Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 (düzenlendi) Ufaklığımdan beridir egsoz seslerine hayranımdır.200 TL bütçem var.Son susturucu ile bu işi çözmek istiyorum.Aranızda bu planı harekete geçiren var mı? Hiçte doğru düzgün son susturucunun sesini dinleten videolar göremedim.Gönül ister ki komple kit taktır ama şu an için yapamam.Onun için lütfen 200 den yukarı ürünleri gösterip aslında olay bunda bitiyor tarzında cevaplar vermeyelim. Sizce tatmin edici tok güzel bir ses alabilir miyim bu son susturucularla? Marka olarak Monza fiyat/performans endeksine makul bir markaya benziyor. Birde aracım MCA kasa bu egsozu alıpta apaçilerin Doğan'a taktıklarıda oluşan manzarayı yaşamak istemiyorum.Birde bu konuda şüphelerim var. Siz ne önerirsiniz? Acaba açık performans hava filtresimi alsam onun yerine?Hangisi daha tatmin eder. 18 Temmuz 2010 tarihinde Mustafa K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2010 Daha rasyonel cevap veren kişiler aranıyor. Yorum bağlantısı
Hasan Samurkaş 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 ben egsozda kullandım hava filtreside ama beni hava filitresi daha çok tatmin etti. birde egsozdan ceza yedim onunda etkisi var. bence hava filtresi Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2010 Tek başına egzozla hiç bi yere varamazsınız(Tecrübeyle sabittir),elinizdeki bütçeyle filtre'ye yönelin.. Yeterince rasyonel olmuştur sanırım? +1 Haklısın arkadaşım egsoz işi pek parlak değil.Bunun katalatik konvertörü falan var.Filtre videolarına bakıyorum gerçekten çok hoş özellikle Simota'nın "KARBON FİBER KUTULU KISA HAVA FİLTRESİ" ürünü çok hoşuma gitti fiyatıda çok uygun geldi. Sizler ne diyorsunuz? Filtre konusunda hangi markaları önerir siniz?Açık hava filitresinden aldığımız sesi sanırım kapalıdan pek alamıyoruz. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2010 (düzenlendi) Açılımını bilmiyorum ama 2008 ve sonrasındaki makyajlı kasalara MCA kasa deniyor. Edit: Açık hava filtreleri motoru öldürüyor gibi birşey duydum.Doğru mudur?Çok tuhafıma gitti.İsmi dahi performans diye geçiyor.Kaldı ki varolan performansıda düşürecek 18 Temmuz 2010 tarihinde Mustafa K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 MCA kasa nedir? Hay ağzına sağlık Ben soracaktım şimdi... Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2010 Forum tabiriyle 2,5 ... Hay ağzına sağlık Ben soracaktım şimdi... Fransız kaldım.Yanlış mı biliyorum? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 Fransız kaldım.Yanlış mı biliyorum? Böyle bir kasa yok... Google'a da sordum... Sadece ilan sitelerinde geçiyor bu tabir... Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 18 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 18 Temmuz 2010 Böyle bir kasa yok... Google'a da sordum... Sadece ilan sitelerinde geçiyor bu tabir... Peki bu MCA olayı nedir?Ruhsatta falanda yazıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 Ruhsat yazanların saçmalamasıdır... Yorum bağlantısı
Efe Altınel 18 Temmuz 2010 Paylaş 18 Temmuz 2010 Açılımını bilmiyorum ama 2008 ve sonrasındaki makyajlı kasalara MCA kasa deniyor.Edit: Açık hava filtreleri motoru öldürüyor gibi birşey duydum.Doğru mudur?Çok tuhafıma gitti.İsmi dahi performans diye geçiyor.Kaldı ki varolan performansıda düşürecek Açık hava filtreleri motoru öldürür diye birşey yok.Kaliteli bir açık hava filtresi stock hava filtrelerinden daha iyi hava çektiği için ekstra performansta sağlayabiliyor ama çok değil 1-2 beygir motora göre değişir ona bişey diyemem zaten çok olmaz neyse. Gelelim şu motoru öldürme kısmına,eğer filtrenin takıldığı yer sürekli sıcak hava alıyorsa bu motorda güç kaybına neden olur tabi 1-2 beygir falan ama uzun vadede nasıl birşey olur benimde bir bilgim yok. Hava filtresi kitleri var cold air intake diye geçiyor onlardan alabilirsin veya kendinde bir filtre alıp ona bir boru yaptırabilirsin.Önemli olan burda Filtrenin soğuk hava almasıdır.Soğuk hava alınca motorun ömrüne birşey olmaz merak etme. 200 liraya egzosla birşey olmuyorsa en mantıklısı bu parayı filtreye yatırman.Çıkan ses en azından güzel olcak garantili Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 19 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2010 (düzenlendi) Aracıma açık hava filtresi almaya karar verdim yalnız kafamda bikaç yanıtlanması gereken sorular var. 1-)Simota'nın 70mm ve 65mm'lik versiyonları var.Focus 2009 Trend hangi çapa giriyor? 2-)Filtrenin bi uzunları oluyor birde kısaları oluyor.Aralarındaki fark nedir? 3-)Açık hava filtresini uyguladığımızda MAF sensöründe veya herhangi biyerinde sorun oluşur mu?Kısacası elektronik hata alırmıyım? 4-)AEM Dry Flow'u düşünmemin sebebi yağ gerektirmediği için.Bu durum çok mu avantajı oluyor.Gönlüm Simota'dan yana. 5-)Açık hava filtresinin yerini şimdi var olan filtrenin yerine takmayı düşünüyorum bence gayet ideal.Sizce? 6-)Orjinalinde mevcut olan hava filtresini temizleyip saklayabilir miyim?Aracım 15bin KM'de daha ilk defa periyodik bakıma girecek. Kafanızı şişirdim. 19 Temmuz 2010 tarihinde Mustafa K tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Bütçe 300 TL civarı olursa, Kaliteli bir açık hava filtresi, kat iptali ve son susturucu uygulaması yapabilirsiniz. O zaman arabadaki farkı hissedeceksiniz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 MCA : Mid Cycle Actions ----- Türkçesi ; makyajlı kasa. Faturada da yazıyor. Resmi kasa ismidir. İyide aracın tipine o yazılmaz ki... Kasko değer listesine bakılır... Neyse o yazılır.. Gelecek yıllarda da bu sebeple ruhsatları değiştirmeye zorlarlarsa hiç şaşırmayın... Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Açılımını bilmiyorum ama 2008 ve sonrasındaki makyajlı kasalara MCA kasa deniyor.Edit: Açık hava filtreleri motoru öldürüyor gibi birşey duydum.Doğru mudur?Çok tuhafıma gitti.İsmi dahi performans diye geçiyor.Kaldı ki varolan performansıda düşürecek motorun sesi keyf vermiyorsa tavsiye olundugu üzere açık hava filtresi kafi olur.egzozunda sorun yoksa elletme bence.filtre montajı çok önemli agız kısmı motora ne kadar uzak olursa o kadar iyi diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 19 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2010 Peki arkadaşlar alcağım hava filtrenin bi 65mm birde 70mm lik versiyonu var.Hangisini almalıyım? Aracım 2009 MCA Focus Trend Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 o 65 ve 70 filitrenin girdiği hortumun genişliğinin yarı çapı mıydı çapı mıydı ne? 65 olması lazım diye biliyorum. Ama MCA da durum ne bilemiyeceğim belki değişmiştir Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Peki arkadaşlar alcağım hava filtrenin bi 65mm birde 70mm lik versiyonu var.Hangisini almalıyım? Aracım 2009 MCA Focus Trend araçla filtreyi alıcagınız yere nasılsa gideceksiniz oradaki satıcı uygun olanı verecektir. Yorum bağlantısı
Mustafa Köylü 19 Temmuz 2010 Yazar Paylaş 19 Temmuz 2010 araçla filtreyi alıcagınız yere nasılsa gideceksiniz oradaki satıcı uygun olanı verecektir. Online satın alıcam.Normal dükkandan alsam sorun değil.Bizim yeni kasa focusların bu boğaz çapı kaç mm? Yorum bağlantısı
Emre Doğan 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Aracınız ilk bakımı yapılacaksa mevcut filtreler değiştirileceklerdir, hava filtresini temizlemeniz ve saklamanız gereksiz olur. (Geçenlerde filtre fiyatı sordum, 25 Tl.) Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 (düzenlendi) Simota carbon kutulu kitin sesi şimdiye kadar duyduğum en iyi "semi-pro filtre" sesi. 19 Temmuz 2010 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Demir 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 AEm, Green, Pipercros, K&N, İnjen vs. markaların yaında simotanın adı geçmez. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 AEm, Green, Pipercros, K&N, İnjen vs. markaların yaında simotanın adı geçmez. Ben sadece sesi güzel dedim. Pipercross ve greenden mümkün değil öyle ses çıkmaz. 3 TakımK&N kullandım. o da ı ıh. Kalite bakımından şahane ama simota gibi ses vermesi zor. İlk taktığım 20 liralık filtrenin sesini hiç bi filtre vermedi o da ayrı. Demek ki sesle kalite ters orantılı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Mustafa Bey.. Kaç yaşındasınız.. ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts