İçeriğe Yönlendir

Yanlış Yazılan Kelimeler

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek
Biraz geç olacak ama, "örnekte" değil "örnek de" olacak. "Ya da"nın "da"sı ayı da bu değil mi? :)

Ayı derken Paşam ? :p

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

Ama ben 139. mesajda uyarımı alıp köşeme çekilmiştim. :)

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Daha önce yazılmıştı, ama işe yaramamış... Tekrar yazıyorum: herkes değil herkes. Şunları ilk defa gördüm: pilan değil plan olacak; eyitim değil eğitim olacak. Buna benzer şekilde eylence denmez ve/veya yazılmaz eğlence'dir o. Neden biraz daha dikkatli olmuyoruz arkadaşlar? Okulda bunlar öğretilirken uyuyor muydunuz? Gazete, kitap yahut dergi de mi okumuyorsunuz? Bu tip kelimeler oralarda yanlış mı yazılıyor?

Biraz geç olacak ama, "örnekte" değil "örnek de" olacak. "Ya da"nın "da"sı ayı da bu değil mi? :p

Hocam ayıp yapma , şaka değil mi bu şaka şaka :):p

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Ayı derken Paşam ? :p

Sizi haylazlar sizi... Oturun, SIFIR! :p Herkes senin hatanı yakalıyor ya, sen de benimkini yakaladın değil mi? Cümle biraz şey oldu idare et. ON! :crazy:

Ama ben 139. mesajda uyarımı alıp köşeme çekilmiştim. :D

Rıfat'çım kusura bakma arada kaynadın sen de. ;) Neyse dönem sonunda sözlülerle hallederiz, endişe etme. :)

Hocam ayıp yapma , şaka değil mi bu şaka şaka :rolleyes::D

Şaka tabi, beğenmedin mi Adnan beyefendi eğlencesine yazıyorum ben bunları. Hadi bakalım moderatör, sana ödev; ilk cümlemdeki hataları düzelt. :crazy::p

Yorum bağlantısı
Murat Dere
burası fort formumu türkçe formumu kardeşim.herkes yazar yadabu işin eytimini almış olmıyabilir.burada sizin amacınız bilgi baylaşmakmı yoksam insanları rencide etmekmi.hem siz ingilzice öretmenimisiniz türkçe öretmenimisniz.

Sen önce Türkçe'ni düzelt. Bu ne biçim dil kullanımı? Yönetiiiiiiim! Uyuyor musunuz? Forumumuza sızmış birileri... Türkçemizi bozmaya çalışıyor.

(Bilmem yeterince atlayabildim mi?) :D

Ha, Yavuz'cum, güzel bir örnekti, teşekkürler. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Şaka tabi, beğenmedin mi Adnan beyefendi eğlencesine yazıyorum ben bunları. Hadi bakalım moderatör, sana ödev; ilk cümlemdeki hataları düzelt. :crazy::)

Örtmenim nasıl olmuş? :) Kaç verdiniz? ;)

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Olmamış :D Sekiz (8)

Şaka tabii, beğenmedin mi Adnan beyefendi? Eğlencesine yazıyorum ben bunları.

:)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Mehmet Ozyurek

Bilmediğinden Alper'ciğim.. Okumadığından.. Yanlış duymuş, öyle öğrenmiş, öyle aklında kalmış..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şehit Mustafa Yaman

badanaj>patinaj

Tedbiri mekanda ferahlık vardır>tebdili mekanda ferahlık vardır

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Murat Dere
Aleminyum >Alüminyum

Zafer, ona aliminyum da diyorlar yanlış olarak. Ama en sevdiğim: alümyon. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı
Zafer, ona aliminyum da diyorlar yanlış olarak. Ama en sevdiğim: alümyon. :rolleyes:

Hızlı söyleyince "alümüyun" gibi birşey de çıkıyor :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Emin misiniz Ersen bey :rolleyes:

Eminim ; araç kataloğundan baktım Şanzıman yazıyor , orayada yanlış yazmamışlardır :)

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Şanzıman olması lazım :rolleyes:

Ben de şanzıman olarak biliyorum.

Ayrıca benim en gıcık olduğum kelime, meşhur fındık reklamı sayesinde yaygınlaşan "ayrıyetten" kelimesi. Herkes de doğrusu bu sanıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
Eminim ; araç kataloğundan baktım Şanzıman yazıyor , orayada yanlış yazmamışlardır :unknw:

:rolleyes::good1::D

Bilerek sordum,bende her seferinde tereddüt edip karıştırıyorumda...

Genelde de yanlışını telaffuz ediyormuşum :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

şanzuman x - şanzıman dogru.gif

a. Motorlu taşıtlarda motorun yükünü azaltarak güç aktarma organlarına veren, arabanın istenen hızda hareket etmesini sağlayan dişliler topluluğu.

Kaynak: http://www.tdkterim.gov.tr/

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...