Alptekin Hacisalihoglu 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 Selamlar, Geçtiğimiz ayın sonunda 97 model Explorer aldım(167bin km'de), almadan önce burada yazılanlarda dahil olmak üzere bir çok forumda ilgili konuları okudum.Özellikle bu forumdan edindiğim bilgiler de çok işime yaradı. Aracı alır almaz tavsiye edildiği gibi, bakım ve kontroller için Kozanoğlu Ford servisine götürdüm.Genel kontrollerini ve periyodik bakımını yaptırdım. Bujileri, yağ ve yağ filtresini, fren hidroliğini değiştirdim.Buji kablosunu, hidrolik hortumlarını, şanzıman yağını, radyatör ve hortumlarını da kontrol ettirdim.Bunun dışında tavisye edeceğiniz başka kontroller de var mıdır? Bir de araç hakkında edindiğim bazı bilgiler Ali Usta'nın bana söyledikleriyle çelişiyor.Mesela şanzıman yağı için Ali Usta'nın tavsiyesi 100bin km'de bir yağ ve filtre değişimi.Sebep olarak da şanzıman balataları arasındaki faydalı partiküllerin yağ değişimiyle beraber gittiklerini ve bunun da bu parçalar arasında boşluğa sebep olup zamanla da sorun çıkardığını söyledi (teknik bilgim yeterli olmadığı için yanlaş aktarmış olabilirim, fikir vermesi açısından yazdım bunu).Bir de arka difransiyel yağının 160bin km'de değiştirtirlmesi gerektiğini biliyordum ama Ali Usta bunun için de gerek olmadığını söyledi(yağın fiyatının yanındaki bileşenlerle beraber 350 tl olduğunu ve bu km'de bu masrafı yapmaya gerek olmadığını söyledi). Ali Usta'nın bunları kendi tecrübesi neticesinde söylediğinden şüphem de yok ama sizin düşünce ve tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim. Saygılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2010 Paylaş 20 Nisan 2010 Şanzıman yağının, hiçbirşey sökmeden vakumlayıp, iç temizliğini yapıp, dolumunu da yapan makinalar vardır. Ancak nerdedir onu bilemiyorum. Araştıracaksanız, distribütörü: Link Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu 21 Nisan 2010 Yazar Paylaş 21 Nisan 2010 Sağolun Çağlar Bey, araştıracağım, Ankara'da bulabilirim inşallah. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 21 Nisan 2010 Paylaş 21 Nisan 2010 ben ankarada bulamadım. Ankara için Ali usta iyi bir tercih benden söylemesi haftasonu oralarda olacağım vaktiniz varsa uğrayın görüşelim Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu 22 Nisan 2010 Yazar Paylaş 22 Nisan 2010 Çok memnun olurum Serkan Bey.Özelden telefon numarası alışverişi yapalım, siz uygun saati belirtirsiniz, gelmeye çalışırım. Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 4 Mayıs 2010 Paylaş 4 Mayıs 2010 Arkadasim özellikle amerikan tipi araclarda ve de özellikle Explorer oto,sanjiman yagi ve filtresi degistirilmesi siddetle tavsiye edilir;hortumlama sekliyle degilde ,bizzat kartelin sökülmesi haliyle Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu 5 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2010 Tavsiyeniz için sağolun Mustafa Bey, servise gidince söyledğiniz şekilde yağın değiştirilmesi için tekrar konuşacağım ustamla. Difransiyel yağı hakkında ne düşünüyorsunuz?, araba 170bin km'de, bu yağın değişmesi gerekir mi, değişmezse uzun vadede ne gibi problemler oluşabilir.Bir de aracı aldığımdan beri geri vitese takınca (acele etmeden , yavaş hareket etmeme rağmen) arkadan bir vuruntu sesi geliyor ve ondan sonra araç hareket etmeye başlıyor(aracı servise götürünce şanzıman yağında biraz eksiklik olduğu görülmüştü ve yağ eklenmişti, bu bakımdan sonra bir kaç günlüğüne ses kesilmişti ama sonra yeniden başladı ).Ayrıca araç D'de hareket halindeyken de gaz pedalından ayağımı çok yavaş çekmezsem yine 'hafif' bir 'tok' sesi geliyor arkadan, sizce neden olabilir??Bunlar anormal sesler mi; yoksa ben mi aracımı fazla dinliyorum . Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Alptekin Bey,herseyden önce aracinizin bazi bilgilerine ihtiyacim olacak .Araciniz orjinal US import mu yoksa avrupa piyasasi icin üretilmis olanlardan mi 170 bin km ;milden cevrilmis rakam olabilir mi ??4X4 mü ?Bildiginizi saniyorum ; explorer da 2x4 versiyonlari da oldugundan soruyorum :lol2: Farzedelim araciniz 4X4 lerden ...dediginiz sekilde: vites degistirdiginizde misal R den D ye veya tersi durumlarda normelde araciniz durur halde vites degistirilmesinde fayda var bu tüm otomatik sanzimanlar icin gecerli .Dediginiz durum benim aracimda da sözkonusu ..;vites degistirildiginde arka tekerleklere giden gücün vermis oldugu bi refleks tir bu .Gelgelelim bu rahatsiz edici bi durumdaysa yapilacak kontroller söyle olabilir.. 4x4 ler icin gecerli :Tam türkce karsiligini bilmiyorum ama aracin altinda orta kisminda ki dagitici disli veya sanziman diyelim biz ona ,onun bi yagini kontrol edin ilk olarak + arkaya giden kardan milinin kelepcelerinede bi göz atin gerekirse SIKIN ..arka aksin horizontal bosluguna da bi bakin en kötü ihtimalde orta dagitici sanzimanin cikis milinde bi bosluktan kaynaklaniyor olabilir ....Araciniz V6 mi SOHC motorumu var üzerinde yoksa OHV mi ? sormamdaki sebebe gelince :Ford SOHC 204ps ,207PS lik motorlari bi dönem geri cagirmisti ,Motor zinciri problemi yüzünden Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu 5 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 5 Mayıs 2010 Araç Avrupa versiyon, göstergesi 'km' , 4x4 , v6 sohc, araç servis bakımlı olduğu için muhtemelen geri çağırmadan faydalanmıştır benden önceki sahibi.Zincirden de değişik bir ses gelmiyor şimdilik, serviste de zincirin kontrolünü yaptırmıştım.Aracı tamamen durdurmadan geri vitese takmıyorum, bu konuda titizim.Aslında 'ses' çok da rahatsız edici bir ses değil ama Explorer'larda şanzıman genelde problem çıkardığı için, ilerde başıma bir iş açmaması ve önlem almak için araştırıyorum..Söylediklerinizi de not alıp serviste kontrol edilmesini isteyeceğim, teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Alptekin Bey,herseyden önce aracinizin bazi bilgilerine ihtiyacim olacak .Araciniz orjinal US import mu yoksa avrupa piyasasi icin üretilmis olanlardan mi 170 bin km ;milden cevrilmis rakam olabilir mi ??4X4 mü ?Bildiginizi saniyorum ; explorer da 2x4 versiyonlari da oldugundan soruyorum Farzedelim araciniz 4X4 lerden ...dediginiz sekilde: vites degistirdiginizde misal R den D ye veya tersi durumlarda normelde araciniz durur halde vites degistirilmesinde fayda var bu tüm otomatik sanzimanlar icin gecerli .Dediginiz durum benim aracimda da sözkonusu ..;vites degistirildiginde arka tekerleklere giden gücün vermis oldugu bi refleks tir bu .Gelgelelim bu rahatsiz edici bi durumdaysa yapilacak kontroller söyle olabilir.. 4x4 ler icin gecerli :Tam türkce karsiligini bilmiyorum ama aracin altinda orta kisminda ki dagitici disli veya sanziman diyelim biz ona ,onun bi yagini kontrol edin ilk olarak + arkaya giden kardan milinin kelepcelerinede bi göz atin gerekirse SIKIN ..arka aksin horizontal bosluguna da bi bakin en kötü ihtimalde orta dagitici sanzimanin cikis milinde bi bosluktan kaynaklaniyor olabilir ....Araciniz V6 mi SOHC motorumu var üzerinde yoksa OHV mi ? sormamdaki sebebe gelince :Ford SOHC 204ps ,207PS lik motorlari bi dönem geri cagirmisti ,Motor zinciri problemi yüzünden hocam benim arabanın şanzıman kartel contası varmı oralarda Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 hocam benim arabanın şanzıman kartel contası varmı oralarda Olmazmi beaa.. ister kendiniz ismarlayin ki bizde cogu zaman buradan http://www.usallparts.com/catalog/index.ph...7e5866ae7816c7c veya Ebay den aliyoruz Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Misal ben, benzin pompasını ebaydan aldım 2 haftaya gelir ve mutlu olacağım Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Ne oldu Hakan nesi var veya yok benzin pompasinin ?? Yorum bağlantısı
Serkan Çok 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 cennete düştüm contanın ne olduğunu tespit etmek lazım diğerleriyşe paketletelimmmmm hop gelsin hemen Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 5 Mayıs 2010 Paylaş 5 Mayıs 2010 Serkan Bey sizde sanirim 5R55E codlu sanziman var full otomatik olan Yorum bağlantısı
Serkan Çok 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 sanırım odur nasıl gelecek memlekete bu şimdi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 Ne oldu Hakan nesi var veya yok benzin pompasinin ?? Arızalanmış abi. Basınç vermiyormuş. Delpi diye bir marka buldum iyi ve kaliteli bir markaymış araştırdım. Kargo dahil 76 dolar tuttu. İstanbuldan sorduğumda orjinal ford elektrikli benzin pompasına 850 ytl demişlerdi. Denize düşen yılana sarılır misali 76 dolarlığa sarıldım hemen Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu 6 Mayıs 2010 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2010 Ben aracı alırken servis kayıtlarına da bakmıştım Otokoç'tan, 5-7 bin liralık işlemler yapılmıştı araca tek seferde(değişik tarihlerde).Bu sitedeki fiyatlarla araç yeniden toplanır . Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 hayirlisi diyelim ,LPG li arac kullananlar ;benzin pompasinin bosa calistigi konusunda biraz düsüncelidirler oysa sistemde yakilmamis benzini tekrar depoya yönlendiren bi hat mevcut Yorum bağlantısı
Serkan Çok 6 Mayıs 2010 Paylaş 6 Mayıs 2010 e buda iyi oldu valla 1 haftadır explorer konusunda beyin fırtınası yaşıyoruz çok iyi oldu Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 7 Mayıs 2010 Paylaş 7 Mayıs 2010 Bilgi paylastikca güzeldir,bilmek istediklerinizi yazin sorun,mümkün oldugunca buralardayim Yorum bağlantısı
Recommended Posts