Murat Kavuk 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Çok dik yokuşlarda bile ayağım firendeyken debriyajı yavaş yavaş bıraktığımda rolanti sensörü deviri sabit tutuyor ve devir düşmüyor, arabada stop etmiyor. Ayağımı frenden çeker çekmez gaza basmadan araba gitmeye başlıyor. Üstelik 1.4 tdci 68. 109luk focusun her türlü çıkması gerek.Düz yolda bile el firenini çekip debriyajı yavaş yavaş bırakıyorum motor devrini her türlü sabit tutuyor ve araba el fireninde olmasına ramen kalkıyor. Ben de bir ara sümbül kiralamıştım. Herhalde 65 beygir sanırım. Karadenizin çılgın yokuşlu yaylalarında bile, debriyajı ayağından kaldırdığınızda araç ileri doğru atıyordu kendini. Böyle araçlarda el freni kesinlikle gerekmiyor, zaten otomatik vites gibi kalkışı var. Focusun ayarları sanırım biraz da konfora yönelik. Özellikle şehir içi kullanımında dizel olduğunu hissettirmiyor, düşük hızlarda bile gayet yumuşak. Sanırım bu durumun bir dezavantajı olarak yokuş kalkışı diğerleri kadar rahat değil. Buna fordların yüksek debriyaj ayarı da eklenince biraz daha iş zorlaşıyor. Ya da ne bileyim, tamamen benim yeteneksizliğim de olabilir Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 arkadaslar size bir sorum olacak .. şimdi rampada el fernini çekerken uç noktasındaki düğümesine bastırarak çektiğimizde el freni sessisce kalkıyor bunun bir zararı varmı .. yani indirirken basıyoruz ama kaldırırken bastığımızda en azından sessizce çaktırmadan yada rahatsız etmeden kaldırabiliyoruz.. Hiç zararı olmaz, el freni kilitlensin diye basit bir kilit mekanizmasıdır o sesi çıkaran, düğmeye basarak çekerseniz kilitlenmeyi önlemekten başka bir şey yapmış olmazsınız... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Zorlanmadan hangi şekilde kalkılabiliniyorsa öyle kullanmak iyidir.. Ben el freni kullanmam.. Sık sık el freni kullanan bir arkadaşım yokuş yukarı el freni takılı kalmıştı ; bidaha el freni görmek istemiyor Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Merhaba Arkadaşlar.. Açıkçası teleşlandım ve hemen olayın meydana geldiği Denizli'de yetkili servis olan Yargül Otomotiv'e gittim.Sorunu anlattım ve bu durumun olağan olduğunu söylediler.Usta ile deneme sürüşü yaptık,hatta o dik yokuşa gittik ve bu tür rampalardan ancak el freni ile kalkılabileceğini söyledi. Ben de Denizli'liyim, aracınızı o kadar zorlayacak rampayı nerede buldunuz? Yorum bağlantısı
Misafir 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Burak bey, turbo her zaman devrededir, siz sadece 2000 devir civarı max. devrine ulaştığından hissedebilirsiniz. Sayın meslektaş'ım teşekkürler. Bilmiyordum öğrenmiş oldum Yorum bağlantısı
Nasuh Deveci 13 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 13 Temmuz 2010 Ben de Denizli'liyim, aracınızı o kadar zorlayacak rampayı nerede buldunuz? Adem Bey sanırım Bakırlı civarlarında bir yerdi..Bir İlköğretim okulunun karşısında dönen bir rampaydı.Anayoldan Bakırlı yönüne girdiğinizde ilk ışıklardan sağa döndün 5010. sokağı diğersokağı bağlayan bir dönemeçti. Eğer bir ara yolunuz düşerse oralara;yüklü olarak yarım debriyaj kalkmayı bir deneyin bence..Sonucu bana bildirirseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Adem Cengiz 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 Adem Bey sanırım Bakırlı civarlarında bir yerdi..Bir İlköğretim okulunun karşısında dönen bir rampaydı.Anayoldan Bakırlı yönüne girdiğinizde ilk ışıklardan sağa döndün 5010. sokağı diğersokağı bağlayan bir dönemeçti. Eğer bir ara yolunuz düşerse oralara;yüklü olarak yarım debriyaj kalkmayı bir deneyin bence..Sonucu bana bildirirseniz sevinirim Bahsettiğiniz bölgeyi tanıyorum, ben Istanbul'da, ya da pikniğe gittiğimizde mesela orman yollarında daha dik rampalarla da karşılaşıyorum. Şahsen el freni desteği ile kalkıyorum bu durumlarda, hiç öyle acemi işi falan değil, araba yüklü durumda 1,5 tonu geçiyor, 750 kilo Broadway değil ki zıp diye kalksın araç... Yarım Debriyaj, Baskı Balatanın en büyük düşmanıdır, mümkün olduğunca bu durum kısa sürmeli, onun için el freni desteği şart diyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Solak 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 eskiden sol ayağımızla debriyajı kaldırırken sağ ayağımızın ucuyla frene altıyla gaza basardık.debriyajı yavaşça kaldırp motor yüklendiği zaman freni bırakıp gaza basardık.şimdi sadece el freni kullanıyorum.hey gidi günler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts