İçeriğe Yönlendir

Fabrika Tarafından Araca Ters Basılan şasi No Hatası


Guest Ali Safi Ta?demir

Recommended Posts

Guest Ali Safi Ta?demir

Arkadaşlar benim ciddi bir sorunum var.Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben 2006 yılında 2001 model (ikinci el) bir Ford Focus satın aldım.İlk defa TÜVTURK’e muayeneye gittim (Daha önce kara yolları muayenesini yapmış).Muayene sonucunda aracın şasi sinde yazılan olan numaranın son üç hanesinden ikisinin ters basıldığını (rakamların üstü alta gelmiş) ve bu nedenle ağır kusurlu olduğunun belgesini elime tutuşturdular.Beynimden vurulmuşa döndüm. Şaside 5 ve 6 rakamı tepesi aşağı gelecek şekilde ters basılmış.Beş rakamı bariz belli fakat 6 rakamı 9 olmuş.Diğer rakam ve harflerin yazım ve sıralanışı doğru.Bunu EK-1 le düzeltebilirdim fakat 6 yı 9 yaparsak aynı numaradan bir araç daha var dedi.Bu nedenle şasinin düzelmesi gerek dediler. Şaside herhangi bir oynamanın silintinin kazıntının olmadığınıda TÜVTÜRK teki elemanlar söylediler.Bunu için yetkili bayi ile görüş dediler.Bende bayileri aradım onlarda bana Ford çağrı merkezini aramamı söylediler.Onlarda müracaatımı aldılar şimdi cevap bekliyorum.Bu olay gibi başından geçen varsa arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ford çağrı merkezi 444FORD bu olaya kesinlikle çözüm bulacaktır, hiç merak etmeyin, İliniz? Ancak, aradığınız bayinin, sizi görmeden, çay içirmeden, Ford merkezine yönlendirmesi çok da doğru değil (prosedürsel anlamda sıkıntı yok ama).

Sizi servise davet edip, fotoğraflayıp, BIMIS elemanının Ford ile temas kurması, sanırım müşterinin daha hoşuna giderdi. Ehil eleman yoksunluk böyle bir şey...

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Ben de dün Şile Tüvtürk e mauyene için gittim,aracımda sorun yok ama şasi numarası ruhsata yanlış yazılmış(aslında yanlış değil yeni bir kanun çıkmış sıfır yazacağı yerde O harfi var bunu artık kabul etmiyorlar)ek-1 formu doldurtum muayeneyi yaptırdım şimdi ruhsatın iki yaprağı da değişecek.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yeni kanun değil de; yeni kazanç kapısı. Forumdan birisi: trafik çube hatasının ücretsiz düzeltiğini yazmıştı, tabii firma otomobilleri için uğraşmışlar sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Özgür Ahkem Gökce
Yeni kanun değil de; yeni kazanç kapısı. Forumdan birisi: trafik çube hatasının ücretsiz düzeltiğini yazmıştı, tabii firma otomobilleri için uğraşmışlar sanırım.

Normali de o değil mi zaten?

benden kaynaklı bir hata yok, o işi trafik şubesinin çözmesi lazım, en basitinden çözüm yolu olarak , hatalı yazılan kısma başka bir kağıda hatalı yazılanın büyüklüğünde doğru şekilde yazılır, tekrar pvc yapılır soğuk mühür gibi birşey yapılır ve sorun hallolur kimse üzülmeden.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben nasıl geçtim bu işten anlamış değilim... Ek1 bile hazırlamıştım muayeneye giderken :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...