İçeriğe Yönlendir

Buji Kabloları Kontrolü


Erhan Doruk

Recommended Posts

,

demekki abi buji kablosu diye geçmemek lazım, çok önemli cidden. ve yakıtıda %30 gibi oran etkiliyormuş, performans demiyorum bile yanii

Bende Sıfır Otoservetten alıcam... Lucos Marka sana söylerim degerlendirmeyi

bunun önemi forumda hep yazılmış zaten.kavramak gerekiyor.benim araçta farkettii tabide emmi hep yazmış iyi kabloyu takınca tork farkını hissediyorsun diye.bide cc işlemin, falanda yaptırıyım kısmet olursa artık.düzene binerim heralde.sabır.

Yorum bağlantısı
Burak Hatipoğlu

Çağlar abi zamanında bu forumdan ford un özel buji yada buji kablolarını almamışmıydı, sonucu ne oldu o işin :( o açıklasın ordaki farkı :)

Yorum bağlantısı

ateşleme bobinini ölçtüm 17kohm luk deger aldım.primery sargısından deger okuyamadım.secondery den bu degeri aldım.saglam bir bobin olmadıgı için karşılaştırma yapamadım.

bobin ölçme anlatımına göre bobin arızalı görünüyor.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
(düzenlendi)

yeni aldıgım performans buji kablosu 10mm kalınlıgında.iso belgeli ibare taşıyor ingiliz ürünü.250.000 mil ömrü var deniliyor.kablo degerleri şunlar kısadan uzuna dogru.kısa 1 numara uzun 4 numaralı kablolar.

1.....64ohm

2.....99ohm

3.....123ohm

4.....135ohm

aracımda tork hissediliyor bariz şekilde belli.en kısa sürede bujilere el atıcam ve bobinede tabiki.

bobinde primary ölçüm uçları 3 tırnaklı soketten yapılıyor.ortadaki uç ortak olan sagdaki ve soldaki sargı ana uçları degerlerini ise ölçü aletinde 0 ohm okunuyor ölçü aletinde micro ölçüm varsa tam degeri alabilirsiniz bu bobin ölçen kısımdır.dolayısıyla bobinim saglammış.ama yeni bir bobin ölçümü yapmadan emin olamıyorum tabiki.buji kablolarına giden uçlar ise secondery sargı oluyor ve kohm degerleri okunan uçlar bunlar.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağrı Sağlam

Benim de buji kablolari degiseli daha 1 hafta olmadi. Ilk once fazla bir sey anlamadim, bir iki gun sonra fark ettim ki aracin hizlanmasi bayagi artti, Oktay Beyin yaptigi gibi, cinnah caddesini 70 ile tirmandim, kassam 100u gorebilirdim. Yakit olarak fayda sagladigi kesin; ancak toplam tasarruf orani elbette kisiden kisiye aractan araca gore degisecektir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...