İçeriğe Yönlendir

Devir Saati Sorunu

Yavuz Ballı

Recommended Posts

Yavuz Ballı

2000 model focus alalı 3-4 kadar oldu.aldığımda pek olmuyodu ama son 1 aydır devir saati kafayı yedi:) normal seyrederken devir saati kendinden sıfıra düşüyo.biraz gaza yüklenince ( ortalama 3000 devri geçince ) bu kez saat 7000 e dayanıyo.3 ustaya gösterdim ama kesin bişey söyliyemiyolar.hatta biri beyinde sorun olduğunu söylüyo ve tamiri 300-400 tl yi bulurmuş:) ne olur acil yardım.bu arızayı yaşayıp çözebilen var mı acaba aranızda?

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

aküden olma ihtimali var mı acep? forumda akü bitmek üzere iken göstergelerin çıldırdığını okumuştum......

Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı
aküden olma ihtimali var mı acep? forumda akü bitmek üzere iken göstergelerin çıldırdığını okumuştum......

diğer göstergelerde hiç bi sorun yok ama.sadece devir saati.ve dediğim gibi her şey normalken ve seyir halindeyken aniden bozuluyo.

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ustalar gösterge panelini değiştirip test ettiler mi?

Beyin arızası 400-500.-TL ile tamir edilecek kada basit bir olay değildir. Tamir edilirken, bozulup aracınızın hiçbir fonksiyonunun çalışmama ihtimali de var.

Bu nedenle öncelikle doğru tespiti yapmak için:

Önce aküyü kontrol ettirin,

Sorun devam ederse,

Gösterge panelini, göstergecilerden temin ederek deneme yapın.

Yine devam ederse;

Bu sefer hız sensörü denenebilir ancak onun belirtisi genelde hız göstergesinin bozulması,

En son çare olarak beyine bakılabilir ancak yukarıda da belirttiğim üzere tamiri konusunda zorlanabilirsiniz. Tamir edilemezse çıkma almak ya da Ebay'dan temin etmek en ucuz yollu çözümler.

Saygılarımla.

tarihinde Evren iskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı
(düzenlendi)

akücüye gösterdim ama bizimde bildiğimiz şeyi yaptı sorun yok dedi kendileri:) kapatu açıp aküye baktı,yeşil yanıyo bu akü sağlam dedi :)devir göstergesinin arkasında moturu varmış.bu motor tek olarak satılıyo mu acaba?

tarihinde Yavuz Ball? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
akücüye gösterdim ama bizimde bildiğimiz şeyi yaptı sorun yok dedi kendileri:) kapatu açıp aküye baktı,yeşil yanıyo bu akü sağlam dedi :)devir göstergesinin arkasında moturu varmış.bu motor tek olarak satılıyo mu acaba?

Akü üzerindeki indikatör tüm akü yü kapsamıyor sadece bir gözün durumunu gösteriyor o nedenle akü sağlamdır demek çok zor.

Gösterge paneli sökülüp board üzerinde kontrol yapılmalıdır aşırı ısınma, yol kopması,soğuk lehim vb gibi belirtiler varmı ve diğer kısımlarda kontrol edilmelidir soketler,fişler v.b.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Hız sensörü bildiğim kadarı ile devir saatini etkilemiyor sadece hız göstergesini etkiler,sorununuz akü olabilir.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Gauge menüsünden devir bilgisi görülebiliyor, arıza durumunda ibre ile ekran aynı mı davranıyor kontrol edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı
İzmitte kime gösterdiniz acaba?

malum lpg var diye servis bakmıyo.es oto dan ayrılmış iki usta var selman ve ceyhan usta

Gauge menüsünden devir bilgisi görülebiliyor, arıza durumunda ibre ile ekran aynı mı davranıyor kontrol edebilirsiniz.

menüden kontrol edince bi sorun yok.zaten herzaman yapmıyo ama şöyle diyebilirim ki yüz km'nin sekseninde bu arıza var

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Fikret usta var bar-mak ona baktırdınız mı? İzmitteki ustaları pek beğenmem zaten çoğu esoto çıkmasıdır. Selman yeni ayrıldı ama onun esotoda ki halini de bilirim ;)

Beyin diyen kimdi?

Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı
Fikret usta var bar-mak ona baktırdınız mı? İzmitteki ustaları pek beğenmem zaten çoğu esoto çıkmasıdır. Selman yeni ayrıldı ama onun esotoda ki halini de bilirim :)

Beyin diyen kimdi?

selman ;)

Fikret usta var bar-mak ona baktırdınız mı? İzmitteki ustaları pek beğenmem zaten çoğu esoto çıkmasıdır. Selman yeni ayrıldı ama onun esotoda ki halini de bilirim :)

Beyin diyen kimdi?

bu arada fikret ustanın yeri nerde acaba?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

galericiler sitesi tarafından sanayiye girin. biraz ilerideki kavşaktan sağa dönün ve tam hatırlamıyorum ama 2. sola dönünce man servisinin karşısında olması lazım. (tabelaları var zaten her dönüşte) Genelde ambulans olur dükkan önünde, birde sarı amerikan. Ama Fikret usta baksın. Benim gittiğim tek tük yerlerden birisi. Ama artık izmit sanayiye gitmiyorum pek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Akünüzü de bosch servisinde bir baktırın. Oradaki alet derdini gösteriyordu akünün :s

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Akü üzerindeki indikatör tüm akü yü kapsamıyor sadece bir gözün durumunu gösteriyor o nedenle akü sağlamdır demek çok zor.

Gösterge paneli sökülüp board üzerinde kontrol yapılmalıdır aşırı ısınma, yol kopması,soğuk lehim vb gibi belirtiler varmı ve diğer kısımlarda kontrol edilmelidir soketler,fişler v.b.

yeri gelmişken sorayım benim orjinal motorcraft akünün indikatörü geçen kırmızı renkti, şu an siyah kendileri.. hiç gören var mı kırmızı indikatör? kırmızı genelde tehlike olarak yorumlanabilir ama anlamı ne olabilir kırmızının?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Üstüne iki tane tıklatın o gösterge he renge döner :) 10 yıllık akünün göstergesi pek sağlıklı olmaz. Akümüz bittiğinde gösterge yeşildi ;)

Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı

bugün aklıma geldi devir saatini guage'den takip ettim.gauge sorunsuz çalışıyo ama devir saati hherzaman ki gibi arızalı.bu durumda sorun beyinden değildir galiba dimi?

Yorum bağlantısı
Cengiz Aratemur
2000 model focus alalı 3-4 kadar oldu.aldığımda pek olmuyodu ama son 1 aydır devir saati kafayı yedi:) normal seyrederken devir saati kendinden sıfıra düşüyo.biraz gaza yüklenince ( ortalama 3000 devri geçince ) bu kez saat 7000 e dayanıyo.3 ustaya gösterdim ama kesin bişey söyliyemiyolar.hatta biri beyinde sorun olduğunu söylüyo ve tamiri 300-400 tl yi bulurmuş:( ne olur acil yardım.bu arızayı yaşayıp çözebilen var mı acaba aranızda?

mrb yavuz bey sizin yaşadığınız soruna benzer bende şu anki aracımı alırken karşılaştım benim aracın hararet göstergesi ve yakıt göstergesi araç kapalıyken iki ibrede orta dereceyi gösteryorlardı aracı çalıştırınca normale dönyorlardı ve buna bağlı olarak yol bilgisayarı çalışmıyordu bunlar dikatimi çekti aracı direk servise götürdüm arıza tespiti için 45 tl ödedim bana gösterge paneli arzalı dediler 1750 tl + kdv ve sipariş üzerine getirte biliriz dediler . bende araç sahibine durumu anlattım bu şekilde aracı almam dedim oda bi tamirçisine götürdü söktü yerine aynı seri cıkma taktı çalıştı eskisi'nin enteğresi arzalı dedi 500 tl ye cıkmayı taktı yol bilgisayarı vs herşey normal şekilde çalışmaya başladı.bende bu şekilde aracı aldım .

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yavuz Ballı

ben sorunu çözdüm cengiz bey.geçen hafta ankara'ya gittim gitmişkende yıldız sanayi sitesine gidip gösterge panelini aldım.hemde bana göre çok komik bi rakama:) 130 tl ye komple panel aldım.ilk baktığım panel daha 8000 km de idi.yani sıfırdı :) onu almayıp diğerini aldım o da yüz bin km de.fiyat ucuz geldi çünkü burda (yani izmit) arızayı gidermek için 300-400 tl istiyolardı.ayrıca eski panelide söküp bakımını yaptım aksi gibi o panelde sorunsuz çalışıyo şu an.istemeden bide yedek panelim oldu şimdi:) ilginiz için teşekkürler cengiz bey.bu arada gösterge paneli isteyenler msj atabilirler:)

Yorum bağlantısı
Yavuz Ballı
Yavuz bey sorun neymiş tam olarak? Tespit edebildiniz mi?

ben paneli komple dağıttım özay bey.panelin içinde kart mevcut ve devir saati motorunun 4 ayaklı bi soketi var.o ayaklardan biri karta temas etmiyodu sanırım.temizleyip tekrar topladım 2 gün aracın üstünde kaldı ve hiç sorun çıkarmadı.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest ?dris Kuzkaya
ben sorunu çözdüm cengiz bey.geçen hafta ankara'ya gittim gitmişkende yıldız sanayi sitesine gidip gösterge panelini aldım.hemde bana göre çok komik bi rakama:) 130 tl ye komple panel aldım.ilk baktığım panel daha 8000 km de idi.yani sıfırdı :) onu almayıp diğerini aldım o da yüz bin km de.fiyat ucuz geldi çünkü burda (yani izmit) arızayı gidermek için 300-400 tl istiyolardı.ayrıca eski panelide söküp bakımını yaptım aksi gibi o panelde sorunsuz çalışıyo şu an.istemeden bide yedek panelim oldu şimdi:) ilginiz için teşekkürler cengiz bey.bu arada gösterge paneli isteyenler msj atabilirler:)

slm yavuz bey;Öncelikle benim 2002 ford focus aracımın hız göstergesi ve dijital km göstergesi arızalı bi geliyor,bi gidiyor servise götürdüm göstergenin komple değişmesi gerekiyor dedi sizce komple değişmesi gerekiyormu,bu konuda biraz zayıfımda bilgilendirirseniz sevinirim bu arada eğer değişmesi gerekiyorsa sizin elinizdeki paneli alma gibi imkanım varmı cep.tel.yazarsanız sevinirim tel.konuşmuş oluruz detaylı bir şekilde ilginiz için şimdiden teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...