İçeriğe Yönlendir

Arka sis lambası nasıl yakılır?

Mustafa Zeki

Recommended Posts

Mustafa Zeki

arka sis lambası nerden yanıyo bi türlü bulamadım. acaba benim araba da yok mu???

Yorum bağlantısı

Hocam farları açtığımız yuvarlak düğmeden kontrol ediyoruz. Farlar açıkken düğmeyi 1 kere kendinize çekince ön sis farları, 2 kez çekince arka sis farları yanıyor.

Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin

Fiesta ile aynıysa; far ışığını açınca anahtarı yukarıya doğru hafifçe çekin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki
Hocam farları açtığımız yuvarlak düğmeden kontrol ediyoruz. Farlar açıkken düğmeyi 1 kere kendinize çekince ön sis farları, 2 kez çekince arka sis farları yanıyor.

o yuvarlak düğme comfortta da ayını özelliğe sahip mi acaba. kendimize çekebiliyoz mu denedim ama çekilmiyor. sadece üstübasıp sola çevrilio. onu da anlamış değil park yanıyor mantığı nedir? sağa bir kez çevirince park yanıyor. tek fark sola çevirince iç aydınlatmalar yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

saga birinci çevirişte parklar, ikincisinde farlar yanar. iki kez çevirip farları yaktıktan sonra anahtarı kendinize doğru çekin. arka sis tüm focuslarda, hatta tüm araçlarda vardır.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Arka sis lambası her araçta var ve yasal zorunluluk. Ön sisler gibi opsiyona bağlı bişey değil. Her araçta olmak zorunda.

Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu

far anahtarını saga iki kere çevirdiginizde farlar yanacaktır,anahtar bu konumda iken kendinize çekeceksiniz anahtarı, ancak bu şekilde arka sisler yanar....

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki

teşekkürler. saolun. peki sola çevirmeyle. sağa çevirme bi mantığı varmı bunun ikisi de park değil mi??

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur

şimdi benim araçımda baktım kontak kapalıyken yanmıyor açınça yanyor .

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki
şimdi benim araçımda baktım kontak kapalıyken yanmıyor açınça yanyor .

hmm ewt haklısın. kontak kapalı iken sadece sola çevirdiğimizde parklar yanıyor sağa çevirince yanmıyor parklarben hep kontak açıkken denemiştim. onun için farkı anlayamamıştım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
teşekkürler. saolun. peki sola çevirmeyle. sağa çevirme bi mantığı varmı bunun ikisi de park değil mi??

Sola çevirdiğinizde sade dış parklar yanar.. iç aydınlatmalar yanmaz..

Yorum bağlantısı
Mustafa Zeki
Sola çevirdiğinizde sade dış parklar yanar.. iç aydınlatmalar yanmaz..

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

merhaba kontağı açmadanda sağa çevirdiğimde benim parklar yanıyor,arka veya ön sis yakmak için illaki farı açmaya yani iki defa çevirmeye gerek kalmıyor parklar (sağa doğru çevrilen) açıkkende sisler yanıyor,anahtarın üzerine basıp sola çeviremiyorum park işareti var ama o tarafa çevrilmiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Orjinal ön sis farlılarda anahtar, park ve sisleri yakmaya izin veriyor. Sadece arka sisi olanlarda kısa farların da açılması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

benim araç 2004 ghia far anahtarının üzerine basıp sola dönmesi gerekmiyor mu,işarette var ama dönmüyor neden acaba.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Şimdi çıktım baktım dönmüyordu az zorladım döndü ve rahatça dönmeye başladı, şimdi bir şey dikkatimi çekti eğer kontak açıksa üzerine basıp sola dönderdiğimizde park lambası yanmıyor, kontağı kapalı konuma getirdiğimizde yanıyor. Mustafa burası yerimidir bilmiyorum ama benim araba hb bir tane bagaj içerisinde aydınlatma lambası var bu lambadan daha güçlü ışık almak mümkün mü elektrik aksamında oynama yapmadan teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Şimdi çıktım baktım dönmüyordu az zorladım döndü ve rahatça dönmeye başladı, şimdi bir şey dikkatimi çekti eğer kontak açıksa üzerine basıp sola dönderdiğimizde park lambası yanmıyor, kontağı kapalı konuma getirdiğimizde yanıyor. Mustafa burası yerimidir bilmiyorum ama benim araba hb bir tane bagaj içerisinde aydınlatma lambası var bu lambadan daha güçlü ışık almak mümkün mü elektrik aksamında oynama yapmadan teşekkürler.

O park yanması yada yanmaması normal. Bagaj aydınlatması için led ampul belki iş yapabilir. Ampul nerede nasıl bilmiyorum hblerde. Murat Dere ye sor :) Emmi ye sor onlar heryere led döşüyorlar :crazy:

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Plaka lambasına ledlerden aldım,sonra bir daha aldım,sonra birdaha......En son tövbe ettim,benzin masrafından pahalıya gelmeye başladı :-) hemen pır pır ediyor flaşörlü gibi sonra sönüyor ömrü bitiyor.Bagajın lambası var birşey alacak olsam bagajdan el lambası ile alıyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Her ikisi de park..Ancak karanlık bir yerde bekleme yaparken,araç içindeyseniz sağa doğru parkları,araç içinde değilseniz sola doğru çevirip parkları yakmanız gerekli.Yani aracı terk ederken parkları yakmak gerekiyorsa soldan :)

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

merhaba,ayhan bey bagaj lambası için bir değişiklik yaptınız mı sizin araçta hb ne zaman bagajdan bişey alacaksam olsam deli oluyom,yani bir lambada sağ tarafa koysalar ne olacak sanki fabrika iflas mı edecek.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
merhaba,ayhan bey bagaj lambası için bir değişiklik yaptınız mı sizin araçta hb ne zaman bagajdan bişey alacaksam olsam deli oluyom,yani bir lambada sağ tarafa koysalar ne olacak sanki fabrika iflas mı edecek.

Bende aynı şekilde duruyor..dediğiniz doğru oldukça karanlık :)

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen
(düzenlendi)

bugün led plaka lambası aldım,fakat bagaj lambası dipsiz çıktı,anladım ki orjinalini bozmadan bagajı aydınlatmak imkansız gibi bişey.

tarihinde Cemal Demirezen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Şükrü Tüzün
arka sis lambası nerden yanıyo bi türlü bulamadım. acaba benim araba da yok mu???

lamba düğmesinde farları yakma konumunda, düğmeyi kendinize doğru çekince yanması lazım.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ali Aslan_2

arkadaslar benim aracım 2005 model ford focus comfort  sis farı koaboları var diyolar ama bn bulamadım  yoksa sonradan kendımızmı kablo cektırecegız   kablosu varsa bılen varsa yerini söyleyebilirmı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...