İçeriğe Yönlendir

2010 Fiesta 1.4 Tdci Stop Etme Sorunu

Ahmet Öztürk

Recommended Posts

Ahmet Öztürk

Herkese merhaba,

Ben Ahmet Ozturk. Elektronik Muhendisiyim, haberlesme sektorunde calisiyorum.

Grande Punto 1.4 Fire sahibiydim ve yaklasik 2 aydir Fiesta 1.4 TDCI sahibiyim. Aracimla ilgili bir sorunum var sizlerin de fikirlerini alabilirsem ve/veya bu sorunu yasayan varsa ogrenebilirsem memnun olacagim.

Belli bir hizda diyelim 40km/h ile giderken yavaslamak uzere debriyaja bastigimda motor devri 750'nin altina inme egilimine giriyor, kendi kendine gaz veriyor, 2 defa da gaz veremeden stop etti. Bu sorun ile ilgili aracimi Otokoc Istinye'ye goturdum, yol testi yaptiklarini ve test cihazi ile butun kontrollerini yaptiklarini belirttiler ve bir sorun yok, hersey normal dediler. 1.4 TDCI'larda puskurtme olarak Bosch degil DENSO varmis. Common-Rail'i ilk defa seri uretimde kullanan cok iyi bir Japon markasiymis, ama Fiesta'larda daha yeni kullaniliyor ve bir yazilim guncellemesi gerekebilir diye ozellikle servis bir bildirimde bulundu. Sanirim Denso kullanma nedenleri emisyonu daha da dusurebilen bir puskurtme saglayabilmesi cunku yurt disinda bircok site Denso icin bu sekilde bahsediyor.

Bu arada aracim 2.600km'de. Turbo hava emis borusunun metal klipsinde de terlemeye benzer bir damla yag var. Sizce bu normal midir?

İlginize cok tesekkurler

ahmet

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:D cidden bu yazdıklaırnızı mı söylediler İstinye de , müşteriye yazık yahu.

1. Denso yu yeni duyan kendini rakı-balığa versin, sonra da gitsin markette domates falan satsın

2. Müşterinin, stop etti dediği 2010 model aracta, teknisyenin kontrol etme özründen kaynaklı problem bulamayan; kendini nerelerden atsın bilemem

3. Boşuna kaçıp gitmiyorlar söz konusu servisten

4. İşlem yapılmadı ise, servis kaydınız silinmiştir, arıza devam eder ise, servis iş emrinin kopyasını isteyin ve saklayın, geç kalınmış dememelri için başka bir servise gidin, 2010 model bir tdci debriyaja basınca stop etmez-edemez-etmemeli. 2004 bile stop etmemeli. Viteste frene basıp stop ettirmeye çalışsanız bile çok zor stop eder!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
;) cidden bu yazdıklaırnızı mı söylediler İstinye de , müşteriye yazık yahu.

1. Denso yu yeni duyan kendini rakı-balığa versin, sonra da gitsin markette domates falan satsın

2. Müşterinin, stop etti dediği 2010 model aracta, teknisyenin kontrol etme özründen kaynaklı problem bulamayan; kendini nerelerden atsın bilemem

3. Boşuna kaçıp gitmiyorlar söz konusu servisten

4. İşlem yapılmadı ise, servis kaydınız silinmiştir, arıza devam eder ise, servis iş emrinin kopyasını isteyin ve saklayın, geç kalınmış dememelri için başka bir servise gidin, 2010 model bir tdci debriyaja basınca stop etmez-edemez-etmemeli. 2004 bile stop etmemeli. Viteste frene basıp stop ettirmeye çalışsanız bile çok zor stop eder!

Çağlar Bey merhaba,

Cok uzun yol testi yaptiklarini ama bir soruna rastalamadiklarini belirttiler, bugun tekrar stop etti. Cok sık stop etmiyor ama bu bence bir guvenlik sorunu. Dusunebiliyor musunuz 5. viteste debriyaja bastiniz ve stop ediyorsunuz, ustelik sol seritte, inanilmaz... Ben Sali gunu icin tekrar randevu aldim bakalim bu sefer ne diyecekler. Bu arada bugun yeni birsey daha farkettim; turbonun hava emis hortumunun klipsinde hafif yaglanma var. Ben bu araci cok severek aldim, umarim sevgim hic bitmez!

selamlar

ahmet

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Testi İrfan mı yaptı :D , bence gitmeden önce, mesela yarın 444FORD telefonu arayın, 2010 aracım, debriyaja basınca stop ediyor, ama kusura bakmayın, her seferinde etse işinizi kolaylaştırırdım deyin. Servis randevunuzu belirtin. Bu sefer gittiğinizde ki ilgili artıp artmadı mı, muhtemel arızalı parça için sipariş geçildi bilgisi size vrilecek mi bir bakın, bize de yazın, bakalım doğru tahmin ettik mi :f1:

ve işemri kağııdnın beyaz nüsahsını fotokopisini torpidoya yerleştirin de bir de enjektör için istasyon bilgisi almaya uğraşmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
Testi İrfan mı yaptı :D , bence gitmeden önce, mesela yarın 444FORD telefonu arayın, 2010 aracım, debriyaja basınca stop ediyor, ama kusura bakmayın, her seferinde etse işinizi kolaylaştırırdım deyin. Servis randevunuzu belirtin. Bu sefer gittiğinizde ki ilgili artıp artmadı mı, muhtemel arızalı parça için sipariş geçildi bilgisi size vrilecek mi bir bakın, bize de yazın, bakalım doğru tahmin ettik mi :f1:

ve işemri kağııdnın beyaz nüsahsını fotokopisini torpidoya yerleştirin de bir de enjektör için istasyon bilgisi almaya uğraşmayın.

Evet Çağlar Bey, dogru tahmin, Irfan Bey ile gorusmustuk. Sali'ya randevu almistim, yarin dediginiz gibi 444'u ariyorum. Umarim sorun cozulur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mini tavsiye: test te siz kullanın, hangi şart altında stop ettiğini en iyi sizin el-ayak kombinasyonunuz gösterir ( o an stop etmese bile)

İlave mini tavsiye: hiçbir müşteri, zamanım bol diyerek , olmayan hadise üzerine servise gitmez, 2. aracınız olduğuna göre, iyi-kötü gaza basamyı da bilirsiniz :D 2 ayda 2000 küsür km dir öğrenmişsinizdir diye de ilave edin, selam söyleyin.

Elbette o an stop ettirmeyen arızayı bulmak da kolay değildir ama, teknisyen eğitimi bu günlere lazım, yağ tapası gevşetmeye değil.

Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
Mini tavsiye: test te siz kullanın, hangi şart altında stop ettiğini en iyi sizin el-ayak kombinasyonunuz gösterir ( o an stop etmese bile)

İlave mini tavsiye: hiçbir müşteri, zamanım bol diyerek , olmayan hadise üzerine servise gitmez, 2. aracınız olduğuna göre, iyi-kötü gaza basamyı da bilirsiniz :i-ih: 2 ayda 2000 küsür km dir öğrenmişsinizdir diye de ilave edin, selam söyleyin.

Elbette o an stop ettirmeyen arızayı bulmak da kolay değildir ama, teknisyen eğitimi bu günlere lazım, yağ tapası gevşetmeye değil.

Bugun servise goturdum araci, stop etme sorunu yazilim ile ilgili bir sorunmus, kaydini almislar aracin, merkeze bildirmisler, guncelleme geldiginde bilgi doneceklermis. Artik bekleyecegiz sanirim. Bu arada Çağlar Bey 444'e de durumu bildirdim, bir kayit olusturdular. Bir gelisme olursa yine bilgi donerim.

Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
Gelmez o güncelleme gelmezzzz. :i-ih:

Kismet diyelim artik ne diyelim. Sinir bozucu birsey, bu motor eski bir motor degil mi neyin guncellemesi acaba.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yazılımlarda değşikllikler olabiliyor, yalnız bu güncelleme gelince ararız cümlesi, 3 ay sonra sinirli müşteri de oluşturabiliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2010 model bir tdci debriyaja basınca stop etmez-edemez-etmemeli. 2004 bile stop etmemeli.

Benimki lpg'ye geçerken bir kaç kez stop etmek istedi.. Kendini Tunalı'da buldu :D

Çok tehlikeli bir durum...

Mini tavsiye: test te siz kullanın, hangi şart altında stop ettiğini en iyi sizin el-ayak kombinasyonunuz gösterir.

Kasden stop etmeyecek şekilde kullanmış bile olabilirler. :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Öztürk
Benimki lpg'ye geçerken bir kaç kez stop etmek istedi.. Kendini Tunalı'da buldu :p

Çok tehlikeli bir durum...

Kasden stop etmeyecek şekilde kullanmış bile olabilirler. :D

Isın asli henuz bir guvenlik sorunu olusturmadi, ama dusunun, sıkısık trafikte yokus asagi bosta kaydiriyosunuz araci, yokusun meyili azalmis ve vitese gecmek uzere ayaginizi debriyaja atiyorsunuz ve, ayaginizi kaldirdiginizda cevap vermeyen bir arac, cunku coktan kendini birakmis, stop etmis(artik gozum hep devir gostergesinde!). Henuz guvenlik sorunu olusturmadi cunku dedigim gibi simdilik dusuk hizlarda olan bir sorun. Iginc olan ise bunu servisin, Irfan Bey'in kabul etmis olmasi, bekleyelim diyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
(düzenlendi)

Konuyu açan Ahmet Bey 2012 yılının 8. ayından beri foruma girmiyormuş. Sonuç hakkında bilgi alamayabilirsiniz.

tarihinde Ali Alp Gökçe tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Okan

Konuyu açan Ahmet Bey 2012 yılının 8. ayından beri foruma girmiyormuş. Sonuç hakkında bilgi alamayabilirsiniz.

Dün akşam benim araçta seyir halindeyken stop etti. Belki yardımcı olur diye düşünmüştüm.
Yorum bağlantısı
  • 10 yıl sonra...
Yaşar Bilgin

Selamün Aleyküm kardeşlerim.

Bizim 1.4 TDCİ Fort Fiesta 2011 model aracımızda 3 yıl öncesinden Sabahları eksi 10’larda bir basmada alıyor, okul dönüşü 4 ila 5 saat sonra çalışmıyordu, ancak balata spreyi ile çalıştırıyordum. Daha sonraları ise bu arızanın yanı sıra çalıştıktan sonra 2-3 saniye sonra stop etmeye başladı. 8-9 kez uzun süreler marşa bastıktan sonra bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. 3 yıldır çilesi bitmeyen ve tamircilerin tamir edemediği bu arıza için bir sürü para harcadığımız paralar da çabası.

Yazın havalar ısındığında bu sorun olmuyor, Sonbaharın sonralarına doğru arıza yapmaya başlıyor, kışın ve ilkbaharın sonlarına kadar arıza yapmaya devam ediyor.   Her gittiğim usta arızası şurdan olabilir, burdan olabilir diye parça değiştiriyoruz, yine sorun çözülmüyordu. Bazen internetten araştırıp ustalara biz “şurdan olabilir” diye ustalara biz söyleyip parça değiştirmeye yönlendiriyoruz.  Araba iyice bizi bıktırmıştı.

En son bu Oto Clup Türkiye formun da Kayseri’de oto tamirciliği yapan Yaşar Demirci ustanın Ford fiesta vb. araçların arızalarını çözdüğünü öğrendim. Ve Yaşar ustayla telefonla ( 0542 621 07 41 nolu telefonu üzerinden) görüştükten sonra randevulaşıp tamirhanesine gittik. Allah razı olsun Yaşar Ustadan. Kendisi arabamızla 4 saat ilgilendi, enjektör geri dönüş orinklerini orjinaliyle değiştirdi.  Şimdilik aracımızın hiçbir sıkıntısı kalmadı, çalışırken titreşim yapıyordu o da düzeldi. Hamd olsun. Rabbime sonsuz şükürler olsun.

Yaşar Demirci Ustayı bulmama vesile olan  Oto Clup Türkiye formuna teşekkür ediyorum. Yaşar Usta’ya da çok teşekkür ediyorum. Rabbim Yaşar Ustadan razı olsun.

Bu ve buna benzer arızası olan kardeşlerimizin araçlarının tamirine vesile olmak ümidiyle bu yazıyı yazmış bulunmaktayım.

Saygılarımla..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...