İçeriğe Yönlendir

Krank Kasnağı Serviste Hasar G&#246rür Mü?

Doğan Dağdelen

Recommended Posts

Doğan Dağdelen

Merhaba belki hatırlarsınız daha önce 2 kere silinen konum vardı turbo değişimi ve 10000 tl lik fatura ile ilgili. Ben kazandım ve sadece 90000 bakımı parçalarını ödedim. Bu mesajda silinir belki size önerim asla servise güvenmeyin size dedikleri işlemleri dikkatli takip edin. Ayrıca olabildiğince tanıdığınız ve sizi kandırmayacak servislere gidin. Ayrıca önce otosana orada olmazsa tüketici mahkemesine kadar gidin. Beni 8000 TL ödemekten kurtardı. Gerçi Aynı servis sağlam krank kasnağını ses yapar halde bana teslim etti. Motor rektefiye oldu , triger seti değişti, krank keçesine kadar herşey değişti. Ama servis bu parçaya el sürmediğini söylüyor. Bu konuda tecrübeli biri bilgi verebilir mi? Eğer haklı değilseler yine mahkemeye kadar götürcem olayı . Bu arada işlemler yine KOŞUYOLU DO

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sonuca gerçekten sevindim.. İnşallah bu sorunu da çözersiniz..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kasnağı ses yapsın diye, üstüne para verseniz ses yapar hale getiremezler. Yani şansız tesadüf bir arıza oluşmuş.

Detay bilgi: kasnak zaten artık eskimiştir , sökülünce boşalır, takılınca tekrar kurulur ( el melakesi değil, parça özelliğinden dolayı kendiliğinden olan kurma) bu işlme sonrası ses belirginleşmiştir. Yani olacağı varmış, 1000km önce olmuş.

Yorum bağlantısı
Doğan Dağdelen

Benim sanayideki ustalarımla konuştum kasnağı sökmek için özel apartlar filan varmış bazen insanlar uğraşmak yerine aparat filan ileri geri kasma yöntemini , aparatı olmayanlar çekiçle tıklama yöntemini filan kullanıyorlarmış. Sonuçta sanayideki ustalarım dan daha fazla bilgisi olan kişilerin bulunduğunu biliyorum bu forumda. Aslında benim asıl öğrenmek istediğim bu rektefe ve krank keçeleri gibi parçaların değişiminde bu kasnağa dokunuluyor mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Dokunuluyor mu derken? herşey sökülüyor yani dokunuluyor, yalnız şunu tekrarlıyayım, tersten gitsek, ustaya para verin , bunu boz deyin bozamaz, çekiçle vuru sadece kırabilir :bambam: kırmak-bozmak ayrı terimlerdir. Kasnağı söken özel takım da yoktur :good1: , bildiğiniz lokma-anahtar ile sökülür takılır. Trigerin özel takımı vardır.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Yazdıklarınıza göre değerlendirmek gerekirse araç 90.000 bakım yapıldı triger set değişti.Ben serviste 90.000 bakımlarda %75 focus tdcilarda krank kasnağı değiştiriyorum çünkü kimisi arızalı oluyor kimiside dağılmak üzere oluyor el ile kontrol edince belli ediyor.

Yorum bağlantısı
Murat Uzun

Krank kasnağı kontrolu nasıl yapılıyor?Sorun varsa maliyeti nedir?

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Kontrolü elle yapılır tak tak diye ses yapar.Maaliyeti en son değiştirdğimde 300tl civarlarındaydı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Silinme nedenini size açıklamışlardır Doğan bey.

Tabiki... Biliyor ve hak veriyor... Böyle sitemli yazdığına bakmayın...

Yorum bağlantısı
Doğan Dağdelen
(düzenlendi)

orjinali için doğan oto 560 + kdv demişti yanılmıyorsam. Yan sanayi 100 tl ye buldum linke izin verilmiyormuş o yuzden linkini veremiyorum. Süreç vakit alacak ama bu kasnakla kullanmam zarar verir mi? yada yolda bırakır mı? Eğer yolda bırakırsa yansanayi bir ürünle değiştircem . Yan sanayi kasnak kullanan var mı? Bu durumda servis bana yalan söylemiş oluyor anladığım kadarı ile. Bu kadarını beklemiyordum...

tarihinde Do?an Da?delen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

bu şekilde kullanmak zarar verir. benim verdigim fiyatlar orjinal parça fiyatı

Yorum bağlantısı
Doğan Dağdelen
bu şekilde kullanmak zarar verir. benim verdigim fiyatlar orjinal parça fiyatı

bana orjinal parçayı bu fiyata alacağım bir adres yada telefon verebilirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Doğan Dağdelen
ben

Usta sen derken adres nedir?

Ben anadolu yakasındayım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu parçanın ffiyatı sanırım ucuzladı, ben bilee kendi arabama değişirken , fiyatı düşük çıkmıştı, tabi ki sevindim :i-ih:

Yorum bağlantısı
İbrahim Özaşkın

Bu parça benim başıma Fiesta da 2 defa ( ilkinde kayseride aracı bırakıp otobüsle dönmek zorunda kaldım ) C-max imde 1 defa bozuldu. Sonuçta ortası sert lastik bir malzeme ve sertleşme çatlama sonucu iç merkezle dış kasnak birbirinden ayrılıyor. C-max imle geçen ay küçük bir kaza geçirdim ve Otokoç istinyede aracımı trafik sigortasından yaptırdı. Sağolsunlar çok ilgilendiler ve güzel bir iş çıkardılar. Geçen hacuma günü aracımı istinyeden aldım seyrantepe de işyerime geldim ve park ederken tıkırtı duymaya başladım. Aracı tekrar çalıştırdığımda çok kuvvetli bir takırdama duyulur hale geldi ve aracı hemen kendi ustama götürdüm. Krank kasnağı metal kısmından yırtılmış ve plastilere birazda zarar vermiş ve neredeyse krank sensörü kablosunu kesecek kadar yırtık parça uzamıştı. Hemen seyrantepede bulunan ışıklar otodan kasnak aldım. Orjinal Fiyatı KDV dahil 260 lira yan sanayi ise 90 lira.

Yani anlaşılacağı üzere benim aracım sadece kaporta bölümüne girdi ve far kaput ve tampondan işlem gördü. Buna rağmen çıkışta bir kaç dakika içinde kasnak arızası yaşadım. Fakat kasnak arızasından tecrübeli kişiler bu kasnağın bozulması kadar doğal bir şey olmadığını bilirler. Yeri ve zamanı önemli değil her yerde bozulabilir. Sizin servisin tek hatası bu kadar geniş bir bakım yaparken o kasnağı değiştirmemiş olması. Bazen müşterisine çıkan masraf yüksek görününce kendisini karşısındakinin yerine koyup bu idare eder diye düşünülüyor fakat dha sonra o paraça arıza yapıncada meşhur " daha önce bu arıza yoktu" mantığı türüyor. Kendimde bir endüstriyel makina teknik servisinde Müdür yardımcılığı yaptığım için müşteri ile uğraşmnın ne kadar zor olduğunu bilirim. Ya her şeyi değiştirir bütün riskleri ortadan kaldırır yüksek çıkan fiyat için tabiri caizse " geçirici" olursnuz. Yada biraz insaflı davranıp bunada gerek yok dersiniz ama sınav bu ya hep çalışmadığınız yerlerden çıkar sorular , 2 gün sonra tesadüfen idare eder parçanız bozlur ve bundan sonraki 6 ay boyunca çıkan arızalar "bakımdan önce yoktu" ya döner.

Yorum bağlantısı
Doğan Dağdelen
Bu parça benim başıma Fiesta da 2 defa ( ilkinde kayseride aracı bırakıp otobüsle dönmek zorunda kaldım ) C-max imde 1 defa bozuldu. Sonuçta ortası sert lastik bir malzeme ve sertleşme çatlama sonucu iç merkezle dış kasnak birbirinden ayrılıyor. C-max imle geçen ay küçük bir kaza geçirdim ve Otokoç istinyede aracımı trafik sigortasından yaptırdı. Sağolsunlar çok ilgilendiler ve güzel bir iş çıkardılar. Geçen hacuma günü aracımı istinyeden aldım seyrantepe de işyerime geldim ve park ederken tıkırtı duymaya başladım. Aracı tekrar çalıştırdığımda çok kuvvetli bir takırdama duyulur hale geldi ve aracı hemen kendi ustama götürdüm. Krank kasnağı metal kısmından yırtılmış ve plastilere birazda zarar vermiş ve neredeyse krank sensörü kablosunu kesecek kadar yırtık parça uzamıştı. Hemen seyrantepede bulunan ışıklar otodan kasnak aldım. Orjinal Fiyatı KDV dahil 260 lira yan sanayi ise 90 lira.

Yani anlaşılacağı üzere benim aracım sadece kaporta bölümüne girdi ve far kaput ve tampondan işlem gördü. Buna rağmen çıkışta bir kaç dakika içinde kasnak arızası yaşadım. Fakat kasnak arızasından tecrübeli kişiler bu kasnağın bozulması kadar doğal bir şey olmadığını bilirler. Yeri ve zamanı önemli değil her yerde bozulabilir. Sizin servisin tek hatası bu kadar geniş bir bakım yaparken o kasnağı değiştirmemiş olması. Bazen müşterisine çıkan masraf yüksek görününce kendisini karşısındakinin yerine koyup bu idare eder diye düşünülüyor fakat dha sonra o paraça arıza yapıncada meşhur " daha önce bu arıza yoktu" mantığı türüyor. Kendimde bir endüstriyel makina teknik servisinde Müdür yardımcılığı yaptığım için müşteri ile uğraşmnın ne kadar zor olduğunu bilirim. Ya her şeyi değiştirir bütün riskleri ortadan kaldırır yüksek çıkan fiyat için tabiri caizse " geçirici" olursnuz. Yada biraz insaflı davranıp bunada gerek yok dersiniz ama sınav bu ya hep çalışmadığınız yerlerden çıkar sorular , 2 gün sonra tesadüfen idare eder parçanız bozlur ve bundan sonraki 6 ay boyunca çıkan arızalar "bakımdan önce yoktu" ya döner.

Ben zaten gereken yapılsın yolda kalmayım dedim ve taşlanmasını bile kabul etmedim herşeyin. Servis tirigeri bilmem neyi değiştirirken bu parça sorunlu deyip bana dönmeyip o şekilde teslim ediyor ve bu işlemlerde 10000 tl fatura zaten çıkmış daha ne kadar geçirici olabilir ki. Bende hizmet sektöründeyim ve idare eder mantığını şimdiye kadar kullanmadım. Sistemi açarım arızaları söylerim ve fikrimi söylerim. Bu servis turbo değiştirirken krank miline kadar herşeye zarar vermiş bir servis. İster istemez bu adamlar arabamın yanından geçse durur kontrol ederim her yerini. Ki bu kasnak daha önceden bozulmuş idare ediyor olsa 2 kere turbo değişiminde, bakımda bunu iletirlerdi diye düşünüyorum bana amortisorleriniz patlak , davlumbaz çatlak gibi arızaları soylerken.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Doğan Dağdelen
Merak ettim siz o motorun neresine 10 bin lira para harcadınız? Komple sandık motor bile o para değilki? Komple motor 5500 lira. Üzerinde enjektöründen manifoltuna kadar herşeyi de var.

http://www.sahibinden.com/kopmle_renault_p...pXQQdisplayitem

Orjinal 1.6 tdci motor komple 17500 tl servis fiyatı verildi. Liste buraya yazamayacağım kadar uzun motorda nerdeyse blok hariç tamamı değişti. Zaten aynı motor için sayın yetkili servisim bana sana bu arabayı 3000 tl de yurur hale getirebiliriz gibi bir tekliftede bulunmuştu . Parçaları taşlatıp yan sanayi urun kullanarak. Kasnağı değiştirdim. 90 , 140 , 180 tl civarında parçalar mevcut. servis 560 tan 450 ye kadar indi en son. Ama benim ustamla arabayı açtığımızda kasnakla birlikte gergi bilyasınında dağıldığını gorduk ve sanırım bu parça değiştirdik dedikleri listede mevcuttu. Şuan şüphe içersindeyim listedeki diğer parçalar değiştimi diye? . Bir daha o servisle muhattap olmak istemedğim için o parçanında parasını cebimden verip değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent
(düzenlendi)
... Bazen müşterisine çıkan masraf yüksek görününce kendisini karşısındakinin yerine koyup bu idare eder diye düşünülüyor fakat dha sonra o paraça arıza yapıncada meşhur " daha önce bu arıza yoktu" mantığı türüyor. Kendimde bir endüstriyel makina teknik servisinde Müdür yardımcılığı yaptığım için müşteri ile uğraşmnın ne kadar zor olduğunu bilirim. Ya her şeyi değiştirir bütün riskleri ortadan kaldırır yüksek çıkan fiyat için tabiri caizse " geçirici" olursnuz. Yada biraz insaflı davranıp bunada gerek yok dersiniz ama sınav bu ya hep çalışmadığınız yerlerden çıkar sorular , 2 gün sonra tesadüfen idare eder parçanız bozlur ve bundan sonraki 6 ay boyunca çıkan arızalar "bakımdan önce yoktu" ya döner.

algıda seçicilik bu olsa gerek, müşteriyle uğraşmak mesleğin gereğidir bence, zaten hiçbir meslekte uğraşmadan para kazanılmıyor hatta kimi zaman imaj için zararına işler bile yapılmalı. servis aracı gördüğünde şunlar çalışamaz durumda, şu parçaların durumu kritik, şunlar çalışır ama sorun çıkarabilirler gibi teşhis koyabiliyosa zaten servistir. diğer türlü sölyediklerinize benzer durumlar bence doğru olmayan anlayışın kendini haklı çıkartma sebepleri.

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mete Gürer

Merhaba arkadaşlar,

Ben otomotiv şanzıman tamiri üzerine bir şirkette çalışıyorum. Krank kasnak sökme aparatı olması lazım. Örneğin ticari araçlarda şanzıman çıkış flanşlarını çektirme tarzı bir aparatla sökülüyor. Piyasada vurularak çıkarılan çoğu parçanın bizde orjinal sökme aparatı var bu aparatla kırmadan - bozmadan sökebiliyorsunuz. Benzer mantıktan krank kasnağınıda söken aparat olması gerek ama aparat yerine tıklama-vurma'nın tadına paha biçilemez.... :)

Krank kasnağı gibi bir parçanın Ford servis bülteninde triger kayışı gibi bir önerilen bir değişim periyodu yokmudur ? Bizimde içimiz rahat etsin...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...