Melih Yurt 11 Nisan 2010 Paylaş 11 Nisan 2010 Merhaba, benim aracımda klima yada havalandırmayı açtığım zaman belli aralıklarla motordan çat çat diye sanki sigorta atar gibi ses geliyor. Ses yaklaşık 10 sn bir geliyo ve saatlerce klima açık olsada ses devam ediyor. Bu normal bi sesmi yoksa bi problemmi var karar veremedim:( Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Nisan 2010 Paylaş 11 Nisan 2010 Klima gazı eksiktir, duyduğunuz ses kompresörün sesi ve sadece ses kısmı normal. Yani ilk çalıştırmada gelir ama sonra sesin gelmemesi gerekiyor. Yorum bağlantısı
Melih Yurt 11 Nisan 2010 Yazar Paylaş 11 Nisan 2010 Dediğim gibi ses düzenli halde sürekli geliyor. Yani anladığım kadarıyla kompresor devamlı açılıp kapanıyor sanırım. Kesin klima gazındanmıdır bu problem acaba? Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 11 Nisan 2010 Paylaş 11 Nisan 2010 acaba klimanın bağlantı soketlerinden ark yapmasın. eğer soğutma işlevinde problem yoksa soketlerden ark yapıyor olabilir. tabiki bu benim görüşüm. ustalar daha iyi bilirler. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Nisan 2010 Paylaş 11 Nisan 2010 Kompresörde problemli olabilir ama en kuvvetli ihtimal gazın eksik olması... Yorum bağlantısı
Melih Yurt 11 Nisan 2010 Yazar Paylaş 11 Nisan 2010 Klima gazı dolum fiyatları nedir acaba bilginiz varmı? Yetkili servisemi götürmeliyim yada herhangi bir klima ustası bu işi yaparmı? Yorum bağlantısı
Fikret Karaca 11 Nisan 2010 Paylaş 11 Nisan 2010 (düzenlendi) 50-70 tl civarı kilma gazını yaptırabileceğini zannediyorum. ben geçen sene mayıs ayında 50 tl ye yaptırmıştım. 11 Nisan 2010 tarihinde Fikret Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Melih Yurt 12 Nisan 2010 Yazar Paylaş 12 Nisan 2010 Bir klima ustasına aracı götürdüm bu sesin çıkması normal. kompresor işe başlayınca açılıyo bitince kapatıyo devamlı gaz seviyon normal dedi. Sanırım problem yok ben biraz evham yaptım:) Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Bir klima ustasına aracı götürdüm bu sesin çıkması normal.kompresor işe başlayınca açılıyo bitince kapatıyo devamlı gaz seviyon normal dedi. Sanırım problem yok ben biraz evham yaptım:) Başka bir ustaya daha gösterin, hatta mümkünse Ford' dan anlayan bir usta olsun... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Başka bir ustaya daha gösterin, hatta mümkünse Ford' dan anlayan bir usta olsun... Dahada iyisi servise telefon açın klima gazını tamamlamanın fiyatını öğrenin ortalama hepsi aynı, hem bir arıza varsa söylerler yoksada gazınız tazelenmiş olur.. Yorum bağlantısı
Melih Yurt 12 Nisan 2010 Yazar Paylaş 12 Nisan 2010 Servis gaz değişim fiyatı için 120 tl fiyat söyledi. Benim anlamadığım bu kompresor açılıp kapanması sizin araçlarınızda olmuyomu. Çünkü camlar açıkken çok rahat bi şekilde ses duyulabiliyor. Kabine fazla ses gelmesede ben onuda duyuyorum artık:)) Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Melih bey, şöyle açıklayım. Klimayı devreye alırken aynı klima ustaları motoru rölanti devirine düşürüp klima düğmesine basın diyorlar. Şimdi siz yolda giderken kompresör sürekli devreye girip çıkıyor ki, bu da hem kayışa hemde kompresöre zarar verebilir. Bunun normali bir kez devreye girince bir daha siz kapatana kadar devrede kalmasıdır. Arada ani gaz verince falan bırakır diyen arkadaşlarımızda var ama ben buna katılmıyorum. Uzun oldu idare edin... Yorum bağlantısı
Emre Okur 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 ben de o sesi alıyorum ama aralıklar içine net birşey söyleyemem.takriben 3 4 dk da bir o ses geliyor.ihtiyaca göre açılıp kapanıyor gibi yoruyordum o sesi.sıfır olarak aldığımdan beri aynı. Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 Benim klimadan hiçbir ses gelmiyor. +2 bugün denedim :lol2: Yorum bağlantısı
Melih Yurt 12 Nisan 2010 Yazar Paylaş 12 Nisan 2010 Buda bana yetkili servis yolu göründü demek oluyor sanırım:) Bu arada gelen ses sadece klima değil havalandırma açıkkende oluyor:( Buda kötüye işaret sanırım Melih bey, şöyle açıklayım. Klimayı devreye alırken aynı klima ustaları motoru rölanti devirine düşürüp klima düğmesine basın diyorlar. Şimdi siz yolda giderken kompresör sürekli devreye girip çıkıyor ki, bu da hem kayışa hemde kompresöre zarar verebilir. Bunun normali bir kez devreye girince bir daha siz kapatana kadar devrede kalmasıdır. Arada ani gaz verince falan bırakır diyen arkadaşlarımızda var ama ben buna katılmıyorum. Uzun oldu idare edin... Açıklamanız için teşekkür ederim Serkan bey. Yarın yetkili servise aracı götürüp sonuçlarını sizinle paylaşırım. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 12 Nisan 2010 Paylaş 12 Nisan 2010 (düzenlendi) Melih bey, şöyle açıklayım. Klimayı devreye alırken aynı klima ustaları motoru rölanti devirine düşürüp klima düğmesine basın diyorlar. Şimdi siz yolda giderken kompresör sürekli devreye girip çıkıyor ki, bu da hem kayışa hemde kompresöre zarar verebilir. Bunun normali bir kez devreye girince bir daha siz kapatana kadar devrede kalmasıdır. Arada ani gaz verince falan bırakır diyen arkadaşlarımızda var ama ben buna katılmıyorum. Uzun oldu idare edin... Klima uzun yolda giderken de devreye girer ve çıkar. bu normaldir. Bu işlem elektrikli debrijay mekanizması tarafından yapılır. BAzılarına çift hızlı debriyaj da oluyordu bildiğim kadarı ile. iki ayrı devirde dönebiliyordu klima. Bir başka problem klimanın içindeki valflerden birinin tıkanması ile oluyor. Benim eski borada oluyordu. En sonunda bu valfin baglı olduğu baglantılardan birini çatlattı ani basınç. 100 liraya mı ne yapılmıştı serviste (gaz hariç). Klimanızda problem varsa ilk asılmada çok sert oluyor ve bu da kayış kaydırıyor. Kayış kayması ise ciyakkk sesi çıkartıyor. Arada ani gaz felan verince bırakır yanlıştır. Zaten bırakır. Yolda normal giderken arabanın çekişindeki değişimde hissediliz zaten sürekli bırakır alır. Bu normaldir. kayış kaydırmıyorsa sorun yoktur. Bahsi geçen ses elektrikli debriyajın (klima kompresörünün merkezinde) aktivsyon daktivasyonu sırasında oluşsan sestir. Normaldir. 12 Nisan 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Klima uzun yolda giderken de devreye girer ve çıkar. bu normaldir. Bu işlem elektrikli debrijay mekanizması tarafından yapılır. BAzılarına çift hızlı debriyaj da oluyordu bildiğim kadarı ile. iki ayrı devirde dönebiliyordu klima.Bir başka problem klimanın içindeki valflerden birinin tıkanması ile oluyor. Benim eski borada oluyordu. En sonunda bu valfin baglı olduğu baglantılardan birini çatlattı ani basınç. 100 liraya mı ne yapılmıştı serviste (gaz hariç). Klimanızda problem varsa ilk asılmada çok sert oluyor ve bu da kayış kaydırıyor. Kayış kayması ise ciyakkk sesi çıkartıyor. Arada ani gaz felan verince bırakır yanlıştır. Zaten bırakır. Yolda normal giderken arabanın çekişindeki değişimde hissediliz zaten sürekli bırakır alır. Bu normaldir. kayış kaydırmıyorsa sorun yoktur. Bahsi geçen ses elektrikli debriyajın (klima kompresörünün merkezinde) aktivsyon daktivasyonu sırasında oluşsan sestir. Normaldir. +5 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Bahsi geçen ses elektrikli debriyajın (klima kompresörünün merkezinde) aktivsyon daktivasyonu sırasında oluşsan sestir. Normaldir. Mehmet hocam, bende arabayı ilk aldığımda aynı konuda bahsedildiği gibi araba durduğu yerde çalışırken açık olan klima kendi kendine devreye girip çıkıyordu. Örneğin trafik ışıklarında beklerden ara ara devreden çıkıyor, devreden çıktığı yetmiyormuş gibi birde içeri bir doğuk bir ılık hava üflüyordu. Sonuç, gaz basıldı düzeldi.. Yorum bağlantısı
Melih Yurt 13 Nisan 2010 Yazar Paylaş 13 Nisan 2010 Klima uzun yolda giderken de devreye girer ve çıkar. bu normaldir. Bu işlem elektrikli debrijay mekanizması tarafından yapılır. BAzılarına çift hızlı debriyaj da oluyordu bildiğim kadarı ile. iki ayrı devirde dönebiliyordu klima.Bir başka problem klimanın içindeki valflerden birinin tıkanması ile oluyor. Benim eski borada oluyordu. En sonunda bu valfin baglı olduğu baglantılardan birini çatlattı ani basınç. 100 liraya mı ne yapılmıştı serviste (gaz hariç). Klimanızda problem varsa ilk asılmada çok sert oluyor ve bu da kayış kaydırıyor. Kayış kayması ise ciyakkk sesi çıkartıyor. Arada ani gaz felan verince bırakır yanlıştır. Zaten bırakır. Yolda normal giderken arabanın çekişindeki değişimde hissediliz zaten sürekli bırakır alır. Bu normaldir. kayış kaydırmıyorsa sorun yoktur. Bahsi geçen ses elektrikli debriyajın (klima kompresörünün merkezinde) aktivsyon daktivasyonu sırasında oluşsan sestir. Normaldir. Açıklamanız için teşekkürler Mehmet Bey. Fakat neden o zaman diğer arkadaşlarda olmuyor aynı olay. Birde benim anlattığım olayda araç rolantide dururken devamlı açılıp kapanıyor yani gaz vermeyle yada frenle alakası olan bir olay değil. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Sık devreye girip çıkması sorun. Yoksa sorun değil Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Motor yeni çalıştığında , yani soğutma suyu sıcaklığı düşük iken bu olayın olması normal. Özellikle kışın araç yeni çalıştığında klimayı devreye alırsanız bu olay olur. Ancak motor sıcak, hava sıcaklığı +4 derecenin üzerinde ise bu olayın olmaması gerekir. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 13 Nisan 2010 Paylaş 13 Nisan 2010 Açıklamanız için teşekkürler Mehmet Bey.Fakat neden o zaman diğer arkadaşlarda olmuyor aynı olay. Birde benim anlattığım olayda araç rolantide dururken devamlı açılıp kapanıyor yani gaz vermeyle yada frenle alakası olan bir olay değil. Rolantide çalışırken benim klimada devreye girip çıkıyor. 24 dereceye ayarladığımda daha sık girme çıkma yapıyor, LO seçtiğimde ise daha uzun aralıklarla girme çıkma yapıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts