İçeriğe Yönlendir

Mondeo-peugeot 607 Takası


Fatih Bayram

Recommended Posts

Fatih Bayram

Gerçi fordclup'ta bu soru komik-anlamsız olur mu bilmiyorum ama,2001 model peugeot 607(3000cc)ile takas yapmam mantıklı mıdır?Vergi ve yakıt farkı olacağı aşikar.607 'ler hakkında bildiklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.Bu arada 607'nin fiyatı 21000 22000 civarı.üste ne kadar veriyim?607 lerin bilinen sorunları nelerdir?Tavsiyeleriniz...

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Ben kesinlikle takas yapmam alman güvenilirliğini bir kenara atıp güvenlik konusunda çok kötü olan bir fransız arabasına geçmezdim.. madem takas yapmak istiyorsunuz bir üst kasasını almanızı tavsiye ederim tabi bunlar benim kendi şahsıma olan düşüncelerim.. hayırlısı olsun..

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bence o sinif bir arabaya cok komik paralara binmek cok mantikli. 607 nin e sinifindan asagi kalir yani yok. Zaten deferini onceki sahiplerinde kaybetmis.

Yakitin cok olacagi kesin. Yilda 10-15 bin km yapiyorsaniz hemen alin, yok 25binden fazla yapiyorsaniz o masrafa katlanilmaz. 1 sinif alti olsun dizel olsun.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hiçbir 607 3.0 cc. sahibi bu teklife hayır demezdi, sanırım açıklayıcı ....

Yorum bağlantısı
Misafir
Gerçi fordclup'ta bu soru komik-anlamsız olur mu bilmiyorum ama,2001 model peugeot 607(3000cc)ile takas yapmam mantıklı mıdır?Vergi ve yakıt farkı olacağı aşikar.607 'ler hakkında bildiklerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.Bu arada 607'nin fiyatı 21000 22000 civarı.üste ne kadar veriyim?607 lerin bilinen sorunları nelerdir?Tavsiyeleriniz...

607 gibi bir aracın niye fiyatının bu kadar düşük olduğunu düşündüğünüzde zaten takas etmek çok mantıklı gelmeyecektir.

607'nin güvenliği zayıf bir araç olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta üst sınıf bir araç. Rakipleri, Bmw5, Mercedes E, serisi gibi class araçlar. Güçlü rakiplerle mücadele edeceğini bile bile markalar güvenlik ve konfordan pek ödün vermek istemez. Fransız markaları bu sınıfta geçmişten bugüne kadar iddalı modellerle yarıştılar. Şu an Citroen C6, bir dönem Peugeot 607 ve daha önce Renault'un efsane Safran'ı bu sınıfın değişmez as modellerine rakip oldular. C6'da 607 ile aynı kaderi paylaşmak üzere.

Bu araçların 0 fiyatları E serisinin donanımlı versiyonlarının yarısı kadar fakat yine de psikolojik sınır rakamlarını aştığından alıcı kitlesi az. Bu nedenle satış rakamı da düşük. Satış rakamı düşüklüğü aracın tanınması ve yayılmasını önlüyor. Piyasada fazla olmayan aracın yedek parçaları da talep az olduğu için servisler tarafından karşılanıyor. Yüksek parça fiyatlarına, yüksek motor hacimlerine uygulanan vergi de eklenince araç bir kambura dönüşüyor. İlk sahibi de aracını elden çıkarmak istediğinde talebi olmayan bir araca sahip olduğunu anlamış oluyor. Satmak için fiyat düşürüyor, düşürüyor ve belki de satamayıp takasa dönüyor. Bu süreçten sonra üst sınıf bir araç karşınıza 22.000-25.000 aralığında komik bir rakamla çıkıyor.

İkinci veya üçüncü sahibi olarak sizi ne bekliyor?

Bir şekilde kullanılmış ve bakım zamanında rutin olarak km arttığı için değişecek bir çok parçası olan araç. Fiyat konusunda pazarlık şansınız pek yok. Parçalar orjinal. Yan sanayi yok, hurdası az olduğu için çıkması yok. Belki şansınıza alt modellerle uygun parçalar olursa biraz daha uygun alabilirsiniz. Yine aracın bakımı için sanayi şansınız yok. Çünkü anlayan usta bulma şansınız zayıf. Bunları atlattınız, sıra geldi temmuz ayı'nda vergiye. 7-11 yaş arası aracın vergisi dönemlik 1.000.-TL. Bunu da geçtiniz. Lastik değişiminde bile aracın büyük lastik ebatları alt sınıf araçlara göre yine yüksek. Bu arada hala LPG taktırmadı iseniz ve şehir içi ağırlıklı kullanıyorsanız yakıt masrafı can acıtacak cinsten. Lpg varsa da 2000 motor araca göre sıkışık trafikte en az %10 fazla yakıyorsunuz. Araçtan müthiş keyif alıyorsunuz ama idamesi sizi zorluyor. Ama bir yandan da keyif açısından bir alt sınıf olupta sizi üzmeyen bir çok araca binebileceğinizi, üstelik yarıyarıya masrafla. Ya da aynı masrafla 2 araba bile kullanilabileceğini düşünüyorsunuz. Yani keyfini tam çıkartamadığınız bir aracı, büyük ihtimalle zararına satacağınızı bilerek aracı aldığınız kişi ile aynı duyguları ve zorlukları paylaşarak büyük ihtimalle zararına satıyorsunuz.

Şimdi rüyadan uyanabilirsiniz. Hala mondeo sahibisiniz merak etmeyin :wub:

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...