İçeriğe Yönlendir

Aracım Sanırsam Sıfır Desibel çalışıyor....


Soner Akıncı

Recommended Posts

Soner Akıncı

Aklımda hep şu soru vardı? "Araç yolda giderken, ara sokaklarda ya da insanların yürüdüğü yollarda önümdeki insanlar neden benim aracımdan kaçmıyorlar?"

Bugün ciddi ciddi bunu farkettim,aracın geldiğinin farkında olmuyorlar. Bugün en az 10 kez yolda durup insanların farketmesini bekledim ki bana yol versinler diye ama sakın yanlış anlamayın yolda gidiyorum o sırada, kaldırımda değil :D

Birtanesinde resmen kadın sol farın üstüne oturacaktı ben beklerken :)

Bu arada korna çalmasını sevmiyorum. Çaldığımda havada zıplayan insanlar oluyor bu sefer de.

Acaba fazla mı saygılı davranıyorum YOKSA ARACIM A SINIF mı :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İnsanların dibine kadar girmeden korna basmak lazım. Diğer türlü hoş olmuyor. ya da bir miktar motor sesi çıkarmak lazım. Genelde 50 metre kadar mesafede çok küçük bir hareketle korna basarım

Yorum bağlantısı
Soner Akıncı

50 metre iyi bir mesafe. Sokağı döndüğümde karşımda görüyorum ve öyle bekliyorum. En sonunda boşa alıp biraz gazlıyorum ama kullandığım araç otomatik olunca manueldeki kadar rahat olmuyor bu.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

bahsettiğiniz konuyla ilgili aynı şeyleri birebir bende yaşadım TDCI focus gürültülü çalışan bir araç aslında nedendir bilinmez arabanın üstüne üstüne geliyolar bende kornaya basmıyorum korkmasınlar diye ara gaz yapıyorum :D oda fayda etmedi camı acıp abi abla bi yol versene be geçeyim diyecem :)

Yorum bağlantısı
Soner Akıncı

Sonunda Godfather kornalarından taktırıcağım ve içimden 3 e kadar sayıp basacağım sanırsam...:D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
50 metre iyi bir mesafe. Sokağı döndüğümde karşımda görüyorum ve öyle bekliyorum. En sonunda boşa alıp biraz gazlıyorum ama kullandığım araç otomatik olunca manueldeki kadar rahat olmuyor bu.

Evet otomatikte motor sesi vermek zor oluyor :)

küçük bir hareketle kornaya dokunmaktan başka çare yok :)

Aklıma bir anımız geldi bunula ilgili :D

arkadaşın biri ile akşam vakti çarşıya çıktık. normalde kendi arabsı clio idi. Ama o gün babasının arabasını almıştı. dayının teki yolun ortasında yürüyordu. arkadaşta uyarmak için kornaya basacak ama clio ile hundaiyini kornası farklı yerlerde arkadaş korna yerine selektör çekiyor önümüzdeki adama :) amcam oralı olmuyor.sonra kornaya basmayı becerdi ama amcam birden arkasını döndü ve bizi gördü. çok entersan bir şekilde önümüzde zıplamıştı :D biz araçta yarılıyoruz amcamda bize bakıp gülüyordu :D

yine bir ara havalı korna hevesimi almak için arabaya takmıştım. ara sokakta fealn basmak gerktiğinde millet zıp zıp zıplıyordu. :)

Sonunda Godfather kornalarından taktırıcağım ve içimden 3 e kadar sayıp basacağım sanırsam...:)

:) heh işte ben yazarken demişsiniz.

Yorum bağlantısı

kornaya basmayı bende hiç sevmiyorum.muayenede agır kusur verdiler mecburen yeni korna taktırdım en adisinden daha kullanmadım düzgünce geçen küçük oglum bastı ses berbat çıkıyodu.sellektör yapıyorum genelde.görmezlerse durup geçmelerini bekliyorum.araçsız iken çok kızıyordum bunun etkisi var sanırım.

yaya konusunda bende sorun yaşıyorum hissetmiyorlar kaldırımlar boş adamlar yolun ortasında gidiyor.sagda solda yer yokki geçilsin adamın dibine yanaştım yanındaki ikaz ettide yol verdi.

aracım yokken kaldırımı kullanan türden insandım.çocuklarımla kızılayda yürürken üst geçitlerde yürüyen uzaylı gibiydik hep.küçük oglum la geçen yürüyoduk elimden tuttu yaya kaldırımına çıkardı oradan devam ettik yola.öyle seviniyorumki iyi bir alışkanlık ögretmişim daha 3 yaşında sarı kedim.bunu defalarca denedim her defasında kaldırıma çıkardı beni.büyük oglum kurnazlıgın peşinde artık oda küçükken kardeşi gibiydi.ama yinede dikkat ediyor hep kaldırımı kulanır.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Biz de bazen yayayız kardeşim. Ama bazı yayalar yaya yaya gidiyler. Bunların bir çoğu araba geldiğinin farkındalar. Yayayken ben duyuyorum ya arkadaki arabayı. Kimse beni duymadıklarına inandıramaz. Yaşlı, sakat ya da benzeri ise o kaldırıma çıkana ya da yoldan biri onu uyarana kadar yavaş yavaş korna çalmadan arkasından yaya hızında giderim. Amaa yaya yaya gidenlere acımam basarım kornayı. Bazen de diplerinde basarım. :unsure2: Belki ders olur da başkalarına böyle davranmazlar diye. Ben böyleyim. Ne yani 40 yaşından sonra değişeyim mi bir de şimdi? Pöh! :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi

Ben korna veya gazla uğraşmıyorum.Dibine kadar girip dokunuyorum vatandaşın kaba etinden.Ama bunu erkeklere yapıyorum.

Ters bir tepki almadım.Çünkü haklı olan benim.Bayanlara karşı denemedim.Ecelimede susamadım zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
50 metre iyi bir mesafe. Sokağı döndüğümde karşımda görüyorum ve öyle bekliyorum. En sonunda boşa alıp biraz gazlıyorum ama kullandığım araç otomatik olunca manueldeki kadar rahat olmuyor bu.

yakıt tüketimin nedir bilgi verirsen sevinirim

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Ankara"da karşıdan karşıya geçerken özelikle üst geçitleri kullanmaya çalışıyorum , genelde ben geçiyorum sadece, herkes yola zıplayıp duruyor, mithatpaşa cad. ankaranın yaya trafiğinin en çok olduğu yer, belediye bir ara yolun kenarlarına camdan çit yaptı insanlar geçmesin diye, baktı ki yararı yok tekrar söktü, Ancak haklımız da haklı, yoldan geçmek varken neden üst geçitin dik ve yorucu merdivenlerini kullansınlar ki. hatta tekerlekli sandalyeli biri olduğunu düşünelim. mithatpaşada yolu kullanmadan geçebileceği biryer var mı? demek ki belediyecilik , park bahçe ve üst-altgeçit yapmakla olmuyormuş.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yok abi bizim milletimiz bir garip.Alt-üst geçitlerde yürüyen merdiven olsa bile yine yoldan geçiyoruz...Bunu hemen hemen herkes yapıyor.Sanırım geçitlerdeki dilencilerle-satıcılarla karşılaşmamak içinde olabilir :unsure2: Bunun bilimsel bir araştırması yapılmalı.Türk milleti neden yollara atlıyor diye :rolleyes: Çok şaşırtıcı sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

arabanızın sıfır desibel olmasından ziyade yayaların 90 desibel aşağısına duyarsızlığından oluyor bence :shok: bende sokağa girince yaya olsun olmasın kısa kısa 2 kere dıt dıt yapıyorum kaldırımdan filan inmeye yeltenenler geri çıkıyor. ancak geçen uzun bir sokağa girdim sokağın 200 m filan ilerisinde yolun ortasında poşet taşıyan teyze vardı o mesafeden benim dıt dememle kadın bir panikledi bir hareketler yaptı koştu atladı filan maşallahı varmış ben o hareketler karşısında koktum gösterisi bitsin diye bekledim :)

Yorum bağlantısı
Soner Akıncı
(düzenlendi)

aracım su an ortalama 10.2 ortalama yakıyor. Suan 3000 km de aracım. Uzun yol fazla nasip olmadı ama giderek düşüyor. Bu yaz sonunda 9.5 görmek için kasıyorum. Belki daha da aşağısını ama uzun yolda cruise controller ı kullanıyorum genelde çünkü düzgün yakıyor. Aynı zamanda benim gaza gelmeme engel oluyor,yoksa hakim olamıyorum kendime ve gaza yükleniyorum.

yakıt tüketimin nedir bilgi verirsen sevinirim

Arkadaş cidden diyorum hani biz de yayayız ama ben yolda yürürken bir gözüm hep arkadadır,hani düzgün araba kullananlar da var.14 yasında araba kullananlarda var neredeyse artık sokaklarda,caddelerde. O yüzden araba gelirse hemen kenara çekilirim o bana daha yaklaşmadan ( kaba etimi seviyorum :) )

Maksadım yol yaya kaldırımı değil acıkcası, ben de yeri geldiğinde yolda yürüyorum ama acaba az mı geliyor sesi?

:):):fiuw:

Yok abi bizim milletimiz bir garip.Alt-üst geçitlerde yürüyen merdiven olsa bile yine yoldan geçiyoruz...Bunu hemen hemen herkes yapıyor.Sanırım geçitlerdeki dilencilerle-satıcılarla karşılaşmamak içinde olabilir :) Bunun bilimsel bir araştırması yapılmalı.Türk milleti neden yollara atlıyor diye :p Çok şaşırtıcı sonuçlar çıkacağını düşünüyorum.
Ben debriyaja basip gazi kokluyorum, motor sesini duyan kaciyor :).

Araç otomatik olunca sizinki kadar rahat olmuyor

tarihinde Soner Ak?nc? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...