İçeriğe Yönlendir

Krank Kasnağı Sorunu


Hasan Kadir Karaahmetli

Recommended Posts

Hasan Kadir Karaahmetli

merhaba. 2006 fiesta 1,4 tdci aracım var. aracın krank kasnağına yolda bir tel geçmiş bu sebeple krank kasnağı değişti ve birlikte V kayışıda. Krank kasnağı değiştikten sonra araçta kalkış esnasında hırıltı gelmeye başladı. kısa zaman sonra yolda gittiğimde krank kasnağının fırladığını farkettim. Krank kasnağı tekrardan yenilendi. Yeni krank kasnağı takılmasına rağmen motordan gelen ses gitmedi. Kalkışlarda hırıltı yapıyor ve düşük devirde gittiğimde( 1,2,3 viteslerde) aynı şekilde ses geliyor. Bir süre sonra tekrar krank kasnağı parçaladı. Krank kasdağı parçalanınca ferkettimki motordan gelen ses gitti. Servise götürdüm bu sesin krank kasnağı ile alakası olmadığını söylediler. Yeni bir kasnak takıldı, V kayışı takılı olmadan arabayı çalıştırdılar ve elfreni çekili durumda zorlama yaptılar. Anladık ki kayış takılı olmadan ses gelmiyor. Gergiden yaptığını söylediler. Skf marka gergi takıldı. Ancak gergi değişmesine rağmen ses gitmedi. Aksine yeni bir ses geldi . Aynı şekilde kalkışlarda gelen gürültü ile birlikte kayış gıcırdaması geliyor ve düşük devirlerde aynı sesler geliyor. Krank kasnağı değiştirmekten ve bu kötü sesten usandım. Aracım hurda gibi kalkışlarda ses yapıyor. toplamda 3 defa krank kasnağı 2 defa V kayışı ve bir defa gergi değişti. Fiesta'dan soğudum resmen :nazar:. acil yardımlarını bekliyorm.

Yorum bağlantısı
  • 10 ay sonra...
Serkan Toker

Orijinal kasnağı tercih edin, bende de aynı sesi yaptı ama dağılmadan yaptı...Hala da öyle biniyor arabayı verdiğim arkadaş...

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Takılan kasnağın markası nedir,yan sanayi kasnaklar takıldığı anda bile ses yapabiliyor.Kasnakla beraber diğer tüm rulmanlarıda değiştirin.

Yorum bağlantısı
Arda Calak

valla hocam bende geçen ay trigeri değiştirdim.. usta krank kasnağınında değişmesi gerektiğini söyleyince forumdaki okuduğum kronik sorun krank kasnağı aklıma geldi ve izin verdim.. keşke değiştirmeseydim.. araba rolantide iken tarif edemeyeceğim bises duyuyorum şimdi...

Yorum bağlantısı
Arda Calak

ustamla tekrar bi görüşüyüm mantıklı geldi banada inşallah ondandır

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ahmet Taşkın

Yeni konu açmak istemedim ondan buraya yazıyorum

Triger değiştirirken krank kasnağı bozuk olduğu tespit edildi ekonomik durumumdan dolayı değiştiremedim. Aracın sesinde az bir fark oluştu. Sabri Ustam böyle binmenin çok mahsuru olmayacağını ses daha da artınca değiştirebileceğimi söylesede geçen bu konulardan biraz bilen bir arkadaşım içime kurt düşürdü. Krank kasnağının dengeleyici bir parça olduğunu kranka vb parçalara normalden fazla değişken yük bineceğini en yakın zamanda değiştirmemin iyi olacağını söyledi.

Aracın sesi farklı biraz, triger değiştikten sonra daha hırıltılı gibi (yalnız çekişi eskinden kat kay fazla) sizce ne yapmalıyım ? Malum pahalı bir parça ve ne zaman yaptırabileceğim bu yüzden belirsiz. Sesten yana bir şikayetim olmasa da daha başka soruna sebep olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Krank kasnağı kronik diyebileceğimiz bir sorun. Çokta önemli bir parça bildiğiniz gibi. Keşke değiştirseymişsiniz , işçilik ücreti ödemezdiniz en azından.

Tavsiyem mümkün olan en kısa zamanda değiştirmenizdir. Arızayı başlangıçta kesmek en mantıklısı.

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın
(düzenlendi)

Yeni nesil kasnak 300 lira civarında sorun şuki okadar çok masraf yaptım ki ona durumum kalmadı birkaç hafta evvel okul bitti öğrenci durumu devam ediyor. Gönül isterki böyle binmek zorunluluğunda kalmamak ama temmuz ayında da masraflarım çok olacak ağustosa kadar ihtimalim yok zaten.

tarihinde Mehmetali Bilir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Aracı zorlamadan , mümkün olduğunca da mecbur kalmadan aracınızı kullanmayın derim. Şakaya gelecek iş değil.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hasan Kadir Karaahmetli

Konuya geç cevap veriyorum ama bilgi vermek isterim. Bu gelen sesle aracı bir müddet daha kullandım. Trigeri set olarak değiştirdim, bununla birlikte tekrardan gergi ve V kayışımıda değiştirdim. Biraz paraya kıydım gibi:/ Bu değişikliklerden sonra ses tamamen gitti umarım bir daha gelmez.. Krank'ın dağılması sebebine gelince ise V kayışı gergisi :angry: Kasnakların içi balans yapmaması için plastikten yapılmakta.. Gerginin fazla olması durumunda bu plastik parçanın bir müddet dayanabildiğini öğrendim :) 120 km hızla giderken birden şarj göstergesi yanmıştı ve dreksiyon sertleşti.. Bu çok ciddi arkadaşlar sakın ama sakın ihmal etmeyin. Çünkü hidrolik pompasıda bu parçadan hareketini alarak çalışıyor. Kayışı çevirmediği anda nakavt.. Allah korudu diyebilirim. Kasnağınızı kontrol ettirin, eğer kasnak sağlamsa gergilere ve rulmanlara göz attırın. Trigerleri ihmal etmeyide unutmayın

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Cihan Yaşar

krank kasnagını degıstırdım.bu degısım sırasında  motorun ustunde gorunen kayıs trıger mıydı acaba?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Muhtemelen evet.. 

kayısın durumu ıyı gıbıydi.usta da degıstırelım demedi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gözle kontrol doğru değildir.. Periyodik olarak değişir... 90 bin km veya 5 yıl.. 

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Gözle kontrol doğru değildir.. Periyodik olarak değilir... 90 bin km veya 5 yıl.. 

mehmet abi iyı bayramlar .krank kasnagı ve enjektor pulları degıstı arabadakı sesli calısma duzeldı .fakat araba sımdı de calısmama durumu olustu. ustayı cagırdım.mazot  geri gelıyor dedi pompalama yaptı ve calıstı .aracı on tarafı yokus asagı park et mazot geri kacmasın dedi.gezmene devam et dedi.bende aracım daha once boyle bırsey yapmadıgını guzelce calıstıgını soyledım.krank kasnagı ve enjektor pulları degısımınden sonra bu calısmama durumu ortaya cıktı dedim.usta ondan degıl dedi.mazot hortumundn geri kacırma  oldugunu ve degısmesı gerektıgını soyledı.ne yapayım baska bır ustaya mı? gostersem.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kasnağı kaça aldınız.

Ben yeni dizelciyim. pek Anlamıyorum. Bence başka bir usta görsün.

Peki ustanın dediği gibi park edince sorunsuz çalışıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

usta almıs febi marka 170 tl.arıfe gunu yaptırdım. 20 km yaptım park ettim  2. gunu ara ara  2  3 kez denedim  calısmadı  aksam 5 te denedım calıstı.dun denedım.calısmadı. ıkıncıye denedim calıstı.gezmeye cıktım park ettim.sonra yıne calısmadı.ustayı aracın basına cagırdım. elle pompaladı calıstı.tekrarlarsa pompala dedi.gezmene devam etdedi.hortumları degısırız dedianlasıla usta ekstra malıyet cıkaracak mekan sahibide hanımın enıstesı bır seyde diyemıyorum.agzımdan kırıcı bır soz cıkmasından cekınıyorum.cunku aracım krank kasnagı ve enjektor pulları degısımınden once   yaklasık 10 aydan beri arac bende hıc calısmama yapmadı kışın bile  calıstı.usta sımdı ıse yokus asagıya park et mazot geri kacmasın dıyor.bunu duydugumda sok oldum


bıraz sonra 40 50km yola cıkıcam bakalım calısacak mı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...