüşmek üzere...

İlginize teşekkür ederim. Bagaj aydınlatması için yaptığım işlem sizin bahsettiğiniz gibi zaten, sol tarafa hat çektim şu an aydınlatma sorunum yok. Plakalığı çıkartmak için plakanızı dikkatlice çıkartmanız gerekiyor, plakaya bastırın ve yukarı çekmeye çalışın. En kötü ihtimalle çerçevenin üst bölümünü kırın. Arka plakayı çıkartırken boyanın zarar görmemesi için titiz çalışmak gerekiyor. Kolay gelsin.

Emre bey bu ebay dan nasıl alış veriş yapıyorsunuz, herhangi bir fiyat farkı oluyor mu? anlatırsanız sevinirim. Teşekkürler

Sedat Bey, ebay den alışveriş işi benim anlatımımla biraz karmaşık gelebilir, burada yararlı açıklamalar var. Bakmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Sedat Şeker
İlginize teşekkür ederim. Bagaj aydınlatması için yaptığım işlem sizin bahsettiğiniz gibi zaten, sol tarafa hat çektim şu an aydınlatma sorunum yok. Plakalığı çıkartmak için plakanızı dikkatlice çıkartmanız gerekiyor, plakaya bastırın ve yukarı çekmeye çalışın. En kötü ihtimalle çerçevenin üst bölümünü kırın. Arka plakayı çıkartırken boyanın zarar görmemesi için titiz çalışmak gerekiyor. Kolay gelsin.

Sedat Bey, ebay den alışveriş işi benim anlatımımla biraz karmaşık gelebilir, burada yararlı açıklamalar var. Bakmanızı öneririm.

Teşekkür ederim ilk alış verişimi yaptım bugün bakalım paçalık sipariş ettim 15 güne gelir heralde :spiteful:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...