İçeriğe Yönlendir

1.5 dci clio sesli çalışma problemi


Mustafa Gökmen

Recommended Posts

Mustafa Gökmen

Selamlar yakın zamanda kaza yaptığım 1.5 dci clio aracımın serviste tamponu kaputu ve çamurluğu değişti aracı iş yoğunluğu nedeni ile babam teslim aldı.Yolda gelirken dur kalk sıkışık trafikte kalkış yaptığında arac sesli çalışmaya başlamış sesi ford transit sesi gibi gaza bastıkça artıyor bir kaç yere gösterdim herkes farklı şeyler söyledi.Kazadan dolayı sente atlamış olabilir dediler ,fakat kazadan sonra arabayı 100 km kullandık hiç bir sorun yoktu.yağı yağ filitresi mazot filitresi orjinal parçaları ile yeni değişti ,yağ seviyesi vs herşey normal,sarsıntılıda çalışmıyor sadece motor sesi aşırı arttı ,gösterdiğim ustalardan biri sanırım enjektörlerdi somunlarını gevşetti hepsindende mazot geliyordu 5 farklı yere gösterdim 5 ustada farklı şeyler söyledi yarın servise götüreceğim ayrıca araç 2006 model 8.700 km de .ilk yağ değişimi daha yeni yapıldı problem sente atlaması olabilirmi?

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Mehmet abi çekişinde herhangi değişiklik farketmedim sesli çalışmasından sonra evden iki üç km uzaklıtaki sanayiye kadar kullandım yüksek hızlara çıkmadım.Yakıt konusunda herhangi bir fikrim yok.problemden sonra 6 ,7 km kullandım sadece.motor sarsıntılıda çalşmıyor ses haricinde problem gözükmüyor araçta.

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen
Kazadan sonra değişen ve tamir gören kaportadan ve/veya tam oturmayan fitillerden dolayı aracın ses izolasyonun fabrikasyon değeri kaybolmuş olabilir.

Yani, motor sesi eskisinden daha fazla kabine giriyor olabilir.

abi öyle böyle değil traktör gibi çalışıyor.Yolda gideren yayalar bile bakıyor bu ses ne diye.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kılyo da yanlış hatırlamıyor isem, sağ önde altta, motor vibrasyonunu sönümleyen bir karşı ağırlık gibi bir parça olması lazım, tam da çarpılan yer orası sanırım.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
(düzenlendi)

Geçen ay ,Kardeşimin kullandığı ve 2008 model 150 bindeki cliosu ,Yolda değişik sesler çıkararak stop etti.Motor .krank piston,yay may ne varsa dağıldı.Araç servis bakımlıydı .Arabayı çekici marifetiyle yine yetkili servise getirdik ve yağ bitmiş bu yüzden de araba ölmüş dediler. Yapılan incelemede yağ kaçağı bulunamadı .Ben anladımki serviste bu arabaya ya yağ konulmadı yada eksik konularak yollandı.Şimdi bunları niye anlattım .Servis diye çok da fazla güvenmeyin .Bir şeyler eksik yada takıldı diye yazılmıuş ve takılmamış olabilir.Hatta ,yeni denir kazalı arabadan sökülüp aracınıza takılır siz sıfır zannedersiniz.

Ama şu da bir gerçek ki bu cliyolar acayip az yakıyor...

tarihinde Hasan Basri Bayraktar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Aracı yetkili renault servisine götürdüm ve sentesinn atlamış olduğunu söylediler .sente 1 diş atlamış ,babam sanırım 1. vites dahil aracı biraz sıkıştırmış devirsiz kullanma ve aşırı motor freni yapıldığında atlıyacağını söylediler,daha kötü sonuçları olabileceğini ucuz atlattığımızı söylediler.Triger kayışıda 4 yılını doldurduğundan sökülmüşken set olarak değiştirttim.Kuzenımde servis çalışanı olduğundan indirimle 125 tl ye seti aldık işcilik almadılar.toplamda 30 dakikada araç hazır hale geldi.yardımlar için herkese çok teşekkürler.

Yakıt konusuna gelince 2.3 granada ve ford ka dan sonra bu araç hiç bir şey yakmıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sentesi de laylon muş. Benim merak ettiğim Kaskatlada 105 Ps lere sıkışan aynı mekaniğin de bu kadar hassasa olup olmadığı. Geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız. Kaza ile ilgi kurdular mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Yok kaza ile ilişki kurmaldırlar.Zaten kazadan sonra 200 km ye yakın kullandım aracı herhangi bir problem gözükmüyordu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...