İçeriğe Yönlendir

C-max Almak üzereyim Yardım Ve Tavsiye Istiyorum.

Burak Bölükbaş

Recommended Posts

Burak Bölükbaş

sonaxta boya ve koltuk korumada yaptıracağım

ayrıca kapı içi korumalarda yapılacak zira bu bi gereklilik ,eski arabamda astara kadar inmişti boya..

:lol2:

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın kazasız cezasız.Fotolarınıda bekliyoruz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Teoman Kemaloğlu

İyi günlerde kazasız belasız kullanmanız dilğiyle hayırlı olsun. Lakin bazı söyleceklerim olucak, hemen karamsarlığa kapılmayın.

Yukarıda bir sevgili üyemizinde bahsettiği gibi servis problemi yaşarsınız; şu şekilde, aracnızı zannedersem acenta yani sıfır aldınız. Satış sonrası adresinize Ford İngiltere'den bir anket formu gelicektir. Yetkili satış yapan bayii size bu anket formunu beraber dolduralım tekilfinde bulunacaktır. Tamam yapabilirsiniz, böylelikle satan da alanda hayından memnun tabiki. Bu arada satışda sizin elinize birde Opet kartı tutuşturuyorlar, kullandıklar ifade aynen şöyle " şayet opet dışında bir markadan yakıt alırsanız, yakıttan kaynaklanabilecek arızalar garanti kapsamı dışında kalır" diyebilirler. Tabi sizde iyi bir kullanıcı olarak devamlı Opet istasyonlarından yakıt almaya başlarsınız. Hele benim gibi bir saplantınız olursa devamla aynı istasyon, aynı pompa ve eğer mümkünse sabah erken bir saatte dinlenmiş yakıt alarak kendinizi avutabilirsiniz ( sözüm size değil kendimi tarif ettim sadece, sanki başıma gelecekleri biliyormuşcasına). Evet yeni acenta bir araca binmenin verdiği bir hazla ve keyifle yeni arabanızı sürmeye başlıyorsunu. Herşey yolunda şehir içi-dışı yakıt tüketimi mükemmel(tatminkar). İlk servis zamnı geliyor 15000km yaptırıyorsunuz. rutin yağ ve yağ flitresi , polen flitresi , mazot flitresi değişimleri yapılıyor. Tabi konsept MPV olduğu için arka bagaj ve özellikle kapılardan gıcırdam sesleri geliyor (bu arada aracımı hiç stablize yolda kullanmadım). Sonra sorup soruşturuyorsunuz 3m bant tavsiye ediliyor. Evet sorun çözülmüş oluyor ama benim gibi sıcak bir bölgede yaşıyorsanız her kıştan sonra 3m bantı yenilemeniz gerekebilir. Evet gelelim esas konuya, ilk servisten sonra size tekrar İngiltere Ford'tan serviş müşteri memnuniyeti anket formu gelir. Onuda servis müdürü sizi arıyarak adresinize gelen formu braber dolduralım teklifinde bulunur. Allahtan gelen bu formu ben davetlerine rağmen gitmeyerek doldurmadım elimde boş olarak duruyordu. Tam 30000km bakımı yaşlakmakta iken, o günlerde fordclubtr'nin yeni üyesi olmuştumki aslında Sn. Memmet Özyürek beyin beni hatırlaması gerekir, hararetli bir EGR valfi topiği üzerinde uzun soluklu yazışmaları okudum. Evet bende de bazı sorunlar baş göstermeye başlamıştı. Fazla duman atmalar, çekişten düşmeler, artan yakıt sarfiyatı vs.vs. Evet o dönem sevgili frdcltr portalı bana çok faydalı bilgiler verdi ve önümü görmeye yardımcı oldu. Neden? sebebi, aracımda başlayan problemlerin servis tarafından kayıtsız kalmasına karşın sürdürdüğüm mücadele için çok faydalı oldu. Tabiki izlediğim yol konusunda hiçbir yazılı kaynak bu portalda ifade edilmemişti (yanlış anlamalar olmasın) ama Otosan ve Otokoç'a karşı yapmış olduğum mücadele için bir ışık tutmuştu. Gelelim benim sorunuma, evet EGR valf'im malesef o dönemlerde Türkiye'de (yıl 2006) Euro 2 dizel vardı. Ama bu araçlar Avrupa içinde Euro 4 normlarına göre üretilmiş bir segmetti. Yani anlayacağınız kötü yakıttan kaynaklı EGR sorunu. Servise bu parçanın değişmesi için talepte bulundum, olumsuz karşıladılar. Sebebi müşteri kaynaklı arıza ifadesinde bulundular. Asıl mesele bundan sonra başlıyor, yakıt tüketi 100 km de 10Lt ye kadar çıktı, gaz yememe ve fazla egzost dumanı vs. Yapmadığım telefon konuşması kalmadı, bir tek Otokoç ve Opet CEO'larıyla telefonla konuşmadım. Neyse dahan uzun soluklu bir hikaye. Yavaş yavaş baylayayım. Hatırlarsanız yazımın içinde Servis sonrası müşteri memnuyeti anket formunu elimde durduğundan bahsetmiştim. Evet bu form tam da burada devreye girdi. O formu anlayacağını öyle bir doldurdum ki yetmedi ekine 3 sayfa daha ekledim. İngilizce ve Türkçe, bir kopyasını Otokoç bir kopyasını Opet CEO'larına gönderdim. Ve şu şekilde ifade ettim " aylarca süren mücadelemde tüm telefonlar olumsuz bir şekilde yüzüme kapandı ama haklı değildiniz. Şimdi telefon kapatma sırası bende ve bu yazımın ekinde gördüğünüz anket formunu bu mektup size ulaştıktan sonra (iadeli taahhütlü göndermiştim) İngiltere Ford'a göndereceğim esen kalın" . Dostler inanırmısınız bir hafta botunca farlı il kod numaralarından devamlı arandım. Yetmedi çalıştığım yere servis müdürü ve yanlarında bana tahsis etmek için başka bir araçla (mondeo) geldiler. " Beyefendi bizler size karşı yanlış yapmışız EGR valfinizi garanti kapsamında servisimizde değiştireceğiz biz sizin arabanızı almaya geldik bu aracıda kullanımınız için size getirdik. Ama ben ne yaptım (şeytan azapta gerek) siz gidin ben müsait olduğum bir gün sizi ararım o zaman değişim yaparız dedim" ve ekibi arkalarına bakarak gönderdim. Bir hafta daha aradılar aman formu göndermeyin lütfen sizi servisimize en kısa sürede bekliyoruz. Evet servise gittim, kapıda karşılamalar vs. vs. aracımı alıp servise soktular hemen değişim işine başladılar.Malum servis prosedürleri iş yaparken kimseyi içeri almıyor. Beni nazikçe bekleme salonuna davet ettiler. Hayır değişim esnasında başında duracağım ve takılan parçayı görücem, size kesinikle güvenim yok diyerek ayrılmadım. Nafile başka seçenekleri yoktu elimdeki formun kudretinden kaynaklanıyordu.

Evet dostlar kıssadan hisse, Sn Burak Bölükbaş bu yazdıklarım aklınızın bir kenarında kalsın ve yeni aracınızla kazasız ve sorunsuz uzun km'ler yapmanız dileğiyle. Biraz uzun bir yazı oldu ama siz sayın okurların hoşgörüne dayanarak affınızla. Bu arada yine Ford'dan kopamadım şimdide 2005 Mondeo TDCI Oto. sahibiyim gelicek yorumları şimdiden okur gibiyim. Esen kalınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
:) Takdir ettim gerçekten sizi, geçmiş olsun..Yeni arabanızı güle güle kullanın... :D
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Yeni aracınızı güle güle kazasız belasız kullanınç Ben de 2010'u var geçen sene ağustosta aldım, kendi kazam dışında problem yaşamadım. Teoman beyin yaşadıkları tam şanssızlıkmış... İnşallah bizim başımıza gelmez...

Yorum bağlantısı
Teoman Kemaloğlu
Teoman beyin yaşadıkları tam şanssızlıkmış... İnşallah bizim başımıza gelmez...

Tabiki dileğim başınıza gelmemesi, lakin Ford sahibiyseniz memnun olan bir kişi tanımadım. Ya memnundur kısa bir süre içinde birşeyler yaşayacaktır, yada gerçekten birşekyler yaşanmıştır onuda oluruna bırakıp hayatın akışına bırakmıştır. Bildiğim halde tekrar Ford sahibi oldum şu an durum normal ama olmayabilir diye de bir temennim yok. Herkese sahip oldukları araçlarıyla mutlu, kazasız ve arızasız sürüşler dilerim.

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko
(düzenlendi)

C-max 2011 yeni dizayn kasalarina gecmedimi yahuu?

2010 model ile ayni kasa deilmi bu??

benim bildigim 2011 c-max bu

Ford-C-MAX_2011-1.jpg

Ford-C-MAX_2011-2.jpg

Ford-C-MAX_2011-3.jpg

tarihinde Fatih Cesko tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Burak Bölükbaş

herkese teşekkürler....

kasa değişikliği cmaxlerde 2010 kasımda veya 2011 nisanda olacak o zamana kadar trafiğe çıkanlarda 2011 oluyor :(

bu arada kapılarda çok fazla gürültü sorunum var gıcırtı şeklinde

sanki sürekli gülen 4 maymunla yolculuk yapıyorum

servise gittim

araç bi 5000 km olsun sonra icabına bakarız dediler

ben de bekliyorum

şimdilik 1.6 tdci nin ve sony müzik sisteminin tanına bakıyorum

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

ha tamam anladim Burak bey :cray:

Ama bence eski kasa daha guzel gibi geliyor :)

yeni kasada arka farlari ben pek begenmedim.. uzun farlar daha iyi gibi duruyor.. ama ic tasarimi guzel olmus yeni 2011 de :)

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

C-MAX ı bırakın focus ta bile ben bu acamiliği yaşadım özellikle geri geri yanaşırken önden ve arkadan mesafayi anlmak çok zor 1 ay içinde alışıyosunuz kullanarak

Yorum bağlantısı
Burak Bölükbaş
ha tamam anladim Burak bey :D

Ama bence eski kasa daha guzel gibi geliyor :D

yeni kasada arka farlari ben pek begenmedim.. uzun farlar daha iyi gibi duruyor.. ama ic tasarimi guzel olmus yeni 2011 de :)

slm zaten ben de gerçek 2011 modeli görünce şu anki daha güzel geldiği için aldım

yeni kasanın artıları arasında ön farları daha güzel(yanlız şimdiki gibi resimdeki hoşumuza giden far üst donanımda txp de olur)

cam tavanı açılır şekilde olacak buda güzel.

skandal yanı hormonlu fiesta gibi olması, arka farların dikine değilde enine olması görüntüyü bozmuş.

iç tasarıma katılıyorum 10 numara olmuş ama Türkiyeye gelirmi aynı şekilde merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Fatih Cesko

evet ben onu farketmemistim.. cam tavani acilir seklinde olmus bu cok guzel..

arka farlar gercekten kotu.. bir SW arabaya bence dikine cok daha iyi gozukuyor..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arka farlardan dolayı sınıfta kaldı :seytan: diğerlerine bişi demiyorum :D jantları değiştireceğim bu gidişle.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ahmet Kiriş
Bir soru da benden.

C-Max'tan bayan aracı olur mu?

Sefa Hocam, ben bu sorunun cevabını Bursa Zirve'de vermiştim :):):)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Abdülkerim Demir

bende arabamı değiştirmeyi düşünüyorum nasipse ve dönüp dolaşıp hep c-max de karar kılıyorum.

ama fiyatlarına bakıyorum bana göre çok yüksek.

ve son karar focus 1.6 tdci trend. Nasip!

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Günay Çağlayan

GERÇEKTEN BRAVO SİZE HAKKINI SAVUNAN INSANLARA GUVENIYORUM..

Yorum bağlantısı
Metin Mustafa Oral

C-Max bir ayrıcalıktır bence, bunu aracımı alınca öğrendim..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Oğuzhan İnce

Arkadaşlar 1-2 haftadır c-max tdci ghia'yı araştırıyorum araç inanılmaz dikkatimi çekti hem tip olarak hem içi hemde özellikleri. 2004 mdel honda civic marka aracım var bunu satıp güzel bi c-max'e geçmeyi düşünüyorum. Dizele geçme kararı alınca araştırdım en çok aklıma c-max yattı.

Sizlerden de yardım istiyorum sizce en full donanımlı dizel bi c-max alayım mı ! 25 bin lira civarında param var temiz bi ghia bulabilir miyim...!

Bu arada belki ilgilenen arkadaşlar olur honda aracımın ilanını paylaşmak istiyorum. Sahibinden.com ilan numarası #44075786 Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Oğuzhan Ghia almaya bak, yaın birgün yok şu olsaydı, yok bu olsaydı dersin demedi deme :lol2:

Yorum bağlantısı
Misafir

alabiliyorsanız GHİA alın ama olmadı trend de işinizi görür :) deri direksiyon vites topuzu, sis farları, 4 hava yastığı,abs+ebd, cd çalar.sürücü bel desteği vs.. genel anlamda trend donanımında bunlar var.geçen hafta forum içinden 78.000 km de 2004 benzinli trend c-max i 22 bin tl ye kuzenime aldık.fiyat anlamında fikir verebilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...