İçeriğe Yönlendir

Rampa Kalkış Sorunu

Selim Yılmaz

Recommended Posts

Selim Yılmaz
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar. 2010 model 4.200 binde focus model aracım var.Aracım dik bayırlarda kalkmıyor ve kalıyor. Gecen gün rezil oldum, herkes kornaya basıyor belki de kaç tanesi bu acemi nerden çıktı daha arbayı kaldıramıyor diye bana biraz küfür etmiş bile olabilir ama benim araç gaz yemiyor, boğulmuş gibi kalıyor. Sonrada gaza iyice yüklenip kalkmayı denedım araç pati yapmaya başladı. Bu kez de öylece zar zor çıktık. Bu bir sorun mu? Herkesin başına geliyor mu? Tofas şahin bile kalkarken benim 2010 model aracım neden kalıyor? Rodaj yüzünden mi acaba? Başıma gelen yer ise Ankara Çukurambardan çıkarken Balgata dönüşte dik bir yokuş var orası . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Noktalma-imla. Bir dahaki sefere uyar? alacaks?n?z.
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Debriyaj problemi yaşayanlar vardı bu arabalarda. Kontrol ettirin bence...

Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal

Debriyaj balatası problemi olabilir diyecektim, bu konudaki bilgi ve birikimime güvenemedim açıkçası :vroom:

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Ben de farklı bakayım olaya;

Focusların debriyajı baya bir yukarıda kavrama yapıyor ve gaz tepkileri de pek hızlı değil. Sonuç olarak siz geri kaçırmamak için aniden debriyajı kavrama noktasına getirip gaza birden basıyorsunuz ancak o gazı hemen almıyor. Dolayısıyla kavrama noktasındaki araç, yeterli benzin gelmediğinden stop etme eğilimine giriyor. Bu durum en çok yokuşlarda kalkarken sıkıntı yaratıyor.

Peki gaz tepkisinin geç olması ne sağlıyor? Tespitlerime göre, mesela 3.viteste giderken, ayağımı gazdan birden çekip bastığımda, hiç sarsılmadan devam edebiliyor. Ya da ani vites değişimlerinde debriyajı sert bırakıp gaza yüklensem de yine sarsılmıyor. Konfor amaçlı bir uygulama bence.

Yokuşlarda olumsuzluk yaşamamak için el freni iyi bir yardımcı olabilir. El frenini çekin, kavrama noktasına getirirken biraz da gaz verip tam kavrama noktasına geldiğinde el frenini bırakın. Böylece hem geri kaçmadan aracınız kalkacak, hem boğulma gibi bir sorun yaşamayacaksınız, hem de tahminlerime göre debriyaj balatasını daha az zorlayacaksınız. El freni kullanmadan yokuşlarda kalkmaya çalışınca, araç az da olsa geri kaçabilir. Bu durumda debriyaj balatası, hem geri kaçmaya bir son verecek, hem de aracı kaldıracak. El freni kullanırsanız, sadece aracı kaldırmak için yorulacak.

Bu şekilde de deneyin derim. Eğer hala aynı sorunlar varsa, kontrol ettirmekte fayda var..

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

kesinlikle debriyaj balatasında kavramada bi sorun wardır en yakın yetkili servise gidin

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)

Bir de şimdi aklıma geldi, dik yokuşta patinaj yaparak kalkabilen bir arabanın bence debriyaj balatası bitmiş olamaz. Patinaj varsa, tekerleklere iyi güç aktarımı var demek.

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz

arkadaslar yardımlarınız ıcın cok tesekkur ederım servıs yolu gozuktu sanırım kalkarken zaten el frenı ıle kalkmıstım her denememde ama arac ona ragmen bogulur gıbı oldu arkadasın dedıgı gıbı bayır yukarı duran bır arac pati cekerek cıkıyorsa debrajda sorun varmıdır? birde aracta 4 kişiydik onunda etkisi varmı acaba

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

kesinlikle bir problem olduğunu düşünmüyorum,ilk başlarda bende de aynı durum vardı debriyaj çok yukarda kavrıyo du ama şu an çok rahat ayağınızı debriyajdan birden çekip gaza yüklenmemeyi deneyin derim yokuşlarda el freni ile kalkın derim ayrıca patinaj yapması sorun olduğunu göstermez diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hele ki içinde 4 kişi varken yokuş yukarı patinajla kalkabilen bir araçta debriyaj problemi olmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

selim bey servise giderseniz sonucu bizle paylaşırsanız sevinirim

Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz

Tesekkur ederim arkadaslar, bir iki kere daha deneme yapıp dik yokuslarda aynı sorunu yapıp yapmadıgına kanaat getirince gidecegim belki o gun debriyaj kavramada sorun yasadım belkıde motorun daha zamanla acılması gerektiginden olabılır.İnternette okuduklarıma ve forumda sız degerlı arkadasların dedıgıne gore ve burda sanayıde bırkac ford ustasına sordugumda normal arac yenı oldugundan zamanla motorun ve debriyajın alısma surelerı 5bin eger yatan bir aracsa 8bin civari dahada rahatlıyacagını söyluyorlar aynı sorunu yaşarsam eger gidecegim servise tesekkurler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bunu söyleyen ustalar; boş zamanlarında mı ustalık yapıyorlar, mevsiminde domates-biber-salatalık ekerken?

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Merhaba arkadaşlar. 2010 model 4.200 binde focus model aracım var.Aracım dik bayırlarda kalkmıyor ve kalıyor. Gecen gün rezil oldum, herkes kornaya basıyor belki de kaç tanesi bu acemi nerden çıktı daha arbayı kaldıramıyor diye bana biraz küfür etmiş bile olabilir ama benim araç gaz yemiyor, boğulmuş gibi kalıyor. Sonrada gaza iyice yüklenip kalkmayı denedım araç pati yapmaya başladı. Bu kez de öylece zar zor çıktık. Bu bir sorun mu? Herkesin başına geliyor mu? Tofas şahin bile kalkarken benim 2010 model aracım neden kalıyor? Rodaj yüzünden mi acaba? Başıma gelen yer ise Ankara Çukurambardan çıkarken Balgata dönüşte dik bir yokuş var orası . Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, saygılar.

Bu sorundan bende çok mağdur oldum,en sonunda 800 km de baskı-balata değişti. Üretim hatasıymış. Mutlaka servise gidin,mümkünse Tur Oto Maltepeye gidin. Bu konuda benim başlattığım ve oldukça sansasyonel olan konu linki aşağıda,mutlaka bütün yazılanları dikkatlice okuyun.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/115-Ps-sfr...-y-t183252.html

Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz

cok tesekkur ederım yardımınız ıcın bora bey ilk bos anımda servısteyım

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Zaten ağır bir araç ve 4 kişi var,dediğiniz yokuşu iyi bilirim,bence gayet normal bir tepki vermiş.

O yokuşta kalkmak için biraz yarım debriyaj hareket etmeniz lazım.

Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz
(düzenlendi)

bora bey konuyu sonuna kadar okudum arabayı aldıgımız tarıhler aynı fakat benım aracın performansında hıc bı sorun yok deli gibi hatta cok memnunum yakıtta 4.100 de su an 10/100km yanı normal benım arac bayılma yapmıyor ama durunca kalkmıyor gaza yuklenıp debrıyajdan cekıncede patınaj yaparak kalkıyor sorun bu ama genede servıse gıdecegım vakıt bulur bulmaz bugun aracta tektım denedım sorunsuz kalktı gene patinaj yaptı ama bogulma olmadı aynı sorun ılk aldıgım zamanlar bu astinin 20dklık park alanı var ordan cıkarken basıma geldı cıkısta dik bi bayır var arac stop ettı dedim allah allah bende mı bırsey var alısamadım heralde demıstım o zaman devam etmıstım sonra gene basıma gelınce sıze danısmak ıstedım

tarihinde Selim Y?lmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bence arabanıza alışmanız gerekiyor. Debriyajı bitik arabanın performansı da kötü olur.

Yorum bağlantısı
Hakan Satılmış

servise götür bencede.

bende şirket arabası olarak cıtroen berlingo var.bahsettiğin yokuşta ben el freni ile kalkıyorum.arabayı zorlamaya gerek yok.ama gerçektende çok dik yokuş orası.hatta karşısında star ve 24 tv var.

Yorum bağlantısı
Hakan Aydin

geçenlerde garajdan çıkarken beton zeminde baya bi patinaj yaparak çıkabildim. Bu bir problem midir bilmiyorum ama sanki bizim arabalarada rampa yukarıya geldiği zaman arabanın ağırlık merkezi arkaya kayıyor, önden ağırlık arkaya kaydığı için çok çabuk patinaja düşüyor (belki çok atmasyon oldu ama kesinlikle focusun rampa yukarı veya aşağı dengesi bozuluyor) aynı rampayı geri geri çıkmayı deneyince hiç problem yok. Üstelik kış lastikleriyle ve kuru beton zemininde bu olay oldu. Lastikler yeni.

Aynı rampayı babamın Doblo ile ve dandik lastiklerle çok patinaja kalmadan çıkabildim. Sizin problemde fazla gaz vermediğiniz zaman motor toplamıyor, gaza yüklenince de ağrlık arkaya kaydığı için patinaja başlıyor. mümkünse elfreniyle devir tam kıvamında kalkmak lazım.

Yorum bağlantısı
Selim Yılmaz

evet evet tam karsıda star ve 24tv var oradan bahsediyorum ıste

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Kazancıoğlu

bende de aynı araç var ve sorun gerçekten çok büyük araç daha 3800 km de istanbunda aracı kullanıyorum pendikten kurtköye çıkarken taşlıbayır rampasında kamyonlar beni geçiyor çıldırıyorum bunun için açil servise gitmem lazım galiba gerçi bakımıda geldi 1 yılı doldurdu araç bu sorun kronik galiba

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı

Mehmet abi senin araçta bişey yoktur.önceden tdci fiesta nın son zerresine kadar torku hissediyodun ondandır..

taşlıbayır rampasını 3 le çok rahat çıkarsın,dörtyoldan devirli gelirsen :)

yoksa her araç orda bayılır yaaa :D

olmadı at 2 ye gazla (benim haberim olmadan benzinciye falan ortak olduysan :) )

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...