Mithat Yılmaz 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 97 model 1.25 flair aracım yaklaşık 1 aydır sağ ön tekerleğin hemen arkasından h.direksiyon yağı kaçırıyor.Eksilen yağı tamamladığımda ve aracı kullandığmda oluşan yağ basıncı nedeniyle kaçak artıyor.aracı kullanmadığımda kaçak yok.Nereden yağ kaçıyor bir türlü bulamadım. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 (düzenlendi) Yaklaşık 3-4 aydır benimkide kaçırıyo.Benim direksiyon kutusunda ki körük gibi şeyi tutan kelepçe kurtulmuş galiba ordan akıtıyo.Bir türlüde gidemedim sanayiye bakıma saklıyorum o zaman hallettiricem inşallah. Peki ne kadar kaçırıyo sizin araba.Hergün yeni yağ koymak zorunda kalıyormusunuz yoksa 2 haftada bir tamamlasanız yetiyomu? 28 Haziran 2010 tarihinde U?ur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 28 Haziran 2010 Paylaş 28 Haziran 2010 benim arabanında benzer bir sıkıntısı oldu.keçelerden kaçırdığını iki özel servis de söyledi.hafta içi olduğu için binmeye devam ettim.(haftasonu yaptırırım diye )yanlızca bir kez yağ ekledim.yaklaşık iki ay oldu kendi kendine düzeldi.en ufak bir sızıntı yok şimdi.servisin yorumu sıcak havalardan dolayı keçeler şişmiştir ve kaçırmıyordur.teori doğruysa eylül ekim gibi bir masraf var bana. ya da hiç sıkıntı yaratmayacak. yalnız o zaman direksiyon keçe tamiri için yaklaşık 250 lira fiyat vermişlerdi.(tamir seti + işçilik) Yorum bağlantısı
Mithat Yılmaz 29 Haziran 2010 Yazar Paylaş 29 Haziran 2010 Yaklaşık 3-4 aydır benimkide kaçırıyo.Benim direksiyon kutusunda ki körük gibi şeyi tutan kelepçe kurtulmuş galiba ordan akıtıyo.Bir türlüde gidemedim sanayiye bakıma saklıyorum o zaman hallettiricem inşallah.Peki ne kadar kaçırıyo sizin araba.Hergün yeni yağ koymak zorunda kalıyormusunuz yoksa 2 haftada bir tamamlasanız yetiyomu? yağ ekledikten sonra minimum çizgisin altına inmesi 3 haftayı buluyor.Yeni yağ eklediğimde yağ sızıntısı çok artıyor.Minimum çizgisine yaklaşıken oldukça azalıyor.Sanırım benim arabadakii sıkıntıda direksiyon kutusu ile ilgili ? Yorum bağlantısı
Mithat Yılmaz 29 Haziran 2010 Yazar Paylaş 29 Haziran 2010 benim arabanında benzer bir sıkıntısı oldu.keçelerden kaçırdığını iki özel servis de söyledi.hafta içi olduğu için binmeye devam ettim.(haftasonu yaptırırım diye )yanlızca bir kez yağ ekledim.yaklaşık iki ay oldu kendi kendine düzeldi.en ufak bir sızıntı yok şimdi.servisin yorumu sıcak havalardan dolayı keçeler şişmiştir ve kaçırmıyordur.teori doğruysa eylül ekim gibi bir masraf var bana. ya da hiç sıkıntı yaratmayacak.yalnız o zaman direksiyon keçe tamiri için yaklaşık 250 lira fiyat vermişlerdi.(tamir seti + işçilik) Başlangıçta benim arabada sizinki gibiydi.Yani ilk yağ eksilttiğinde,eksiği tamaladıktan sonra 6 ay kadar hiç sorun yaşamadım.Sonra birden bire yağ kaçağı miktarı arttı.Umarım sizde benimki gibi bir sorun olmaz. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 29 Haziran 2010 Paylaş 29 Haziran 2010 Kutuda problem olduğunu sanmıyorum. Direksiyon kutusunun keçesinde problem vardır, parça fiyatı ucuz olması lazım ama işciliği biraz uğraştırabilir. Yağ doluyken oluşan basınç daha fazla olduğundan belli bir seviyeye kadar daha hızlı boşalması normaldir fakat o yağı kesinlikle eksik bırakmayın, yaptırana kadar gerekirse hergün kontrol edin... Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 hidrolik yağı seviyesi ve radyatör suyu (-yanlış söylemiş olabilirim-kaputu açınca sol ön köşedeki) seviyesi minimum damı olması gerekir..bende 2 side minimumda ve 1-2 kişi evet doğru böyle olması lazım dedi..Doğrumudur acaba ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 Direksiyon power ı dedikleri bir kısım var.Oradan kaçırıyordur.Araç lifte alınınca alttan çok rahat gözükür.Misal focuslarda direksiyon powerından kaçırmayan araba pek yok gibi...Eksilme çok abartı değilse o şekilde kullanılıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 hidrolik yağı seviyesi ve radyatör suyu (-yanlış söylemiş olabilirim-kaputu açınca sol ön köşedeki) seviyesi minimum damı olması gerekir..bende 2 side minimumda ve 1-2 kişi evet doğru böyle olması lazım dedi..DO Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 hidrolik yağı seviyesi ve radyatör suyu (-yanlış söylemiş olabilirim-kaputu açınca sol ön köşedeki) seviyesi minimum damı olması gerekir..bende 2 side minimumda ve 1-2 kişi evet doğru böyle olması lazım dedi..DO Yorum bağlantısı
Ramazan Okyar 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 aracın bakımlarını yetkili servistemi yaptırmamı önerirsiniz yoksa o kadar para verme özel servisemi git dersiniz.. bursa için tavsiyeleriniz varmı ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Temmuz 2010 Paylaş 9 Temmuz 2010 Ben 5-6 yaşından büyük araçlar için özel servislerin ideal olduğunu düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mithat Yılmaz 28 Ekim 2010 Yazar Paylaş 28 Ekim 2010 Aracımı İzmir Ustaeller Ford Servisinde tamir ettirdim.(1 ay önce) Direksiyon kutusu keçesinden yağ kaçırıyormuş.Tamir ettiler(tornacıda bişeyler yapıldı,keçe değişti)+4 cant doğrultma+motor yağı değişimi+rot balans=417 TL Yaklaşık 10 gündür direksiyonu sağa-sola çevirdiğimde ses gelmeye başladı.Aynı servise götürdüğümde direksiyon pompası arızası dediler Sadece pompa 495+KDV imiş.Benim anlamadığım D.kutusu değişiminden hemen sonra pompanın bozulması tesadüfmüdür? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Ekim 2010 Paylaş 28 Ekim 2010 Muhtemelen tesadüftür, ustaeller'in ustaları da buradadır. Yönlendirelim hemen konuya... Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman 28 Ekim 2010 Paylaş 28 Ekim 2010 Aracımı İzmir Ustaeller Ford Servisinde tamir ettirdim.(1 ay önce) Direksiyon kutusu keçesinden yağ kaçırıyormuş.Tamir ettiler(tornacıda bişeyler yapıldı,keçe değişti)+4 cant doğrultma+motor yağı değişimi+rot balans=417 TL Yaklaşık 10 gündür direksiyonu sağa-sola çevirdiğimde ses gelmeye başladı.Aynı servise götürdüğümde direksiyon pompası arızası dediler Sadece pompa 495+KDV imiş.Benim anlamadığım D.kutusu değişiminden hemen sonra pompanın bozulması tesadüfmüdür? yağ ekleyince ses kesiliyorsa pompadan yada başka biryerden kaçak vardır.benim arabamdada önce kaçak pompadan dediler lifte kaldırıp kontrol edildiğinde pompadan direksiyon kutusuna giden hortumda olduğu anlaşıldı.Hortum 600 tl nın üzerindeymiş,rekorcular tamirini yapıyor.Ben 15 tamirine 50 de işçiliğine vermiştim. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 30 Ekim 2010 Paylaş 30 Ekim 2010 Aracımı İzmir Ustaeller Ford Servisinde tamir ettirdim.(1 ay önce) Direksiyon kutusu keçesinden yağ kaçırıyormuş.Tamir ettiler(tornacıda bişeyler yapıldı,keçe değişti)+4 cant doğrultma+motor yağı değişimi+rot balans=417 TL Yaklaşık 10 gündür direksiyonu sağa-sola çevirdiğimde ses gelmeye başladı.Aynı servise götürdüğümde direksiyon pompası arızası dediler Sadece pompa 495+KDV imiş.Benim anlamadığım D.kutusu değişiminden hemen sonra pompanın bozulması tesadüfmüdür? Mithat Bey sorunuza biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın ben gece ve tatil günlerinde ekrana bakamıyorum. Şimdi sizin işinizi 10 08 2010 tarihinde yapmışız sizin geçenlerde gelip şikayet ettiğiniz konuyu aynen yazıyorum (Sağa sola dönüşlerde bazen her zaman değil bir ses geliyor bazen çok kuvvetli bazen hafif mesela buraya gelirken hiç Yapmadı) yönündeydi Ajlan Ustayla yaptığınız konturolde,de direksiyon pompasının hafif ses yaptığı duyulmuştur Direksiyon pompasının bozulmasının 2 sebebi var 1yağsız çalışması 2 km tamamlaması sizin aracınızın km,si 18645 Yani km,le alakalı sorun yok siz aracı bizden aldıktan sonra yağ ilavesi yaptınızmı öyle bir şikayette bulunmadınız Konunun özeti aracınızın direksiyon kutusu yağ kaçırırken pompa yağsız kalmış olabilir ancak okadar büyütülcek Bir ses değil bence şuan size bir sıkıntı çıkarmaz arcınızı kullanabilirsiniz Yorum bağlantısı
Mithat Yılmaz 2 Kasım 2010 Yazar Paylaş 2 Kasım 2010 Mithat Bey sorunuza biraz geç cevap verdiğim için kusura bakmayın ben gece ve tatil günlerinde ekrana bakamıyorum.Şimdi sizin işinizi 10 08 2010 tarihinde yapmışız sizin geçenlerde gelip şikayet ettiğiniz konuyu aynen yazıyorum (Sağa sola dönüşlerde bazen her zaman değil bir ses geliyor bazen çok kuvvetli bazen hafif mesela buraya gelirken hiç Yapmadı) yönündeydi Ajlan Ustayla yaptığınız konturolde,de direksiyon pompasının hafif ses yaptığı duyulmuştur Direksiyon pompasının bozulmasının 2 sebebi var 1yağsız çalışması 2 km tamamlaması sizin aracınızın km,si 18645 Yani km,le alakalı sorun yok siz aracı bizden aldıktan sonra yağ ilavesi yaptınızmı öyle bir şikayette bulunmadınız Konunun özeti aracınızın direksiyon kutusu yağ kaçırırken pompa yağsız kalmış olabilir ancak okadar büyütülcek Bir ses değil bence şuan size bir sıkıntı çıkarmaz arcınızı kullanabilirsiniz Sabri ve Ajlan Ustaya ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.Aracım yağ kaçırırken mümkün olduğunca yağ ilavesi yapıyordum.(Kutu 3-4 kez minimum çizgisinin altına indi.)Aracımın Km.si 118.645 (Şu anda 120.000)belki km.den olabilir. Sonuç olarak 14 yaşındaki bir aracı kullanıyorken sanırım her türlü sürprize hazır olmakta gerekiyor. Yorum bağlantısı
Okan Tansel 2 Kasım 2013 Paylaş 2 Kasım 2013 (düzenlendi) 97 model 1.25 flair aracım yaklaşık 1 aydır sağ ön tekerleğin hemen arkasından h.direksiyon yağı kaçırıyor.Eksilen yağı tamamladığımda ve aracı kullandığmda oluşan yağ basıncı nedeniyle kaçak artıyor.aracı kullanmadığımda kaçak yok.Nereden yağ kaçıyor bir türlü bulamadım. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. merhaba bugün benda önden baktimda sağ tarafta şöför tarafında sizinki gibi bir yağ kaça tespit ettim ve aracın altına yatarak tespite giriştim ve buldum kaçak direksiyon yağından kaçıyor sebebi ise kauçuk hortum metal boruya bağlayan pilastik bir şık şık sistemi var geçmeli ordan olduğunu buldum boruyu takip ettiğimde sonuç direksiyon kutusu yağının tankına bağlı olduğu ben etrafını temzileyip sök tak yaptım belki sarsıntıdan oynamıştır. diye ilerleyen zamanlarda devam ederse servise gitcegim tahminen sizinkide büyük ihitimal ordan kaçırıyordur iyi günler dilerim 2 Kasım 2013 tarihinde Okan Tan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Orhan Keskin 13 Ocak 2014 Paylaş 13 Ocak 2014 97 model 1.25 flair aracım yaklaşık 1 aydır sağ ön tekerleğin hemen arkasından h.direksiyon yağı kaçırıyor.Eksilen yağı tamamladığımda ve aracı kullandığmda oluşan yağ basıncı nedeniyle kaçak artıyor.aracı kullanmadığımda kaçak yok.Nereden yağ kaçıyor bir türlü bulamadım. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. mitat bey direksiyon hidrolik yağ kaçağı dirksiyonun revizyon olması lazım.sökülüp keçelerin değiştirilmesi lazım.150 tl bir maliyeti var.bu arada hidrolik yağ deposunun yağ seviyesini kontrol et azalmasın yoksa pompa yanar maliyeti çok yüksek dikkat et. 97 model 1.25 flair aracım yaklaşık 1 aydır sağ ön tekerleğin hemen arkasından h.direksiyon yağı kaçırıyor.Eksilen yağı tamamladığımda ve aracı kullandığmda oluşan yağ basıncı nedeniyle kaçak artıyor.aracı kullanmadığımda kaçak yok.Nereden yağ kaçıyor bir türlü bulamadım. Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler. mitat bey direksiyon hidrolik yağ kaçağı dirksiyonun revizyon olması lazım.sökülüp keçelerin değiştirilmesi lazım.150 tl bir maliyeti var.bu arada hidrolik yağ deposunun yağ seviyesini kontrol et azalmasın yoksa pompa yanar maliyeti çok yüksek dikkat et. Yorum bağlantısı
Furkan Gürlek 4 Haziran 2021 Paylaş 4 Haziran 2021 2005 model fiesta var bende de aynı sorun var yağ kaçırıyor sıkıntı nerde olabilr Yorum bağlantısı
Recommended Posts