Levent Altuntaş 3 Temmuz 2010 Paylaş 3 Temmuz 2010 herkese selam. bugün uzun süredir arabamda olan bir arıza için ustaam gittim. arızam kısaca; 99 dijital klimalı mondeom klima en soğukta iken (low) iyi ama bir derece artırıp 18 yapınca hemen ateş gibi sıcak üflemeye başlıyordu. yani ya buz gibi ya ateş gibi. ortası yok. bırakın dijital klima olayınını manuel klima bile daha iyi ılıştırır havayı. ustaam gittim soketleri, torpido altında havalandırma beynine giden tüm soketleri kontrol etti. sorun yoktu. tam göğsü indireceğiz başka çare yok dedi ki içeride diğer mondeoyu gördüm. komple göğüş inmiş. korktum ve söktürmedim. size o resimleri atıyorum. acaba sorum benim dijital panelde mi. başka da dijital klimalı olmadığı için deneyemedik. bence sorum beyinde. kapağa tam kumanda edemiyor. ya tam açık kalıp buz gibi hava veriyor yada kapanıp sıcak.. bu tip sorunu olan yaptıran oldumu? göğüş sokmeden bu beyinler kontrol edilebiliyormu? Yorum bağlantısı
Misafir 3 Temmuz 2010 Paylaş 3 Temmuz 2010 bu ney yav,dagılmış,işden anlayan birine götürün,büyük ihtimalle kontrol paneli bozuk sadece panel sökülüp kontrol edilir,kapakları hareket ettiren bi motor var o da bozuk olabilir,sag koltugun kenerından, torpidonun alt kısmına denk geliyor,ilk önce ona baktırın,benimkide arabayı ilk aldıgımda böyleydi o motor bozulmuş,söktüler yenisini taktılar hepsi onbeş dakika sürdü,ankara ya yolunuz düşerse arayın yada mesaj atın yaptıralım,hemde hiç kurcalanmadan. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 3 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2010 yok hocam bu benim araç değil. ama benimkinin motoru çalıyor dediler. zira hem sıcak hemde soğuk var. ama arası yok. ya çivi ya hamam. bu kapağı ve motorunu ne kontrol ediyor onu bilmiyorum. torpido altında beyni var.. göğsün içinde kapak paneldede düğmeler... Yorum bağlantısı
Okyay Pay 3 Temmuz 2010 Paylaş 3 Temmuz 2010 sökülsün bişey olmaz , hem cızırdayabilecek yerleri de elden geçirebilirsiniz sizin arıza büyük ihtimalle kontrol modülünden. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Temmuz 2010 Paylaş 4 Temmuz 2010 Tamirde bazı görünümler, müşterinin gözünü yuvasından fırlatır ehil elektrikçi 100 defa sökse sorun çıkmaz. Muhtemelen kalorifer kazanına ulaşması gerekiyor ki sökülmesi şart. Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş 5 Temmuz 2010 Paylaş 5 Temmuz 2010 Hocam bu nedir böyle. Amasy'daki mondeo'lar aynı sorun mu veriyor. O arabayı o resim sağdeleştirimmişhaliydi. Göğüsten okakadar parça çıktıki oradaki usta birgün boyunca sadece bu arabaya uğraştı .Göğüsü sökmek basitdeyil . tıkırtılarda kesilmiyor. sadece kalorifer borusunun yaptığı sesi kesebiliyorsun. Yorum bağlantısı
Hamdullah Yüksel 5 Temmuz 2010 Paylaş 5 Temmuz 2010 Tamirde bazı görünümler, müşterinin gözünü yuvasından fırlatır ehil elektrikçi 100 defa sökse sorun çıkmaz. Muhtemelen kalorifer kazanına ulaşması gerekiyor ki sökülmesi şart. abi resimdeki araç benim arabam. torpidoyu söktük fakat kalorifer kazanına ulaşamadık klima peteği gaz kaçırıyor fakat sökemedik. torpidoyu cumartesi tekrar sökeceğiz klima peteğini nasıl çıkartabiliriz. yardımcı olursanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Hamdullah Yüksel 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 gerek kalmadı. peteği söküp tamir yaptık... Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 Umarım toparlamışsınızdır:) güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Hamdullah Yüksel 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 teşekkürler fatih bey. biraz uğraştık fakat değdi. 3 yıldır teneffüs ettiğimiz havalandırmadaki pis kokudan kurtulduk. klimamıza kavuştuk. ve bol bol klima peteğini sökülmesi en zor yere monte eden mühendisleri andık. Yorum bağlantısı
Misafir 12 Temmuz 2010 Paylaş 12 Temmuz 2010 benim araçtada havaladırmayı açınca kötü koku yayılıyor ama çok rahatsız edici degil.acaba klima petegindenmi diye düşündüm bu okudugumdan sonra.polen filtresi falan yeni.klimamın tüpü ve anaboruları yok.iptal edilmiş.bunlardan kaynaklı olasbilirmi bu hafif koku. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Bu klima petegi tam konumu neresi peki? galiba en dipte o kadar söküldügüne göre. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 11 Ocak 2011 Yazar Paylaş 11 Ocak 2011 bu ney yav,dagılmış,işden anlayan birine götürün,büyük ihtimalle kontrol paneli bozuk sadece panel sökülüp kontrol edilir,kapakları hareket ettiren bir motor var o da bozuk olabilir,sag koltugun kenerından, torpidonun alt kısmına denk geliyor,ilk önce ona baktırın,benimkide arabayı ilk aldıgımda böyleydi o motor bozulmuş,söktüler yenisini taktılar hepsi onbeş dakika sürdü,ankara ya yolunuz düşerse arayın yada mesaj atın yaptıralım,hemde hiç kurcalanmadan. süleyman bey kusura bakmayın cevabım çok geç oldu. benim mondeonun paneline düğmelerine bakıldı sağlam dendi. torpidonun altındaki kutu aşağıya alınıp bakıldı (tabiki üstün körü) buda sağlam dendi. sizin motor dediğiniz ve sağ tarafta olan şeye dikkat etmedim. siz kaça değiştirdiniz nerede. şubatta ankarada olucam baktırabilirim. açıkcası çok can sıkıcı kalorifer ya çok sıcak üflüyo yada soğuk. arası yok. dereceyi 18 yapınca tak diye ses geliyo ve ateş gibi (30 derecelik) hava geliyor...ılık vs. yok.. Yorum bağlantısı
Caner Makinacı 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Herkese selam bendeki 98 mondeo HB te de yönlendirme ile ilgili bir problem var sadece ön cama havayı veriyor servise götürdük kalorifer yönlendirme sistemi bozulmuş dediler 550 TL fiyat çıkarıldı.Sizce başka bir yerden olabilirmi ? Bide fiyat normalmii acaba cvp larınızı bekliyorum tşkrler şimdiden.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Emme vakumu ile çalışan bir sistemdir, öncelkle vakum hortumlarını kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Bülent Bay 4 Şubat 2011 Paylaş 4 Şubat 2011 Levent Bey Merhaba, daha geçen hafta sizinkine benzer bir sorunla bende karşı karşıyaydım, ön göğsün inmesi artı iki kapının sökülmesi gerektiği söylendi, ben yaptırmadım, forum üyelerinin görüşleri ve kayseride yaşar usta sayesinde sorun giderildi, size önerim önce aynı klima kontrol paneline sahip bir aracınkini sizinkinde denemeniz, sorun çözülemezse ulaşabileceğiniz parçaları başka araçların parçalarıyla deneyerek test ettirin, son aşamanız artık söküm işi olsun, bu şekilde içinizde rahat eder. Birde ne alakası var diyeceğiniz bir öneri, kutup başını söküp takın, klimadaki bazı sorunlar yazılım kaynaklı olabiliyormuş. Yorum bağlantısı
Caner Makinacı 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 acaba bu kaorifer yönlendirme modülünü daha ucuza teğmin ede bileceğim bir yer warmı ? Yorum bağlantısı
Ali ihsan Ergin 5 Şubat 2011 Paylaş 5 Şubat 2011 Ben bugün Ankara da yıldız sanayinde Gürbüz oto (Hurdacı) da iki MK2 mondeo gördüm parça parça satıyorlar.Biri 2.0 HB diğeri 2.5 sedan otomatik ghia. Ama pazarlığı iyi yapın fiyat araştırması yapmadan alışveriş yapmayın, bir de ürünün çalışıp çalışmadığını denemeden almayın...Dikkatli olmak gerek, tecrübeyle sabittir Yorum bağlantısı
Misafir 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 süleyman bey kusura bakmayın cevabım çok geç oldu. benim mondeonun paneline düğmelerine bakıldı sağlam dendi. torpidonun altındaki kutu aşağıya alınıp bakıldı (tabiki üstün körü) buda sağlam dendi. sizin motor dediğiniz ve sağ tarafta olan şeye dikkat etmedim. siz kaça değiştirdiniz nerede. şubatta ankarada olucam baktırabilirim. açıkcası çok can sıkıcı kalorifer ya çok sıcak üflüyo yada soğuk. arası yok. dereceyi 18 yapınca tak diye ses geliyo ve ateş gibi (30 derecelik) hava geliyor...ılık vs. yok.. benim sorunumda buydu, oto far ı arayın, size yardımcı olacaklardır. Yorum bağlantısı
Levent Altuntaş 7 Şubat 2011 Yazar Paylaş 7 Şubat 2011 ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. 21 şubatta ankarada olucam 15 gün boyunca. telefonunuzu verirseniz geldiğinizde sizi aramak isterim. veya yaptırdığınız ustanın telefon ve adresini verin sizi hiç rahatsız etmiyeyim. saygılar...(oto far???) Yorum bağlantısı
Misafir 7 Şubat 2011 Paylaş 7 Şubat 2011 (düzenlendi) ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. 21 şubatta ankarada olucam 15 gün boyunca. telefonunuzu verirseniz geldiğinizde sizi aramak isterim. veya yaptırdığınız ustanın telefon ve adresini verin sizi hiç rahatsız etmiyeyim. saygılar...(oto far???) rira ederim ne rahatsızlıgı levent bey, tabiki arayabilirsiniz, tanışmış oluruz 532 400 40 57. müsait olursam beraber gideriz. 7 Şubat 2011 tarihinde S tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
gürhan özden 4 Mayıs 2012 Paylaş 4 Mayıs 2012 arkadaşlar merhaba benim ismim gürhan bendede aynı sorun oldu amam ben yaptım şu anda sıkıntı kalorifer sadece cama üflüyor ama ben ilk olarak yaptıım şeyi anlatayım hafta sonu canım sıkıldı ön gögüsteki lambaları temizlemek için söktünm oarada ne göreyim kalorifer devrinin ayarlandığı yerde siyah hortum kesilmiş vida yardımı ile tıkanmış bende arabayı yeni almıştım kendi kendime soruyordum içeride havayı dolaştırmak için açtığımda dışarıdaki kokular içeri giriyordu sıkıntı yı buldum o hortumu eski haline getirip tekrar birleştirdim baktımklape çalıştı fakat kalriferi açtığımda klepe eski klonumna gelidi ve sadece cam üflemeye başladı orada anladım ki sistemde vakum yeterizdi önceden açan kişi ( sorsan kendisine usta der) kesip vidayı vurmuş klepeye giden vakumu kesip oraya gdecek olan vakumu diğer yerlere göndermiş tabi sonuca 5 kaldı fakat akşam oldu tekrar topladım şimdi tekrar açacagım ama açmadan önce manifoltdan itibaren bakacagım bi yerde vakum kaçagı var vakum yetmiyor onuda en yakın zmanda bulacagım tekrardan paylaşırım Yorum bağlantısı
Recommended Posts