İçeriğe Yönlendir

(VSS) Hız Sensörü


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

arkadaşlar merhaba,

aracımda debriyaja basınca bazen 2 bin devre varan devir artması, seyir halindeyken hız göstergesinin 0 ra inip geri yükselmesi gibi sorunların kaynağının (vss) hız sensörü olduğunu öğrenmiş oldum.

bugün daha önce forumda carbon clean olayında sorunlar çıkartan ancak bana yakın olduğu için ankara yeni özgür bosh car servis'e telefon açtım. hız sensörü sorunumu anlattım. 3-4 kişiye bağlandı telefon her defasında bidaha anlattım ancak bir ara usta dedikleri kişi öyle bir sensör yok, size yanlış söylemişler gelin bilgisayara bağlayıp bakalım dedi. ben biraz şaşkın biraz soru işaretleriyle gittim 30 dk bekledikten sonra usta geldi yine öyle bir sensörün olmadığını söyledi. arabaya bindi bi bakalım dedi. arabayı affınıza sığınarak söylüyorum sığır gibi kullandı ayak yarım debriyajda 4 bin devre dayadı arabayı, zaten son demlerini yaşayan debriyaj balatasının heralde 2 günlük ömrü kaldı. sonra debriyaja basınca devir yükselmesini gösterdim. bu normal dedi. bu arada of güzelmiş araba iyi kaçıyo navigasyonu kaça aldın? filan gibi arıza tespiti için mutlak gerekli bilgileri sordu bana kendisi. neyse ellerinden zor kurtuldum.

oraya bu 2. gidişim 2sindede bişey yok diyerek bide arabamı hırpalıyarak ayrıldım. Bir olay ilk defa olursa "KAZA", 2 defa olursa "TESADÜF", 3 defa olursa "İSTİKRAR" dır. tezi aklıma geldiği için sanırım 3.denemeyi yapamıyacağım zira bence istikrarlılar.

*.ikinci olarak ford yedek parçası satan ankara ulustaki akgür ticaretten bugün bakım için yağ, yağ filitresi vs aldım. fiyatları çok çok uygun, pazarlık edebiliyosunuz. ve bosh servisince olmayan, bazı yedek parçacıların 60 ila 70 tl arası fiyat verdikleri hız sensörünü 40 tlye aldım ve original, üstelik sorun çıkarırsa getirme ve para iadesi garantisinide verdiler. gerçekten çok ilgili, gerçek manada esnaf denilecek kişiler.

yaşadığım bu iki tecrübeyi paylaşmak istedim...

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Carbon Clean'in İstanbul'daki merkezi bana Ostim'deki Uraz Oto'yu tavsiye etti. Bir de orayı deneyin isterseniz.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

yok ustam değişmedim aslında değiştirebilirim 1tane soket ancak şu debriyaj işini çözdüğümde takılırken taktırıcam bunuda söyledim orada dedim 1 ay sonrada getirebilirim. tabi değiştiririz dediler. bilgisayardan parça numaralarından vs çok aradı arkadaş ve buldu şeklinide görmüştüm daha önce o yüzden ok dedim. bakalım debriyaj değiştiğinde takılıcakta debriyaja para kalmadı :p şimdilik biriktirme safhasındayım parayı toparlarım inş yakın zamanda ;)

Yorum bağlantısı
Onur Demir
bununla geçmiş olsun.debriyaj balatası o adam kullanırken bitip kalsaydı yolda ne derdi acaba :rolleyes:

"Abi senin debryiaj bitikmiş, Ondandır herhalde" derdi :p

Geçmiş olsun. Sorunuzu en yakın zamanda çözersiniz umarım...

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent
(düzenlendi)

gerçekten ellerinden ucuz kurtuldum. ismini değiştirip öz kasaplar çinçin bosh servisi yapsalar daha doğru olur kanımca.

daha önceki anımıda anlatayım. orada çalışan bir elektrikçi ismi uğurdu sanırım. sorunum havalandırma yön düğmesi nereye çevirirsem çeviriyim cama üflüyordu. oraya gittim. 5 saat uğraştı konslu söke taka tırnaklarını kırmış, sonunda pedalların sağındaki havalandırmaya yön veren mekanizmayı buldu eliyle boruları çıkarttı bu sefer nereye çevirirsem çeviriyim sadece öne üflüyordu. abi yaptım dedi. dedim kışın buğu filan yapınca napcaz? o zaman gelirsin geri cama üfletirim dedi.

yine ellerinden zor kaçtım. yol kenarında durdum o yönlendirme mekanizmasına uyduruk paslı bi tel bağlamış onu söktüm attım sanayiye gittim bir elektrikçi baktı düğmenin yanındaki ufak boru yerine oturmadığı için hava kaçırıyomuş, yön değişimide basınçla olduğu için, basınç oluşmayınca tek bir yönde kalıyormuş adam iki dkda yerine oturttu boruyu sorun halloldu.

siz siz olun arkadaşlar o caddeden dahi geçmeyin benden söylemesi.

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu
kışın buğu filan yapınca napcaz? o zaman gelirsin geri cama üfletirim dedi.

:D

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

yetkili servisler öpmeyi sevdiği için önünden bile geçmem. geçen araçta ufak bi problem vardı. ostim sanayiye gittim, fordparçası satan biryer buldum. dedim benim böyle böyle bi sorunum var kime gideyim. adam yakındaki bi ustayı tavsiye etti. gittim 2dk da işimi halletti.

siz siz olun, bilmedik biryerdeyseniz parçacıdan tavsiye isteyin, sonuçta en çok çalıştığı ve haliyle en tecrübeli yeri tavsiye edecektir.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Yetkili servis pahalıdır vs diyoruz ama şahsen ben mekanik ve elektronik bir arıza ya da bakımda kesinlikle yetkili servise gidilmesini öneriyorum...

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Hakkaten, yetkili servis olayı nerden çıktı :rolleyes: Konudaki servislerin tamamı özel :)

Bi şekilde bağlanmış yetkili servislere ama nasıl oldu anlamadım :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mustafa Tüfekçi

ben çok alış veriş yaptım. dürüst satıcı iyi indirimlerde yapmıştı bana. arada mesaj attıp çokçada fiyat aldım :D direk havale ile de ödeme yaptığım oldu. ufacık şeye bile fatırasını yollarlar ;) Adı Akif Gürbüz olması lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...