İçeriğe Yönlendir

50 kuruş yakıyor


Alper Yayla

Recommended Posts

Alper Yayla

Merhaba forum sakinleri

2004 1.6 fusion sahibiyim. Aracim km'de 50 krs yakiyor, benide yakiyor. Netten biraz arastirdim, genel bir bakimin yaninda karburator temizligi yapmak da gerekiyor. Bu islemi bilen, arkadaslar nasil yapildigini ve kaca mal oldugunu yazarlarsa sevinirim.

Ayrica aracta rolantide bir ugultu mevcut. Ancak debriyaja basildiginda veya gaz verildiginde bu ses kesiliyor. Bunun nedeni nedir acaba ? Debriyajim bitik anlamina mi geliyor ? Triger ve debriyaj seti degisimi icin pesin 1000 TL teklif aldim, sizce bu fiyat normal mi ? Yetkili serviste kaca cikar sizce ?

Yorum bağlantısı
Alper Yayla

hadi yahu .mekanikten bir haberiz valla.sadece sürmeyi biliyoz.sanayide bi kazık daha yiyicem o kesinde.hiç değilse bu kez biraz daha bilinçli olayım istiyorum.daha ayrıntı liste vereyim

hava filt- 20

yağ filt- 20

motor yağı castrol - 75

debriyaj seti 425

triger 130

alt kayışı 40

devir daim 100

antifiriz 30

şanzuman yağı 35

işçilik 340

toplam 1250 6 taksit

1075 peşin

bu listeden biraz sorayım devirdaim nedir neden değişmesi gerekiyor?

alt kayışı bu v kayışı mı?

triger işçilikle 250 tl ye geliyor normalmi ve nelere dikkar etmek gerek.

aslında asıl sorun şu ki ben bunları yaptırırsam benzin sorunum çözülecekmi asıl sorun bu.kimse araçta ne var diyerek kontrol ederek bakmıyor hemen parça değişimi bilmem ne

bana ehli bir ustada tavsiyeedin.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Aracınız kaç kilometrede ? Ayrıca triger ve debriaj deişimi, Yakıtınızı ne derece azaltırki ?

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Debriyaj sistemi ömrünü tamamlamak üzere, kaçırıyor ise sağlıklı tüketim değerleri yakalanamaz. Ayrıca debriyaj seti için istenen fiyat bana biraz yüksek geldi. Bu rakamları yetkili servis istiyorsa yaptırılabilirde.

Yorum bağlantısı
Alper Yayla

aracım 70000 km de daha.işten eeve evden işe.yokuş çıkıyorum akşamda aynı yooldan aşağı salıyorum.güzergahım budur.

bu acl servis iyiye benziyor.33 nokta hizmeti filan varçyiğit oto mu acl servis mi tercihiniz.sanırım yiğit oto parçayı dışardan temin ederek sadece işçilik ücreti ile çalışıyor.aslında nette parça fiyatları daha uygun netten alıp sadece işçilik vermek daha mantıklı gibi geliyor.

ama dediğim gibi tüm bu masraflar yakıt tüketimini aşağı inderek mi işte asıl sorun bu.

bana kaputa eğilip bakaacak bir usta tavsiye ediverin

ayrıca debriyaj seti bilyası ile beraber anlamındamı çünkü nette debriyaj seti 250 civarı sanırım bana verilen fiyat bilyasıda dahil fiyatı.sizce?

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Triger setini henüz değiştireli 1 hafta olmadı aracım connect..Acl ikiler de değiştirdim 200 lira tuttu...Bence bu parça yetkili servisde garantili değiştirilmeli...

Debriyajı set olarak 85 bin km de değiştirmiştim özel servisde yağ-filtreler vs dahil ön iki bilya denilmiş birde 40 liralık adını bilmediğim bi parçayı değiştirip toplam işcilikle birlikte 700 lira vermiştim..Özel servisdi bu..

Fakat Acl de çok uygun olmasa bile sizin yazdığınız fiyattan daha aşşağısına yapabilirler...90 bin km de triger seti değiştiriliyor aracınız henüz 70 bin km de değiştirmek erken olmaz mı ?

Aracın yağ değişimi ve filtrelerin değiştirilmesi yakıt ekonomisine ve çekiş gücüne olumlu katkı sağlar fakat 50 kuruş km çok abartı geldi bana...Tabi gidilen yol kısa ve sürekli dur kalk yaparak ise bu mümkün olabilir..

2004 araçta karbüratör olacağını bende düşünmüyorum...

Kolay gelsin iyi akşamlar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...