İçeriğe Yönlendir

Motordan ara sıra gelen ses

İlhan Tascı

Recommended Posts

İlhan Tascı

merhaba foruma yeni üye oldum... tourneo connect 75 ps dlx aldık araç şu an yaklaşık 2000 km de özel olarak kullanıyoruz geçenlerde farkettiğim bir motordan ara sıra gelen bir ses var bu ses vantilatöre sürten kağıt sesine benziyor ve dediğim gibi ara sıra geliyor geçenlerde yetkili servise götürdüm ilk girişte ses vardı ve sonradan biraz ileri aldık şikayetimizi belirtecektikti ses kayboldu tabi ses olmayınca birşey yapamadılar...bugün yine farkettim ki o ses var bu ses sadece rolantide çalışırken var ve debriyaja basıncada kesilmiyor belki yüksek devirlerdede vardır ama motor sesinden farkedilmiyor olabilir bugünlerde ise yine ara sıra gelen ince bir bilya sesi var çok düşük tonlu hafif bir ses...arasında ne tür bağlantı olabilir bilemiyorum ama beni asıl rahatsız eden 1.konu...bu konu ile ilgili fikri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Gergi rulmanı gibi. Bence servise baktırın, bu sesi belirten servis kaydını açın ve işemrini saklayın!

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
(düzenlendi)
Gergi rulmanı gibi. Bence servise baktırın, bu sesi belirten servis kaydını açın ve işemrini saklayın!

biraz önce inip kontrol ettim o tıkırtı yoktu fakat ince bilya sesine benzer ses var ...asabımı bozd bu problemler sesin herzaman olmamasıda garip servise gidiyoruz ses kayboluyor nezaman ne şekilde ortaya çıktığı belli değil...ve bu ses en iyi şekilde sol tekerleğin yanında duyuluyor serviste söylenen se bütün hareketli parçaların sol tarafta olduğu buda ayrı bi gariplik ayrıca performansta veya yakıtta hiçbir farklılık yok sesten önce nasılsa şimdide öyle sürüş sırasında hiçbir anormallik yok

tarihinde ?lhan Tasc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Varankaya

o ses bendede var connectlerin kronik sesi dir o. odun gibi araba . yeni dobloda bağımsız süspansiyon yapmışlar

arkadan bi tane ses gelmiyor tabi bu ayrı bi konu ama. connnectlerin arka koltuklardanda ses geliyo servisin verdiği cevap aynen şu

abi connectler de bu ses normal hepsinde var.

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
o ses bendede var connectlerin kronik sesi dir o. odun gibi araba . yeni dobloda bağımsız süspansiyon yapmışlar

arkadan bi tane ses gelmiyor tabi bu ayrı bi konu ama. connnectlerin arka koltuklardanda ses geliyo servisin verdiği cevap aynen şu

abi connectler de bu ses normal hepsinde var.

şu ana kadar kimseden benzer şikayet duymadım sonradan çıkan düşük tonlu bilya sesinede benzeyen (daha çok bir zincirin metale sürtmesi gibi) bir ses daha var ikisi aynı anda değil bazen biri kesiliyor diğeri duyuluyor bazen de tam tersi aynı anda ikisi beraber de olabiliyor...çok garip arabam 60-70 binde olsa neyse ama daha 2000 bile olmadı...ses sürekli olsa direk servise götüreceğim ama herzaman yok gidiyoruz bide serviste yalancı çıkıyoruz derdimizi anlatamıyoruz...

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı

bugün farkettim ki ses geldiği zaman debriyaja bir veya iki defa basıp bırakınca ses kesiliyor...veya yeniden tekrarlıyor

Yorum bağlantısı
Volkan Aydogdu

Belki aracın ısınmasıyla alakalıdır..Servise kadar aracınız ısınıp o sesi kesiyor da olabilir...Servise gittiğiniz zaman bi süre motorun soğumasını bekleyip göstermeyi deneyin belki ses tekrarlar...Benim araçda da kışın soğuk havalarda ilk çalışmada garip sesler geliyor ısındığı zaman kesiyor..Sesinde tarifini yapabilceğimi sanmıyorum. gıııh gıııh diye çok az da olsa duyulcak şekilde bi ses var..

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
Belki aracın ısınmasıyla alakalıdır..Servise kadar aracınız ısınıp o sesi kesiyor da olabilir...Servise gittiğiniz zaman bi süre motorun soğumasını bekleyip göstermeyi deneyin belki ses tekrarlar...Benim araçda da kışın soğuk havalarda ilk çalışmada garip sesler geliyor ısındığı zaman kesiyor..Sesinde tarifini yapabilceğimi sanmıyorum. gıııh gıııh diye çok az da olsa duyulcak şekilde bi ses var..

ilk başlarda bende öyle düşünmüştüm ama geçenlerde 1 saat yol geldim motor sıcak oldugu halde bile ses vardı ...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Yasin Arslan
(düzenlendi)

bendede 2010 model 90hp'lik var araç 120yi geçtikten sora bi uğultu geliyor aynı şekilde bende çözemedim nereden geldiğini ama rolantideyken gelen ses bi arkadaş söylemişti heralde bunlarda kayış yerine zincirmiş ondan olabilr

tarihinde Yasin Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
merhaba foruma yeni üye oldum... tourneo connect 75 ps dlx aldık araç şu an yaklaşık 2000 km de özel olarak kullanıyoruz geçenlerde farkettiğim bir motordan ara sıra gelen bir ses var bu ses vantilatöre sürten kağıt sesine benziyor ve dediğim gibi ara sıra geliyor geçenlerde yetkili servise götürdüm ilk girişte ses vardı ve sonradan biraz ileri aldık şikayetimizi belirtecektikti ses kayboldu tabi ses olmayınca birşey yapamadılar...bugün yine farkettim ki o ses var bu ses sadece rolantide çalışırken var ve debriyaja basıncada kesilmiyor belki yüksek devirlerdede vardır ama motor sesinden farkedilmiyor olabilir bugünlerde ise yine ara sıra gelen ince bir bilya sesi var çok düşük tonlu hafif bir ses...arasında ne tür bağlantı olabilir bilemiyorum ama beni asıl rahatsız eden 1.konu...bu konu ile ilgili fikri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum

egr'nin valfi yapıyor motor ön gögsüne baglı olan iki tane hortum takılır. ses gelince fişini çekin sesin kesildigini göreceksiniz

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı
egr'nin valfi yapıyor motor ön gögsüne baglı olan iki tane hortum takılır. ses gelince fişini çekin sesin kesildigini göreceksiniz

debriyaja en az 4/1 oranında basınca ses kesiliyor ...

Yorum bağlantısı
İlhan Tascı

peki bu normal bir durummu eğer öyleyse önemi yok

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...