İçeriğe Yönlendir

Yutkunma Güçlüğü


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Dün bütün gün hastanedeydim yorgun olduğun için foruma girip sizi bilgilendiremedim kusura bakmayın. Pisikiyatrist'e muayne oldum. Anlattım herşeyi, sonuç sinir ve strese bağlı depresyon teşhisi konuldu, ilaç verdi fazla ağır değilmiş ilaç. 6 ay kadar kullanmamı söyledi. Yutkunmam ile savaşmam gerektiğini, hastalığı en iyi bu şekilde atlatabileceğimi tembihledi. Ne olursa olsun yemek yemek için kendimi zorlamam gerektiğini üstüne basa basa söyledi. Şimdi bende artık yavaş yavaş bişeyler yemeye başladım. Artık kahvaltı yapabiliyorum biraz. :) Yemek yemeyi özlemişim. :(

Herkese çok teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi
(düzenlendi)
Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Dün bütün gün hastanedeydim yorgun olduğun için foruma girip sizi bilgilendiremedim kusura bakmayın. Pisikiyatrist'e muayne oldum. Anlattım herşeyi, sonuç sinir ve strese bağlı depresyon teşhisi konuldu, ilaç verdi fazla ağır değilmiş ilaç. 6 ay kadar kullanmamı söyledi. Yutkunmam ile savaşmam gerektiğini, hastalığı en iyi bu şekilde atlatabileceğimi tembihledi. Ne olursa olsun yemek yemek için kendimi zorlamam gerektiğini üstüne basa basa söyledi. Şimdi bende artık yavaş yavaş bişeyler yemeye başladım. Artık kahvaltı yapabiliyorum biraz. :fiuw: Yemek yemeyi özlemişim. :)

Herkese çok teşekkürler.

geçmiş olsun öncelikle

nekadar dogru bilmem de bu psikoljik konularda kesinlikle ilaç konusuna karşıyım bir öğrencim var HADE sorunu olan. çoçuk resmen uyuşup kalmış ilaçlar yüzünden hayatı kararmış yazık valla.gördükçe içim cız ediyor.yutkunma için bir adaçayı demle açılır yavaş yavaş.

tarihinde Fehmi Bi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Karasahin
(düzenlendi)

Dostum şikayetiniz tartışmanın ardından başlamış gibi görünüyor, öncelikle psikiyatrist ve sonra gerekirse gastroenteroloji uzmanı ile görüşmeniz uygun olabilir.

tarihinde Emre Karasahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

Geçmiş olsun.Umarım kısa sürede atlatırsınız.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Dostum şikayetiniz tartışmanın ardından başlamış gibi görünüyor, öncelikle psikiyatrist ve sonra gerekirse gastroenteroloji uzmanı ile görüşmeniz uygun olabilir.

Bakınız ileti #27 :fiuw:

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.

Dün bütün gün hastanedeydim yorgun olduğun için foruma girip sizi bilgilendiremedim kusura bakmayın. Pisikiyatrist'e muayne oldum. Anlattım herşeyi, sonuç sinir ve strese bağlı depresyon teşhisi konuldu, ilaç verdi fazla ağır değilmiş ilaç. 6 ay kadar kullanmamı söyledi. Yutkunmam ile savaşmam gerektiğini, hastalığı en iyi bu şekilde atlatabileceğimi tembihledi. Ne olursa olsun yemek yemek için kendimi zorlamam gerektiğini üstüne basa basa söyledi. Şimdi bende artık yavaş yavaş bişeyler yemeye başladım. Artık kahvaltı yapabiliyorum biraz. :D Yemek yemeyi özlemişim. :)

Herkese çok teşekkürler.

Büyük geçmiş olsun..Sıkıntılarını atlattıktan sonra hapları azaltmaya veya bırakmaya bak.

Yorum bağlantısı
Hakan Turan
Hepinize çok teşekkür ederim. Kendi kendime yenmeye çalışıyorum ama başaramıyorum. Dün akşam yine denedim eklemekle çorba içmeyi baya zorlanıyorum parmağımın ucu kadar ekmeği bile yutarken. Umarım kısa zamanda düzelir. Yarın için Hacettepe Hastanesinden randevu aldım. Sonucu buradan paylaşırım.

Murab abi, katı gıdaları sıvı gıdalar yardımıyla yutmaya çalışıyorum ama pek başarılı olduğum söylenemez. Hayırlısı abicim gidelim bakalım doktora ne diyecek. :)

öncelikle geçmiş olsun bir sağiıkçı olarak en kısa zamanda bir uzmana görünmeniz tavsiyem kbb+nörölöji psikolojık problem olabılır ama psıkolojık deyılse sinir iletim sisteminizde bir problem olabilir.geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Hiç böyle bir şey duymamıştım...Acil şifalar dilerim...

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Artık birşeyler yiyebiliyorum. Doktorun verdiği ilaç paxera diye bir ilaç 20 mg, zaten doktor verirken de hafif bir ilaç olduğunu söyledi. 1 hafta yarım sonraki haftalarda 1 tablet almamı söyledi, ilaca başlayalı 2 gün oldu şu anda iyiyim çok şükür. Doktor ilacı 6 ay kullanmamı söyledi. 2.5 ay sonra randevum var duruma göre belki ilacı bıraktırabilir.

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun

Ali bey yeni gördüm konuyu geçmiş olsun. Böyle olaylar hepimizin başına gelebiliyor. Ummadık taşlar baş yarabiliyor. Benzer olaylarla karşılaştığımda Allah'a sığınıyorum derdimi O'na anlatıyorum dua ediyorum. Konuşmam(ız) bittiğinde içimdeki huzur olayların üstesinden gelmeme yardım ediyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...