İçeriğe Yönlendir

E-85 Yakiti


Mustafa Mermertas

Recommended Posts

Mustafa Mermertas

Arkadaslar E-85 hakkinda duyumlariniz vardir sanirim eger yoksa kisa bi aciklama ,bahsi gecen yakit türü avrupa da(almanya da o kadar degil) ve güney amerikada cok yaygin kullanilmakta herkesin anlamasi acisindan; etil alkol ...kazanimi bitkilerden oluyor "bio" yani :D ve hertürlü benzinli araca uygulanabilir...piyasada her nekadar cesitli kitleri satilsada ..hic bi uygulama yapmadan da calisan araclar oldugu biliniyor...alternatif yakita merak duyanlar icin böyle bi konu acma geregi duydum :rolleyes:

http://www.fuelcat.de/index.php?id=127

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

biyoethanol kiti türkiyeye gelse , bile bu yakıt da vergi yükü yüzünden pahalı olur. bide bu kiti ruhsata işleteceksini sızdırmazlığa gideceksin... :rolleyes:

uzun iş.

benzin fiyatı düşene yada biz zenginleşene kadar lpg forever :D

Türkiye"de biyoethanol daha çok şöminelerde kullanılıyor.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

fordun flexi motorları var brezilya da felan olması lazım. 1.6 zetec motorda beniznde 100 ps 145 nm bio yakıtta 110 ps 152 nm mi ne diyordu. :rolleyes: Bio yakıtın kötü yanı tarım arazilerinin amacının değişmesiydi sanırım :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas
biyoethanol kiti türkiyeye gelse , bile bu yakıt da vergi yükü yüzünden pahalı olur. bide bu kiti ruhsata işleteceksini sızdırmazlığa gideceksin... :D

uzun iş.

benzin fiyatı düşene yada biz zenginleşene kadar lpg forever :good1:

Türkiye"de biyoethanol daha çok şöminelerde kullanılıyor.

Erhan kardes,benim bildigim ve gördügüm kadariyla böyle bi dönüsümden sonra klasik benzin deposuna aliyorsun yakitini..lpg tarzi extra bi depoaya gerek yok..sizdirmazlik testine gelince :rolleyes: benzinli araclarda extra bi teste tabii tutuluyormu ki E-85 de bakilsin?? :)

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

sızdırmazlığı şakasına dedim zaten :rolleyes: , akaryakıtın sızıntısına bakmazlar tabiki ama bu sistem tr ye gelse ve yaygınlaşsa fazladan vergi almak için kesinlikle prosedürleri olur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bio yakıt da, zavallı az gelişmiş ülkelere atılmış kazıkların en çapı geniş olanı. 1 adet suvun deposunu doldurmak için gerekli yakıt için harcanan gıda maddesi ile, 1 aile 1 yıl falan karnını doyurabiliyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...