Emin Önal 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Dün sabah arabayı bindim emniyet kemerini takarken sırılsıklam ıslak olduğunu farkettim. Hemen sağ taraf kemerine baktım oda aynen öyle. Döşemelerde birşey yok, tavan kaplamasından sızan birşey de yok. Emniyet kemeri haznesinin üst kısmından gözle görülür gelen birşeyde yok. İndim arabadan baktım emniyet kemerlerinin haznelerinin hizasına denk gelen yerlerde tavan barlarının ayakları var ve barlar asıldığım zaman 2-3 cm sağa sola oynuyor sanırım bunlar takılırken delikler büyük açıldı ve ordan su sızdırıyor sacın içinden. Şimdi ben aracı 2.el aldım.Ancak aldığım kişi tavan barlarını aldığı bayinin (B.PAŞA-KELEŞLER) hediye olarak verdiğini ve montajını onların yaptığını söyledi. Sorun büyük delik ise silikon gibi birşeyle kapanabilir mi ? Emniyet haznesinin içi acaba su dolumu ? yoksa kemer hepsini emer mi ? Göremesekte tavan sacının su alan yerleri içerden pas tutar mı ? En yakın zamanda servise gidicem bu konuda tavsiyeleriniz nedir ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Geçmiş olsun..Bence aracın sacı içeriden paslanabilir.Ne de olsa o kısımlar su değmeyeceği varsayılarak imal ediliyor.Servisin görmesinde fayda var.Emniyet kemeri haznesinde de su problem yaratabilir.Neticede orada mekanik bir yapı var. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Dün sabah arabayı bindim emniyet kemerini takarken sırılsıklam ıslak olduğunu farkettim.Hemen sağ taraf kemerine baktım oda aynen öyle. Döşemelerde birşey yok, tavan kaplamasından sızan birşey de yok. Emniyet kemeri haznesinin üst kısmından gözle görülür gelen birşeyde yok. İndim arabadan baktım emniyet kemerlerinin haznelerinin hizasına denk gelen yerlerde tavan barlarının ayakları var ve barlar asıldığım zaman 2-3 cm sağa sola oynuyor sanırım bunlar takılırken delikler büyük açıldı ve ordan su sızdırıyor sacın içinden. Şimdi ben aracı 2.el aldım.Ancak aldığım kişi tavan barlarını aldığı bayinin (B.PAŞA-KELEŞLER) hediye olarak verdiğini ve montajını onların yaptığını söyledi. Sorun büyük delik ise silikon gibi birşeyle kapanabilir mi ? Emniyet haznesinin içi acaba su dolumu ? yoksa kemer hepsini emer mi ? Göremesekte tavan sacının su alan yerleri içerden pas tutar mı ? En yakın zamanda servise gidicem bu konuda tavsiyeleriniz nedir ? Bence kendiniz bile yapıcak olsanız servise gidip durumu kayıtlara geçirin. Daha sonra emniyet kemeri makaraları vs paslandığında arabayı yıkarken ıslatmışlardır vs diyip suçu size atabilirler.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 çok büyük bir sorun değil bence . kendin bile halledebilirsin . kırmızı silikonu al (sıvı conta) vidaları sök yerini ve kendini kurula kafi miktarda vidalara bu silikondan sür geri sık , olay bitmiştir. kaportada hemen öyle çürüyecek olsa zaten 1 senede arabanın altı çökerdi . hiç birşey olmaz servise gidmene bile gerek yok . Araç altıyla o kısım bir değil ki..Alt taraf dayanıklı olması açısından değişik işlemler görüyor.Bahsedilen yer ise farklı.Elbette hemen çürüyecek değil ama ilerleyen zamanlarda sıkıntı yaratabilir. Yorum bağlantısı
Emin Önal 8 Nisan 2010 Yazar Paylaş 8 Nisan 2010 Bence kendiniz bile yapıcak olsanız servise gidip durumu kayıtlara geçirin. Daha sonra emniyet kemeri makaraları vs paslandığında arabayı yıkarken ıslatmışlardır vs diyip suçu size atabilirler.. bende öyle düşünüyorum..teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Nisan 2010 Paylaş 8 Nisan 2010 Su bir şekilde girmiş, kemer kumaşı ıslanınca değişmelidir. Yorum bağlantısı
Murat Göreli 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Su bir şekilde girmiş, kemer kumaşı ıslanınca değişmelidir. merak ettim kemer kumaşı ıslanınca ne gibi zarar görüyor Yorum bağlantısı
Coşkun Kaynar 14 Nisan 2010 Paylaş 14 Nisan 2010 aynı sorun bendede oldu sadece söför mali kısmında tavan civatasını söktüm kırmızı silikon sürdüm denedim bir sorun yok fakat yagmur yagınca tekrar detaylı kontrol yapacagım Yorum bağlantısı
Recommended Posts