Kaan Korkmaz 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Merhaba 2 farklı serviste aracın klima kompresörünün bozulduğunu ve değişmesinin gerektiğini söylediler... 1500-1700 TL civarında maliyetlerle karşılaştım... Tamirinin mümkün olamdığı söylendi otokoç'tan... Sizce direkt oto klimacılarına gitmenin bir faydası olabilir mi ? Yani alternatif bir çözüm yolu sunabilirler mi bozulan kompresör için ? Birde bu kompresörü uygun fiyata alabileceğim bildiğiniz önereceğiniz bir çıkmacı var mıdır acaba ? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Klima konusunda ustalaşmış oto elektrikçilerine mutlaka danışın derim. Zira, bazı durumlarda yetkili servisler dışarıda bu tarz işler yapan oto elektrikçilere iş verirler. Aynı zamanda çıkma parça da arayın, tamiri mümkünse bedeli ile, çıkma arasında karşılaştırma yapabilirsiniz. İzmir'de olsaydınız yönlendirebileceğim bir oto elektrikçi vardı. Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Alternatif çözüm vardır mutlaka. Aracımı aldğımda klimasındaki problemden dolayı bende kompressör araştırmıştım. Ankara da usta İstanbul Anadolu yakasından 350- 450 arasına temin edilebileceğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 23 Mart 2010 Paylaş 23 Mart 2010 Problem nedir, yani kompresörün bozuk olduğu nasıl belirlendi ? Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz 24 Mart 2010 Yazar Paylaş 24 Mart 2010 Problem nedir, yani kompresörün bozuk olduğu nasıl belirlendi ? Problem klimanın soğutmaması... Tüm kontrolleri yaptıktan sonra bu sonuca vardılar... Hem Otokoç hem Liderler... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Problem klimanın soğutmaması... Tüm kontrolleri yaptıktan sonra bu sonuca vardılar... Hem Otokoç hem Liderler... Kompresör Devreye giriyordamı soğutmuyor( Klimayı açınca motor bölümünden çat diye bir ses gelir); yoksa hiçmi devreye girmiyor.. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 Gazı bitmiş olmasın. Onu kontrol ettiler mi?. Eğer gazı bitmişse kompresör yine çalışmaz Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz 25 Mart 2010 Yazar Paylaş 25 Mart 2010 Klimayı açınca motor bölümünden herhangi bir ses gelmiyor... Liderler'e aracı bırakmıştım geldiğimde kendilerinin baktığını ek olarak aracı klimacıya da götürdüklerini ancak kompresörün arızalı olduğunu söylediler... Otokoç'da ise bayağı bir baktılar, elektrik bağlantısına kadar... Herhalde gazı da kontrol etmişlerdir bu sırada... Kompresör devreye girmiyor bozulmuş sonucu çıktı her ikisinde de... Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Herhalde gazı da kontrol etmişlerdir bu sırada Bence işinizi ''herhalde'' ye bırakmayın çünkü az bir paradan bahsedilmiyor. En azından telefon açıp bir sorun veya yapılan işlerin bir listesini almaya çalışın Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 25 Mart 2010 Paylaş 25 Mart 2010 Siz kendiniz bakın bir kerede, motor çalışırken klimayı açın, normalde devre dışıyken klima kasnağının dışı yani kayışın olduğu yer döner, devreye girince ortasıda dönmeye başlar, sizinkinde ortası dönmüyorsa arızanın sebebi başka dır, kendiniz bir bakın dönüyormu dönmüyormu? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Mart 2010 Paylaş 28 Mart 2010 Osman usta gazına bakmadan göndermemiştir bence. Yorum bağlantısı
Sedat Can 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 (düzenlendi) Yaklaşık 2 ay önce klima kompresörünü değiştirdim, kompresör kilitlemişti, tamirinin randımanlı olmayacağını öğrendim. Ankaradaki üç yetkili servisten aldığım fiyat 730Tl.+KDV+Klima gazı+Klima yağı ve işçilik = 1.000 Tl.yi geçeceğini söylediler. Şaşmazda Ford İkiler de sıfır-orjinal Motorcraft kompresörü 400 Tl.ye aldım, (Aynı ürün başka parçacıda 600 Tl. idi) şaşmazda klimacıda değiştirdim, işçilik+yağ+gaz= toplam maliyet 500 Tl. Kompresörü birkaç yere gösterdikten sonra gerçekten değişmesi gerekiyorsa değiştirin. İkinci tavsiyem fiyat uçurumları çok, araştırma yapmanız faydanıza olacaktır. 3 Nisan 2010 tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağatay Ateş 3 Nisan 2010 Paylaş 3 Nisan 2010 Evet, fiyat konusunda mutlaka sıkı araştırma yapmak gerek. Geçen sene Passat'ın klima kompresörünün değişmesi gerekti, Bostancı sanayide özel servise sorduk, sadece kompresörün kendisine 1800 Lira fiyat verdiler. Oradan çıkıp hemen Volkswagen parçacısına sordum, sıfır, orjinal (Çin üretimi değil) Valeo marka kompresöre 750 Lira dediler. Aradaki fark iki mislinden de fazla. Serbest piyasayı anlıyorum ama bu kadar da serbest olmamalı sanki. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 3 Temmuz 2011 Paylaş 3 Temmuz 2011 komprosörün bozuldugu yada arizali oldugu nasil anlasilir su aralar benim arabanin klimasindan ses geliyor sogutmasida cok güclü deyil sanirim klima devreye girince buzdolabi sesi gibi ses geliyor AC tusuna basinca ses kesiliyor Yorum bağlantısı
Taner Söyler 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 2004 C-Max da sizlerin belirttiği problem var.Nasıl tespit edildi ve çözüm yolu ne oldu belirtmek isterim.Klima soğutmayınca klimacıya götürdüm,gazı yok dediler (ki serviste değiştirmiştim) gaz basmaya başladığında radyatör yanındaki dirsekten gazı kaçırdığını gördük.Bunun üzerine servise bunu söyledim onaracaklarını söylediler ve yardımcı da oldular (Kocaeli Esoto).Lakin onarımını ve gazını ücretsiz yaptırdım,denemelerimiz esnasında halen klima soğutmuyordu.Ayrıntılı incelemede kompresör arızası dediler voltaj ölçümleri sonrasında,daha sonra tekrar test edildiğinde kompresörün arızalı olmadığı,yalnızca kompresörün kavrama kısmının (2 parçadan oluşuyormuş 1.kompresör 2.bobinin bulunduğu kavrama) kavrama ünitinin arızalı olduğu yönünde.Rakam 850+KDV olunca (yalnızca kavrama üniti kaldı ki komple set 1700-1900 civarı) sanayiye gittim.Klimacı da aynı şeyi söyledi işçilik+malzeme 200 TL olarak rakam çıkardı ki çok kötü rakam değil sanki.Mayıs 27 de Kartal sanayide sorcam parçayı.Daha ucuz bulabilirsem Kartal da yaptırıcam,yok eğer bulamazsam 200 TL ye Kocaeli sanayide yaptırıcam.Eğer uygun diye düşünürseniz ve yapan ustanın bilgilerini buradan vermek sorun değilse sizlerle paylaşayım.Bu arada kendimce bilgi paylaşayım; 1)gaz yoksa kompresör çalışmıyor 2)kompresör kolay arızalanan bir şey değil kavrama ünitini de muhakkak sorun 3)klima soğutmasa da kompresör arızalı olmayabilir,kavramada sıkıntı varsa yine soğutmuyor.4) kışın da en kötü haftada 1 klimanızı 3-5 dakka çalıştırın gaz oturmasın ve genleşmesin.5) yukarıda üstad abilerimizin belirttiği gibi bobin arızasında çok büyük maliyetler çıkmıyor araştırmak lazım.Ayrıca paylaşımda bulunacağım son durumla ilgili. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz 25 Mayıs 2013 Paylaş 25 Mayıs 2013 Benim klimam da tam olarak verimli soğutamıyor. Ancak 70 80 km hızlara çıkarsam biraz daha canlı soğutuyor. Bugün teyzemin Puntosuna bindim 3.kademede duramadım 2.kademeye aldım. 2011 arabada gaz mı bitmiştir? Neden böyle yapar polen filtremde daha 3 ay olmadı değişeli ama soğutmuyor aracım. Arkadaşımda FI var onun kliması bile canavar gibi Yorum bağlantısı
Taner Söyler 26 Mayıs 2013 Paylaş 26 Mayıs 2013 Oğuzhan Bey; Naçizane tavsiyem bir klimacıya gidip gazın ne kadar olduğunu öğrenmeniz.Bu arada tanıdık vasıtasıyla gidin.Gaz eksikse tamamlatın ki tahminen aracınız 700 gram civarında alır.Maliyeti en fazla 80-100 civarında oluyor bilginiz olsun.Tamamı boşsa gazın bu meblağ eksik tamamlamada tabi düşebilir rakam.Haricen bir problem olacağını da sanmıyorum ancak üstadlar benden iyi bilirler. Yorum bağlantısı
Ertuğrul SARAÇOĞLU 12 Temmuz 2014 Paylaş 12 Temmuz 2014 Benim aracım klima ve fan düğmesi kapalıyken sürekli devreye girip çıkıyor. Şu an elektirikçide , öğleye doğru bakacakmış."müşürden olabilir, beyinden olabilir gibi şeyler söylüyor . Anlaşılan o da deneme yanılma yapacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts