İçeriğe Yönlendir

Hız Limiti Ve Radar Hakkında ?


Sedat Türker

Recommended Posts

Sedat Türker

Genel olarak öğretilen şehir içi hız limitinin 50 olduğu.Fakat şehir içinde yollara görede bu limit değişiyor mu pek bilgi bulamadım bu konu hakkında.Mesela atatürk havalimanından yeşilköy istikametine gidilirken yeni yapılan 3 şeritli yolda hız limiti yine 50 km midir?95 km hızla radara yakalandım gerçi radarı çok önceden görüp hızımı iyice düşürmüştüm.İşin ilginç tarafı benden önce iki kişiyi daha çevirmişlerdi ikisinede yaptıkları hızı 95 yazdılar bu bana oldukça İLGİNÇ geldi.Herneyse bununda %30u aştığını söyleyip 270 lira ceza kestiler.Bu yoldaki hız limitini merak ediyorum nasıl öğrenebilirim?

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Şehir içinde hız genelde 50 km/saat. Bazı yerlerde 70 km/saat olabiliyor. Tabelalara dikkat etmekte fayda var. Bizim organize sanayide 75 km/saat için radar ile ceza kesiliyor, çünkü tabela 70. Millet levhaya bakmıyor, radarı görünce 90'a iniyor sonra sürpriiizz.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

O yolda hız limiti 70 ve o yolda sık sık radar olur.

Bir de Hacıosman bayırını mevzilediler, orda da hız sınırı 70...

Yorum bağlantısı
Sedat Türker
(düzenlendi)

ortalama 5 km daha hızlı gitmişim bu yüzden 2 katı ceza yedim yani.Yakalanan herkes 95 km hızla radara girmişti nedense 90la giren hiç yok öyle olsa 130 lira ceza kesilecekti.Şans işte bütün sürücüler 5 km daha hızlı gidip 270 lira ceza yemek için yarışmışlar galiba : )

Herkese teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.

tarihinde Sedat T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şehir içi hız tahdidi 70km/h oldu, kadranda 95 gördüğünüz hız 90 dır. Bunları her bilinçli sürücü ezberlemeli... Artık radarlar profesyonlece tasarlanıp, hız limitini aşan hemen her sürücüyü yakalayabiliyor. Gördüğünüz an zaten iş işten çoktan geçiyor. Ayrıca hız kademesi kafadan atılamıyor, son yasalara göre fotoğraf ile tespit ediliyor, mahkeme açarsanız ispatı hazır olsun diye. YOlda konvoy psikolojisi, en öndeki yanlış hız ile gidince, arkadakiler de yanı hızda yarışmaya alışık olduğu için, genelde konvoy hızları aynı çıkar., normaldir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Böyle durumlarda öndeki araçların arkasına gizlenirseniz radar plakanızı okuyamıyor. İtirazı mümkün olabiliyor. Bir başka teknik ise sürekli birilerinden daha yavaş gitmektir. Bu da koruyucudur. Birileri yem olarak önden gidiyorsa genellikle o anons edilirken siz kurtulursunuz.

Hala güvenlik güçlerinin bu konuda etik davranmadığını düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin

Kurallara uyarsak bu kadar ince hesaplar yapmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Türkiye'de yazılı kurallar geçerli değil geçerli kurallar yazılı değildir.

yol şartları ve bilimsel açıdan 70 ile gidilecek yerde durdurup 50 yi geçtin diye ceza keserler, sonra e5 gibi milletin birbirini boğazladığı yerde hiçbir şey yapmazlar. Biz uyalım da ekipler de biraz gayret etse fena olmayacak.

Bahsettiğim şeyler ince hesap değil bir sürüş alışkanlığıdır. Çünkü 50 konmuş yerde 50 denediğimde silah çekerler arkadakiler.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...