İçeriğe Yönlendir

Klima Devreye Girmiyor

Nedim Erol

Recommended Posts

Nedim Erol

Merhaba ;

Aracımda klima yı devreye aldığımda A/C ışığı yanmasına rağmen araç herhangi tepki vermiyor.

Epey beklememe rağmen soğutma yapmıyor. Gazın bittiğini düşündüm ancak klima devreye girdiğindeki durumlar ortaya çıkmıyor.

( Rölantinin ve çekişin düşmesi - anlık devreye girdiğindeki motor sesindeki değime )

Sizce ne olabilir ? Ne yapabilirim ?

Tşk..

Yorum bağlantısı
Nedim Erol
klima gazını kontrol ettir.

Yaşar usta ;

Klimayı devreye aldığımda aracın hiç zorlanmaması gaz olmayışından mıdır?

tşk..

Yorum bağlantısı
Doğan Uzgun
Merhaba ;

Aracımda klima yı devreye aldığımda A/C ışığı yanmasına rağmen araç herhangi tepki vermiyor.

Epey beklememe rağmen soğutma yapmıyor. Gazın bittiğini düşündüm ancak klima devreye girdiğindeki durumlar ortaya çıkmıyor.

( Rölantinin ve çekişin düşmesi - anlık devreye girdiğindeki motor sesindeki değime )

Sizce ne olabilir ? Ne yapabilirim ?

Tşk..

a/c lambası yansa bile fan anahtarını 1 konumuna getirmeden rölanti düşmez bence fan anahtarını 1 konumuna getirdikten sonra a/c düğmesine basın öyle deneyin

Yorum bağlantısı

Eğer gaz miktarı yeterliyse klima kompresörünün kavramasında bir sorun olabilir. Kompresör alternatör kayışına sürekli olarak bağlı olduğundan klima kompresörü ile kompresörün kasnağı arasındaki bağlantıyı elektrikli bir kavrama sağlar. Belki kavrama bozulmuş olabilir.

Yorum bağlantısı
Nedim Erol
Gaz yoksa, devreye girmez...

Merhaba ;

Aynen dediğiniz gibi gaz olmadığından klima devreye girmiyormuş.

Klima hortumlarından biri patlak çıktı.( Siyah ince olan )

Ustanın dediğine göre;

Ford araçlarında sık yaşanan bir problemmiş.

Nedeni ise hortumun motora yakın olmasından zamanla sıcak-soğuk farkından çatlıyormuş..

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Tşk...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ac hortumunun ,hangi markada, motora uzak olanını söylesin, ona hediye edeceğim. Geçmiş olsun, her arızaya sebep bulma merakı, kavehane sohbetidir o kadar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...