İçeriğe Yönlendir

Bebek Maması Alırken Dikkat Edin...


Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Geçtiğimiz aylarda abimin ikiz çocukları oldu, çocuklar ikiz olduğu için ek gıda olarak da bebek maması alıyorlar. Bir mağazada Ülker hero baby mama promosyonda olduğu için 10 paket kadar aldılar. bebekler ilk paketin bitmesine yakın huzursuzlanıyorlardı ve kakaları yeşil gibi çıkıyordu. ürünün son kullanma tarihinin bitmesine daha çok var. Bunun üzerine başka bir mağazadan yine bu mamadan aldık. kutuyu açıp baktık. yeni aldığımız toz şeklinde ve sarı renkteydi. diğer mağazadan aldıklarımız ise topak topak ve yeşile çalan rengi vardı.

mamaların bozuk olduğunu anlayınca ülker"i aradık. durumu anlattık . eve bi gıda mühendisi gönderdiler. mamaların kontrolü yapıldı ve bozuk olduğu anlaşıldı. gıda mühendisi bizdeki mamaları da yanında götürmek istedi, vermedik. mamaları yenileri ile değiştirmeyi teklif ettiler kabul etmedik. bozuk mamalar evde duruyor.

sizce bununla ilgili ne yapalım?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yapabileceğin tek şey, önce tahlil yaptırmak, sonra sonuca göre gerekli görülüyorsa, tazminat davası açmak..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Evet tazminat davası açın..Bebeklerin geleceği kurtulur :rolleyes: Var mı öyle bozuk ürünleri satmak. :p

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile, bebeğin gırtlağına ne girecek ise önce ebeveyn tatmalı, hatta ilaç bile sorgulanmalı-denenmeli. Benzer örnekleri yaşadık.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Dava açılsa bile uygun koşullarda saklanmamış diyerek konu ya markete yada tüketiciye yüklenir. Bu bir zincir mağaza mı? Eğer öyleyse isim paylaşırsanız başkalarıda da yardımcı olacaktır. Çok geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

avukat ile görüştüm. alış fişinin olmamasının bir eksi olduğunu söyledi. elimizde kalan mamaların uygun olmayan ortamda saklanmış olabileceğini ileri sürebilirler dedi. sonuç için birşey diyemem ama bebekler bunu yedikten sonra hastalandığını belgeleyebilseydik birşeyler elde edebilirdik dedi.

aslında bizim maddi bir beklentimiz yok, sadece bunu daha çok insanın duyup, mama gibi önemli birşeyi tercih ederken daha dikkatli olmalarını sağlamak istiyoruz. e tabi birde Ülker in yaptıklarının yanına kalmamasını diliyoruz.

sonuçta yiğenlerim mamayı yedikten sonra ciddi rahatsızlık geçirebilirlerdi.

bununla ilgili sikayetvar.com sitesinden araştırma yaptım. bu mama ile ilgili çok fazla şikayet gelmiş.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Aslında eve gıda mühendisini göndermeleri bile alakalarını gösterir...Bende geçenlerde bisküvi makinası atınca krakerleri kırıyor diye e-postya gönderdim. Ürün düşen yere sünger yapıştırmışlar... :s

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Öncelikle geçmiş olsun,bende Ülker'İn bir kekinden plastik parçası çıkınca mail göndermiştim, hemen bir personel gönderdiler, kusura bakmayın vs şeklindei bir kutu çikolata ile iş tatlıya bağlanmıştı.

Hukuki yönüne bakarsak: gıdaların saklanma nakliye vs gibi koşulları var bozulmasına sebebiyet veren ve bu durumda oluşan zarar da önemli allah korusun,kalıcı bir rahatsızlık yada benzeri bir ağır netice doğurdu ise bu konuda ciddi tazminatlara hükmolunuyor ancak sadece ürünün bozuk çıkması durumunda fiş ile kanıtlandğı kadar ürünün bedel iadesine hükmediliyor genellikle.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Biz uzun süre piyasadaki tek organik mama olduğu için kullandık. Memnun kaldık. Tarihlere bakardık ama...

Çocuk ilk hangi mamayı yerse onda sabit kalıyor değil mi Hakan, biz değiştiremedik...Bulduğumda bütün rafı alıyordum, Tansaşta satılıyordu yanlış hatırlamıyorsam bizim kullandığımız mama...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

bi tüketici haklarını arıyıp konusun esas bilgiyi onlar en iyi sekilde verirler

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Erhan kardesim, beni yanlis anlama ama, Ford araba aliyorsun 30 - 40 milyara, bozuk cikiyor, degil otosan, servis bile sallamiyor, kutusu 5 - 10 lira olan mama aliyorsun, bozuk cikti diye adam evine gida muhendisi yolluyor, sen tatmin olmuyorsun, elbette durum dogru degil, ancak sende Almanya'da yasamiyorsun be hocam, bu ulkede bu kadar ilgi gostermek bile bence son derece iyi, yerinde olsam, gelin degistirin bunlari der, tatliya baglardim, adam en azindan malin arkasinda durmus.

Insan hayati bu kardesim diceksin belki, ama digeri de insan hayati, kaldi ki, vermeden once sizinkilerinde test etmesi gerekirdi, yani avukat dogru yaklasmis olaya.

Kisacasi, haklisin, ama adam bence elinden geleni yapmis.

onlardan değişişm talebi gelmedi, yaklaşım tarzları da hiç hoş değildi. bu paketlerin yerine denemek için getirdikleri küçük paketlerden vermek istediler. biz 900gr almışız yerine 100gr lık küçük paket verecek :D işin para boyutunda değilim ancak böyle birşey olunca biraz utanmaları "tamam hemen değiştirelim özür dileriz" demeleri gerekiyordu. " bakayım,, hmm evet bozukmuş yerine promosyonlardan verelim " demeleri değil.

abimlerin ilk çocukları ve ilk defa hero baby mama alıyorlar, 1-2-3 paket açınca hepsinin aynı ve son kullanma tarihlerine de 1 yılı aşkın süre olmasından bozuk olduğundan şüphelenmemişler. yeni bir paket alınca olay ortaya çıkmış.

bozuk olan paketlere bende baktım. hiç saklama koşulu ile ilgili değil, içi topak topak ve yeşile çalan rengi var küflü gibi. tüm paketlerde de aynıydı. internette de bozuk çıkan ürünlerle ilgili şikayetler var. hatta bi müşteri promosyonlu paket almış. son kullanma tarihinin bitmesine de çok var. paketin üzerinde bilmem ne numaraya paketin seri nosunu gönderin çekilişe katılın yazıyor. adam da oturmuş 20-30 tane sms atmış. kutunun altına bakınca 2007 de kampanyanın bittiğini görüyor. insan da düşünüyo tabi, bozuk ürünlerin son kullanma tarihlerini güncelleyip tekrar mı piyasaya sürüyorlar diye.

Yorum bağlantısı
Hamdi Bekiz

paketlerden bir tanesi bozuk çıksa belki fabrikasyon hatası diyebilirsiniz..ama 3-4 veya daha cok ve aynı mağazadan aynı anda alınan paketlerin bozuk çıkması sadece ve sadece saklama koşullarının iyi olmadığını gösteriyor.

bence siz alış veriş yaptığınız marketinizi değiştiriniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...