İçeriğe Yönlendir

Lpg Enjekt&#246rleri Temizlendimi ?


Göktuğ Serbent

Recommended Posts

Göktuğ Serbent

arkadaşlar merhaba,

lpgde rölantide titreme biraz artmıştı ankarada forumdada okuduğum aytok'a (dolunay vs.) gittim. filitreyi yeni değiştirdiğim için sadece enjektör temizliği yaptırmak istediğimi söyledim. tamam dediler.

ve ben karışık bir makina veya sökmelerini beklerken usta 1 şişe balata spreyini aldı geldi (üzerinde brake cleaner yazıyordu.) sonra enjektörlere gazın geldiği hortumu çıkardı içini sıka sıka balata spreyi ile doldurdu. sonra yerine taktı aracı çalıştırın dedi biraz zor gaz yer gaz verin dedi. yaklaşık 40-45 sn çalıştırdık ve tamam dedi bide bilgisyara bağlayıp göremediğim bişeylere baktı :) ve işlem bitti. :)

bu işlem sağlıklımıdır? :nazar: daha doğrusu işe yaramışmıdır bilemiyorum sizin fikriniz nedir? bu bahsettiğim yer lavato omvl gibi markaların Türkiye disbiritörü bu işlemin çok fazla bilinmediğini pratik ve iyi bir çözüm olduğundan bahsettiler yani öyle ayak üstüde değil bayağı ilgilendiler benimle ama işlem bana çok uyduruk geldi. titreme tamamen yok olmadı ama oldukça azaldığını hissettim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Balata spreyinin yanma odasına neler yapacağını test eden olmamıştır, kimsenin aklına bunu yapmak normlade gelmez de :) bişiii olmaz abici lpc ciye de ben olsam bir daha gitmezdim.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

çağlar bey bende onu merak ettim başta sordum aslında motor içerisinden atılırmı filan diye. yaptıklarından çok emin gözükünce bende biraz öngüvenle gittiğim için ses çıkarmadım ama siz söyleyince balata spreyinin silindir içinde ne yaptığını daha çok merak ettim.

burası birde disbiritör firma (randevu ile filan gidiyorsunuz) yani imam cemaat ilişkisi aslında kimbilir 3m2 dükkanda lpgci tabelası asan bir yere girsem başıma ne gelecekti, artık iyi çözer diye limon suyumu dökerdi calgonit bulaşık detarjanımı koyardı allah bilir :)

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

O kadar balata spray inden bir şey olmaz,

Temizlikte olmaz komple enjektörler moleküllerine kadar sökülmeden istediğiniz temizliği yapmanız mümkün değildir. :unsure:

Kendiniz yapsanız daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan

Enjektörlerin tamamen sökülüp temizlenmesi ve özel ölçme cihazı vasıtasıyla açılıp kapanma v.b. parametrelerinin kontrolü gereklidir.Bu parametreler toleranslar içine ayarla alınamıyorsa enjektörlerin tamir takımları değiştirilir.Olması gereken en sağlıklı yöntem budur.Balata spreyi ve benzeri ürünleri sihirli değnek sanan ustalarımız ne yazık ki bunu hep yapmaktadırlar.(!)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...