İçeriğe Yönlendir

Ford Explorer Kaç Numara Yağ?

Yiğit Hakan Ünlü

Recommended Posts

Yiğit Hakan Ünlü

Merhabalar;

Yeni bir Explorer kullanıcısıyım.Sakaryada yaşıyorum.Dolayısıyla usta ve parça sıkıntısı çekiyorum.Aracım yağ bakımı geldi fakat buradaki ustalar 10/40 koyalım dediler.Benim araştırmalarım sonucu 5w/30 A1 diye bir yağ çıktı.Bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.Birde hava filitremin değişmesi gerekiyor.Fakat burada bulamadık.Bulabilceğim yerler nerelerdir yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Merhaba Yigit kardes Explorercilarin arasina hosgeldin....Yag markasi ne olursa olsun viskozitesi önemli yani bizim motorlara 5w 30 dan baska yag koyma ...i

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Explorer ların triger zincir gergisi sorunlu bir parçadır. Doğru yağ çok önemlidir. Bir yetkili servise sorun, 10/40 gibi hatırlıyorum ama emin değilim.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
Explorer ların triger zincir gergisi sorunlu bir parçadır. Doğru yağ çok önemlidir. Bir yetkili servise sorun, 10/40 gibi hatırlıyorum ama emin değilim.

Çağlar Bey çok hassas bir noktaya değinmiş bu motorlarda hem önde hem arkada 2 adet zincir var gergileri

Yağ basıncıyla geriyor motor yağı dolayısıyla çok önemli 5W30 motor yağı her 5000 km,de servis yaptırın :nazar:

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu

Evet 5-30w konuluyor Explorer'lara.Benim aracima en son Mobil delvac(5-30) diesel yagi konuldu, yani viskosite dogru ama diesel olmasi bir sorun yaratir mi :nazar: ?

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
Evet 5-30w konuluyor Explorer'lara.Benim aracima en son Mobil delvac(5-30) diesel yagi konuldu, yani viskosite dogru ama diesel olmasi bir sorun yaratir mi :) ?

Alptekin Bey yağ bilgisinde bir hata var gibi geldi bana. Mobil 5W30 delvac yağ yok diye biliyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Ambalajlarinda özellikle sadece "dizel veya benzinli" araclar icin yazmadigi sürece universaldir ...gönül rahatligiyla kullanabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Sinan Kölüksüz

Selamlar, eskiden sahip olduğum explorer'a her zaman 5 30 yağ kullandım. Zaten tavsiye edilen de bu yağdır.

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu
Alptekin Bey yağ bilgisinde bir hata var gibi geldi bana. Mobil 5W30 delvac yağ yok diye biliyorum

Haklisiniz, yanlis yazdim.Internetten arastirinca delvac dizel yagi olarak 10-30 oldugunu gordum.Buyuk bir ihtimalle benim aracima bu yagdan koydu Ali Usta.Acikcasi keyfim de kacti simdi biraz(yanlis hatirliyor da olabilirim).

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu

10-30 'la 5-30 arasinda cok bir fark olur mu, hemen degismeli miyim yagi yoksa bir sonraki degisime kadar bekleyeyim mi?Yaklasik 5000 km daha var yag degisimine, yagi 10bin km bir degisitiriyorum..

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

O kadar da paniklemenize gerek yok derim..Ben yaklasik her 20 binde degistirmeye calisiyorum...seyrek yag degistirdiginize göre bisey olacagi ihtimali az ..ama iciniz rahat olmadigi sürece degistirme güdüsü dürtecektir :(

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu
(düzenlendi)
Çağlar Bey çok hassas bir noktaya değinmiş bu motorlarda hem önde hem arkada 2 adet zincir var gergileri

Yağ basıncıyla geriyor motor yağı dolayısıyla çok önemli 5W30 motor yağı her 5000 km,de servis yaptırın :)

Aslinda motordan dolayi degil de yukarida da belirtildigi gibi zincirlerden dolayi degismem gerekir sanirim, yagi degismeden icim rahat etmeyecek gercekten de :D

tarihinde Alptekin Hacisalihoglu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

4Litrelik Motorlardaki" zincir" sorunundan ziyade problem teskil eden asil sey zincir gerdiricilerdir (sert plastik )bu parcalar motorun devamli sogumasi ve isinmasi sirkulasyonuna bi dönem sonra dagilarak cevap verdiklerinden dolayi ,zincirlerde olusan bosluk ve akabinde olusan hasarlar kacinilmaz olmakta..Bi dönem Ford un basini agritmistir unutmadan yazayim bu durum sadece SOHC motorlara mahsus bi durumdur...Araci calistirdigimizda anormal bi hisirti(motor sicak ,soguk farketmiyor ) duyuldugunda sendrom baslamis demektir..

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu

Aslinda her zaman yapmiyor, bazen bu ses geliyor ama.Hatta en son araci servise goturdugumde ustam da sesi farketti ve sesin kesilmesi icin biraz bekledi.Ses kesilmeyince de araci stop edip tekrar calistirdi ve '' tamam, bir sorun yok'' dedi.Araci ilk aldigim da Ankara'da goturdum Tuna Garaj da bu durumdan bahsetmisti ve bu gergilerle ilgili bir sikintinin benim aracim icin o anda var olmadigindan bahsetmisti.

Peki bu ses gelmeye basladigi zaman is isten gecmis midir yoksa parcanin degisim zamani mi gelmistir?.Ya da bu parca icin belirlenmis bir omur var midir?.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sözkonusu ses duyulmaya başlayınca, gergileri değişmek gerekir, zincir sente atlarsa, tamir masrafı büyür.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Explorer kullanıcı defterimize hemencik büyük haflerle kazıdık bu küçük ama değerli bilgileri :D

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu

Eger bu gergi cok pahali bi sey degilse sesin gelmesini beklemeden degismekte fayda var o zaman( benim aracim 173bin km'de ve 13 yasinda sonucta) cunku anladigim kadariyla bu sente atlama olayi triger kayisinin kopmasi gibi bisey(opel vectra kullanirken basimiza gelmisti ama garantiden tamir edilmisti arac) ve basimiza gelirse masrafi agir olur gibi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas
(düzenlendi)

Malesef bu güzel araclarin tek kusuru bu gergi problemi..yeni zincir arti gergi takildiktan sonra classic SUV olmaya aday olur bizim Ford EX ler :)

resimdeki kit full dür ..az kapsamli olanlari daha ucuz olup...tetkik yapilmadan önce bilirkisi tarafindan kulak verilmesi tavsiye edilir

4656975.jpg

TR deki ustalarin isine yarayabilir gerekli tüm özel arac ve gereclerle birlikte

2 zincir aksiyonu yapilsa fiyatini cikartir :)

4657042.jpg

tüm ihtiyaciniza cevap verebilecek bi site http://www.usallparts.com/catalog/index.ph...9b3e3c8f5dc8aba

tarihinde Mustafa Mermertas tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu

Anladigim kadariyla gergilerle beraber zinciri de degistirmek gerekiyor.Yukarida linkini verdiginiz kit tamirheneler icin mi?benim elimden bu tur isler gelmez pek,yani parcayi alip tamirciye gitmem gerekiyor, benim alabilecegim minimum kitin icinde neler olmalidir bu durumda?

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Bana sorarsaniz ;egerki bu ise girisecekseniz var olan tüm parcalari ...yani zincir olayiyla ilgisi olan tüm parcalari degistirin derim....gerci araci ne kadar kullanmayi düsündügünüze bagli....satilan kiti herkes alabilir...özel ekipmanlarini herzaman kullanabilirsiniz..alman boardunda ki arkadas sadece zincir aksiyonlariyla ününe ün kattigi gibi köse de oldu :) Türkiyeye temelli gelsem diyorum bende mi bu tarz biseyler yapsam?? :) verdigim linkte cesitli versiyonlari var...sol veya sag zincir arka daki zincir v.s tek tek de alabiliyorsunuz...herseyden önemlisi iyi bi kulagi olan bilirkisinin karar vermesi...ön sag sol veya arkadaki parcadan gelip gelmedigi konusunda...

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Tekrar Merhabalar;

Herkesin ilgisine teşekkür ederim.Diğer onu başlığı altında cevap vermek isterdim ama beceremedim.Ben sadece kaç numara yağ koymam gerekir demiştim ama şimdi sohc motor(yanlış yazmış olabilirm) gergi zincirleri sağ ve sol arkada zincirler.Kafam oldukça karıştı.Zaten yaşadığım yerde aractan anlayan usta yok yetkili servis dahil(Ranger dediler) ne yapacağımı şaşırdım.Kaputu açtığımda 4.0 EFI yazıyor.Birde hava filitrem konik.Kilometra sayacım km/saat.Önümüzdeki hafta Ankaraya gidicem bu vesileyle aracı komple birisine göstermek istiyorum neyi var neyi yok eksiği nedir diye.Kime gösterebilirm bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Teşekür ederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas
Tekrar Merhabalar;

Herkesin ilgisine teşekkür ederim.Diğer onu başlığı altında cevap vermek isterdim ama beceremedim.Ben sadece kaç numara yağ koymam gerekir demiştim ama şimdi sohc motor(yanlış yazmış olabilirm) gergi zincirleri sağ ve sol arkada zincirler.Kafam oldukça karıştı.Zaten yaşadığım yerde aractan anlayan usta yok yetkili servis dahil(Ranger dediler) ne yapacağımı şaşırdım.Kaputu açtığımda 4.0 EFI yazıyor.Birde hava filitrem konik.Kilometra sayacım km/saat.Önümüzdeki hafta Ankaraya gidicem bu vesileyle aracı komple birisine göstermek istiyorum neyi var neyi yok eksiği nedir diye.Kime gösterebilirm bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Teşekür ederim.

Gergi zincirleri hususunda iciniz rahat olsun :D cünkü motorunuz OHV ;SOHC motorlarda görülen o sendrom sizin motora has degil ...kaldi ki OHV motorlar daha robustturlar SOHC lara göre ,tamam PS leride 60PS kadar azdir ama SOHC larla kiyaslandiginda daha uzun ömürlüdürler ....Araciniza Ranger denmesi belkide ayni motorlarin US ranger larda da kullanilmasina ithafendir diye sanirim...

Yorum bağlantısı
Serkan Çok

aliye göster arabanı ne gerekiyorsa yapar

iletişim bilgileri diğer başlıklarda var bulabilirsin.

kolay gelsin

Yorum bağlantısı
Alptekin Hacisalihoglu
Gergi zincirleri hususunda iciniz rahat olsun :p cünkü motorunuz OHV ;SOHC motorlarda görülen o sendrom sizin motora has degil ...kaldi ki OHV motorlar daha robustturlar SOHC lara göre ,tamam PS leride 60PS kadar azdir ama SOHC larla kiyaslandiginda daha uzun ömürlüdürler ....Araciniza Ranger denmesi belkide ayni motorlarin US ranger larda da kullanilmasina ithafendir diye sanirim...

Evet, ohv'ler daha saglam.Isin ilginci bizdeki araclar yani Sohc ve 5r55e(bizim araclarda da bu sanzimanin bulundugundan da hala tam olarak emin degilim aslinda) sanziman kombinasyonu bu serinin en zayif halkasi :D .En saglami olani da 5.0 v8 ve 4r70w sanzimanli kombinasyonmus.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...