İçeriğe Yönlendir

Focus mu? Corolla mı?

Meltem Aydın

Recommended Posts

İ.Göksel Yaman
2009 Aralık sonunda Eskişehir ford bayisine gittim. sıfır focus alacaktım. benim opel astrayla takas yapalım dedim.76 binde servis bakımlı tertemiz 2004 1.6 model opel astra classic aracımı 15500 liraya sayarız dediler.sinirden bişey demeden arkama bile bakmadan çıktım gittim. 15 gün önce de aracımı 19bin liraya sattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aradaki farka bakar mısınız!!! fordda takas yapmaya kalksam 3500 lira takas zararım vardı!!!!! herneyse...... konuya gelelim: fordaki satış uzmanı(azmanı) bayan bana ESPli araç getiremeyeceklerini, Türkiyede bunun mümkün olmadığını, ESpnin çok da gerekli olmadığını ( ona neyse!!!!), dizel olarak da artık sadece 90 beygir gücünde DİZEL motor seçeneğine sahip focus geleceğini, bundan böyle Türkiyeye 109 beygir gücünde motor seçeneğine sahip DİZEL focus gelmeyeceğini söylediiiiii!!!!!!

arkadaş ise topic başlığında 109 beygir gücünden bahsetmiş.... şimdi kim doğru???? forddaki bayan arkadaş mı yoksa topiği başlatan arkadaş mı? yoksa forddaki satış uzmanı bayan arkadaş ellerindeki ESPsiz 90 beygirlik dizeli mi kakalamaya çalışmış!!!! ;)

aynen dediğiniz gibi yapmaya çalışmış fena satışcıymış :kafa:

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
teşekkür ederim herkese,hatırlayan vardır daha öncede "ötvsiz focus benzinli mi dizel mi" diye başlık açmıştım yorumların çoğu dizel alma taraftarıydı.

golf kaliteli araba focus taki özellikleri ekleyince indirimsiz fiyat 60 bine çıkıyor.

salı günü corollayı kullandım,dün focus u kullandım donanım olarak focus önde.çok kararsız kaldık.

dün bir arkadaş ta yazmışya nefret ettim ford tan diye.

dün bayiden çıkarken tamam focus diyordum ama şimdi biraz oturup düşünmeliyiz diyorum.

hiç bakmadığımız arabalar nissan,citroen,renault,honda .

test ettiklerimiz jetta,yeni astra,hyundai,corolla,focus.

yılda en fazla 1o-12bin km yapabiliriz.

teşekkürler.

şecenek çok olunca haliyle insanın kafası karışıyor açıkçası bende param hazır olduğu halde 3 ay bütün otomobil bayilerini gezdim dolaştım internette araştırmadığım model kalmadı bütün araçlarla test sürüşüne çıktım fakat en sonunda yoğun araştırmaların sonucunda focus tercih ettim şimdi soracak olursanız hiçbir şikayetim yok okadar araştırmam değdiğini düşünüyorum iyi bi tercih yaptığımın farkındayım... ve bayi ve ötv indirimiylede çok özel bi rakam verdiler bana hiç düşünmeden aldım...umarım yardımcı olmuşumdur

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Can, bu 105'liklerin ş. içi tüketimleri nasıl? 85 ile çok fark varmı?

Yazdım buraya

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Corolla'nın focus'a göre bariz daha az sesli olduğunu dün test ettim. Aynı güzergahta corolla ve kendi aracımla test sürüşü gerçekleştirdim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dün de ben 2004 focustan 2008 corollaya geçmiş biri ile konuştum...

Ses izolasyonu yaptırmak zorunda kaldım... Yaptırdım.. Focus ayarına geldi demişti...

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Dün de ben 2004 focustan 2008 corollaya geçmiş biri ile konuştum...

Ses izolasyonu yaptırmak zorunda kaldım... Yaptırdım.. Focus ayarına geldi demişti...

Akçay ile Edremit (Balıkesir) arası kaba mıcırlı yolda 5-6 km kullandım. Bu tarz yolda focusun içindeki ses bariz fazlaydı. Corollada özel ayrık bir ses yalıtımı çalışması olduğunu da sanmıyorum. Birebir test ettim Mehmet Abi. İzmir'den Akçay'a gidiş ve dönüşte arabadakiler yol gürültüsünden rahatsız oldular. Lastikler 2 yıllık Conti Sport2. Yol gürültüsü bakımından beklentileri karşılamayabilir Focus.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cengiz Yılmaz
ben focusu evliliğe benzetiyorum. uzaktan güzel görünüyor ama evlenince işin gerçeğini anlıyorsunuz. Motordan anlamam ama bildiğim birşey var, Japon arabalarında işçilik ve malzeme kaliteli kullanılır. Ford 38-40 bine araba satıyor kullandığı kablolalara bakıyorsun elektrikçide metresi 50 kuruş olan kablolar. ondan sonra 3 yıl sonra soyulmaya veya aşınmaya başlıyor.

Elektrik kabloları pek dayanıklı olmadığına bende şahit oldum.

Yeni sıfır araçta 1 yıl sonrasında mutlaka elektrik kablosunda yıpranma oluyor.

2. yılında yolda kalabiliyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Evet kaputu açınca kablolar çok iyi durmuyor güven vermiyor, bir kaç yıl içinde sorun çıkaracak gibi bir izlenim veriyor. İşçilik de bu bölgelerde çok iyi değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Erduru

Corolla 1.4 d4d yi test etmiştim bu kasada toyota özellikle yalıtıma önem vermiş kabin içerisinde dizel olmasına rağmen motor sesini neredeyse duymuyorsunuz, dışarıda da öyle.. Yol seside benzer şekilde öyle araba çok tok ve oturaklı focusla arasında büyük fark yok sonuçta tercih meselesi ama eski bir corolla efsane kasa kullanıcısı olarak corolla diyebilirim..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hort :birthday:

En dandik tesisat kablosu bile sıvı temas veya aşırı nem görmezse senelerce sorun çıkarmaz. soketler içinde durum aynı..

Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz
(düzenlendi)

Benim araçta 2 yıl yeni olmak üzereyken elektrik kablosundan arıza çıkarmıştı. Resmen yüksek ısıdan dolayı erimişti. Tecrube edimdim.

tarihinde Cengiz Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Benim araçta 2 yıl yeni olmak üzereyken elektrik kablosundan arıza çıkarmıştı. Resmen yüksek ısıdan dolayı erimişti. Tecrube edimdim.

Sadece elektrik kablosu değil. Mesela fiesta'nın bir önceki kasaları ve makyajsız olanlarında mazot hortumu sıcak biryere temas edip deliniyordu. 2 kere aynı problemi yaşamıştım.

Sessizlik konusuna gelince dizelde focusu geçtim fiestadan bile çok daha sessiz bir araba kullanıyorum şu anda. Ve biraz devirlenince benzinli motor gibi ses çıkarıyor sanki

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz
Sadece elektrik kablosu değil. Mesela fiesta'nın bir önceki ksaları ve makyajsız olanlarında mazot hortumu sıcak biryere temas edip deliniyordu. 2 kere aynı problemi yaşamıştım.

Sanıyorumki ford servislerine müsteri kazandırmak için göze gözükmeyen yerlerde kaliteyi düşürüyor.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Sanıyorumki ford servislerine müsteri kazandırmak için göze gözükmeyen yerlerde kaliteyi düşürüyor.

Kaliteyi demeyelimde en azından bu konuda biraz dikkatsizler sanırım. Yani öyle eriyecek bir boruyu sıcak temas edicek yerin yanından geçirip sallanır vaziyette bırakmak bilinçli yapılacak birşey değil daha çok bilinçsizce amatörce sanki.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Emre İnci

Focus değil Altın :) ya da şarap diyelim. Yıllandıkça değer kazanıyor. Yaklaşık 3 yıl önce ötv ile sıfırı 33,000 tl olan araç şimdi 3 yaşında 80-100,000 km yapmış ikinci elde 35-36,000 tl. Konu hort olacak kusura bakmayın ama bu durum içimi acıtıyor.  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...