İçeriğe Yönlendir

Dişlerime Carbon Clean Yaptırdım


Süha Demirtaş

Recommended Posts

Serhat S. Yazıcı

Usta eller tarafından yapıldığı sürece her hangi bir sorun yaşamassınız ayrıca bu işlem yapıldığında diş etlerinizin geri çekilmesini önlemiş oluyorsunuz ama bu işlem yapılırken diş minesininde çizilme ihtimali var bazı arkadaşlarında belirtmiş olduğu gibi sonrasında çürüme gibi sorunlarla da karşılaşabilirsiniz ama umarım sorun olmaz

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Kanal tedavisi onu ezer geçer, birde böbrek taşı ağrısı vardır ki Allah kimseye vermesin...

kulak ağrısı da öldürür adamı :baby:

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
Acaba diş ağrısından daha kötü ağrı var mıdır?

Doğum öncesi sancısı.. dün bizzat şahit oldum, erkek olduğuma binlerce kez şükrettim.. :)

Yorum bağlantısı
Misafir

Genel bakım şart, bir miktar dişlerde hassasiyet oluşsada faydalı bir işlem. Yakın zamanda yaptırmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Acaba diş ağrısından daha kötü ağrı var mıdır?

İnsanın neresi ağrıyorsa kalbi orada atıyor..Diş ağrısı kötüdür ama bi kulak ağrısı,diz ağrısı da yabana atılmaz.

Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk

tam bugünlerde muzdarip olduğum bir konu açılmış. hazır bu konuda sıkıntı yaşamış arkadaşlar ve doktor arkadaşlar varken, bende derdimden bahsedeyim, öneriniz olabilir.

ekim sonu gibi bir dişimde sızlama ve hassasiyet sebebiyle gittim doktora, ama hazır gitmişken tam bakım yapılsın, ne varsa çıksın dedim. genetik olarak pek şanslı değilim. 40'lı yaşlarında ebeveynlerimin dişleri çekilmeye ve dökülmeye başlamıştı, tabi fırçalama, vs... gibi alışkanlıkları yoktu. bende biraz korkudan biraz da sağlığın ağızda başladığını bildiğimden düzenli olarak sabah akşam fırçalarım. neyse mevzuya döneyim, panaromik diş röntgenim çekildi, şikayetçi olduğum diş haricinde bir sorun var mı diye, birşey çıkmadı. son olarakta diş taşlarım temizlendi. doktor muayene esnasında diş etlerimde çekilme başlangıcı olduğunu söyledi. diş ipi kullanmamı önerdi. diş ipine başladım. beklentim diş taşları temizlendiği için dişeti çekilmesinden kurtulacağım ve hassasiyetin azalacağı yönündeydi. ancak hassasiyet problemi artarak devam etti. zaten soğuk ve sıcak yiyecek, içecek tüketmem, ama normal ısıdaki yiyecekleri bile ağzıma ilk aldığımda sızlama hissediyorum. sonra biraz alışıyor. zaman zaman da bazı bölgelerde dişeti şişmesi ve kanaması gibi sıkıntılar yaşıyorum. doktora tekrar gittim, hassasiyeti azaltmak için ne yapabiliriz diye. bana colgate'in yeni çıkan ürününü denememi tavsiye etti. çok aklıma yatmadı, malum geçici değil kalıcı çözüm beklentisindeyim. bir arkadaşımın tavsiye ettiği flourid tedavisini (ismi tam böyle olmayabilir) sordum. dr bu yöntemin genelde çocuklara uygulandığından bahsetti. ama dişeti çekilmesinin fazla olduğu, elimle bile dişin dibine temas ettiğimde canımın yandığı 2 dişimde hassasiyeti engellemek için dişe özel uygulamalardan bahsetti. yanlız teknik açıklamasını yapmadı.

dişe özel hassasiyet giderici yöntemi deneyen var mı? hassasiyeti gidermek için fırçalama dışında başka yöntem var mıdır? düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve iyi beslenmeme rağmen dişeti çekilmesi devam ederse, engellemek için ne yapmalıyız?

Yorum bağlantısı
İlknur Öztürk
İlknur hanım hemşehriyiz öncelikle:)...Sondan başa doğru gideyim dilerseniz dişe özel hassasiyet gidericiler var ve baya da iyi ürünler...Hassasiyet giderici dişmacunları ben Almanya'da okurken medicamentti yani reçete ile satılırdı fakat Türkiye'de malesef macun gibi pazarlanıyor...Kullanımları;önce normal macunla dişlerinizi fırçalamak daha sonra fırca-ağız temizliği yapılarak hemen o tip ürünlerle özellikle hassas bölgelerde olmak üzere 2dk kadar masaj yapar gibi kullanmak 1 Ay sonra(Sensodyne için) 1 hafta ara vermek ve sonra 1 ay daha kullanmaktır.Neden böyle derseniz diş yüzeyinde hassasiyet yapan dentin tübülleridir ve üzerinde taş/plak gibi oluşumlar varken hassasiyet giderici kullansanız plak ve taşların hassasiyetini gidermiş olursunuz :) .Diğer sorunuza gelince Flor uygulaması her yaşta olur özellikle cocuklarda diş çürüğüne karsı direnç içindir hassasiyet için pek tercih edilmez.Uygulama da gene diş temiz ve diştaşı olmamalı (aynı sebeplerden)...Bunlar içerisinde asıl çözüm ki artık Türkiye'de bu bilinç gelişmeye başladı 3 yaşından itibaren 6 ayda bir Dişhekimimize kontrole gitmektir.O zaman Geç kalınmış diştaşı temizlikleri ,derin çürükler v.s olmadıgından daha uzun süre kendi dişlerinizle yaşarsınız.Ki hekimliğin asıl amacı dişlerinizle uzun bir ömür geçirmeniz üzerine kurulmuştur.Saygılar.

Not:Ben banka hesap numaramı yollayayım mı sayın yöneticiler baya bi soru cevapladım mesleki yönden ;)

İlker bey, bir hemşerim olarak öncelikle uzun uzun sorularıma cevap verdiğiniz için sağolun :D sizin verdiğiniz cevaplardan ve bir süredir bu sorunuma nasıl çözüm bulabilirim diye web'de yaptığım araştırmalardan vardığım sonuç şudur ki, uygun ürünlerle dişte plak ve diştaşı oluşmasını önlememiz lazım diş hassasiyetini azaltmak ve dişeti çekilmesini önlemek için. sanırım yaşadığım sorun birçok insanın ortak sorunu ki son günlerde tv'de de diş hassasiyetine karşı yeni çıkan ürünlerin reklamlarını görüp duruyoruz. zaten diş ipine başladık. bununla beraber şu aşamada niyetim diş macunu olarak dişlerin aralarına da nüfuz eden sensodyn'in yeni ürünü iso active'le beraber, hassasiyeti fazla olan dişlerime masaj yapmak için de colgate sensitive pro active'i kullanmak. bir 3 ay sonra gene kontrole gideceğim, hala diş eti çekilmesi devam ederse ve diştaşı oluşumu benzeri durumlar gözlenirse, genetik bu kader deyip implant uygulamalarını incelemeye başlayacağım:) fazla temkinli bir görüntü yaratmış olabilirim ama gözlemlediğim kadarıyla sorun ortaya çıktıktan sonra insanlar daha fazla para ve emek harcıyor, sonuç her zaman başarılı da olmuyor. en iyisi yılanın başını küçükken ezmek :)

Yorum bağlantısı
Timuçin Ülver

belki biliyorsunuzdur reklamlarda da çıkmaya başladı sensodyn isimli diş macunu diş hassasiyetinde kullanılır, önceden sadece eczanelerde satılırdı, şimdi marketlerde de satılıyor.

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
İlknur hanım hemşehriyiz öncelikle:)...Sondan başa doğru gideyim dilerseniz dişe özel hassasiyet gidericiler var ve baya da iyi ürünler...Hassasiyet giderici dişmacunları ben Almanya'da okurken medicamentti yani reçete ile satılırdı fakat Türkiye'de malesef macun gibi pazarlanıyor...Kullanımları;önce normal macunla dişlerinizi fırçalamak daha sonra fırca-ağız temizliği yapılarak hemen o tip ürünlerle özellikle hassas bölgelerde olmak üzere 2dk kadar masaj yapar gibi kullanmak 1 Ay sonra(Sensodyne için) 1 hafta ara vermek ve sonra 1 ay daha kullanmaktır.Neden böyle derseniz diş yüzeyinde hassasiyet yapan dentin tübülleridir ve üzerinde taş/plak gibi oluşumlar varken hassasiyet giderici kullansanız plak ve taşların hassasiyetini gidermiş olursunuz :lol2: .Diğer sorunuza gelince Flor uygulaması her yaşta olur özellikle cocuklarda diş çürüğüne karsı direnç içindir hassasiyet için pek tercih edilmez.Uygulama da gene diş temiz ve diştaşı olmamalı (aynı sebeplerden)...Bunlar içerisinde asıl çözüm ki artık Türkiye'de bu bilinç gelişmeye başladı 3 yaşından itibaren 6 ayda bir Dişhekimimize kontrole gitmektir.O zaman Geç kalınmış diştaşı temizlikleri ,derin çürükler v.s olmadıgından daha uzun süre kendi dişlerinizle yaşarsınız.Ki hekimliğin asıl amacı dişlerinizle uzun bir ömür geçirmeniz üzerine kurulmuştur.Saygılar.

Not:Ben banka hesap numaramı yollayayım mı sayın yöneticiler baya bi soru cevapladım mesleki yönden :good1:

Edit sebebi ülke ismini küçük yazmamdır özür

Yukarıda ki kısmı tam olarak anlayamadım :fiuw: :lol2: bizde evde sensodyn diş macunu kullanıyoruz birde bu ürünün yenisi (iso active)i de kullanıyoruz.Yani bu iki ürünüde devamlı diş macunu gibi kullanmak sakıncalı mı dır?

Yorum bağlantısı
İbrahim Demır
İlker bey, bir hemşerim olarak öncelikle uzun uzun sorularıma cevap verdiğiniz için sağolun :) sizin verdiğiniz cevaplardan ve bir süredir bu sorunuma nasıl çözüm bulabilirim diye web'de yaptığım araştırmalardan vardığım sonuç şudur ki, uygun ürünlerle dişte plak ve diştaşı oluşmasını önlememiz lazım diş hassasiyetini azaltmak ve dişeti çekilmesini önlemek için. sanırım yaşadığım sorun birçok insanın ortak sorunu ki son günlerde tv'de de diş hassasiyetine karşı yeni çıkan ürünlerin reklamlarını görüp duruyoruz. zaten diş ipine başladık. bununla beraber şu aşamada niyetim diş macunu olarak dişlerin aralarına da nüfuz eden sensodyn'in yeni ürünü iso active'le beraber, hassasiyeti fazla olan dişlerime masaj yapmak için de colgate sensitive pro active'i kullanmak. bir 3 ay sonra gene kontrole gideceğim, hala diş eti çekilmesi devam ederse ve diştaşı oluşumu benzeri durumlar gözlenirse, genetik bu kader deyip implant uygulamalarını incelemeye başlayacağım:) fazla temkinli bir görüntü yaratmış olabilirim ama gözlemlediğim kadarıyla sorun ortaya çıktıktan sonra insanlar daha fazla para ve emek harcıyor, sonuç her zaman başarılı da olmuyor. en iyisi yılanın başını küçükken ezmek :rolleyes:

bu hassasiyet için daha hızlı ve etkili olan diğer bir tedavi seçeneği

flour iyonoforez işlemi.açık dentin tubulleri %2 lik flour iyonoforez ile kapanmakta hassasiyet ortadan kalkmaktadır.hatta bu işlem bir seansta sonuç vermekte.

ama bunun öncesinde colgate pro reliefi deneyebilirsiniz.o da hızlı bir etki gösterecektir.

geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...