Sani Gerşon 11 Ağustos 2010 Paylaş 11 Ağustos 2010 Bilgisayarın arkasından dumanmı çıkartıyo yoksa tırt mı? Tırt mı? şeyyy tank gibi mi yani? Valla bilemiyorum artık 3 yıllık 100 tl gibi uygunmuş fiyat .. Yanlış hatırlıyor olabilirim, sonuçta alım miktarına göre değişiyordu galiba. Yarın yine bi fiyat alırım. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Ağustos 2010 Paylaş 11 Ağustos 2010 Benim bilgisayarda nod32 ısrarla son güncelleme tarihini 2016 yılı olarak yazıyor..E-posta gönderdim ilgili firmaya, kaldırıp yeniden kurun dediler, birgün sonrta yine 2016 oldu.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 nod32 dediginiz turde problemler dogurmaz hicbir zaman. ekrn.exe dosyasi nod'un cekirdek surucu dosyasidir. "eset kernel" kisaltmasidir. bir de egui.exe dosyasi vardir islemlerde gorebileceginiz, o da kullanci grafik arayuzudur nod'un. nod'un %90'larda calismasi nod'dan degil, nodu tetikleyen baska bir durumdan kaynaklidir. bu iyi yahut kotu amacli herhangi bir dosya olabilir. ve bunu gormenin en kolay yolu nodun ayarlarindan temizlik modunu kullanici onayli olarak degistirmektir. aksi halde nod bircok islemde otomatik calistigi icin kullanici sadece %90 calistigini gorebilir, ne yaptigini goremez. mesela; baslangica bulasan bir exe dosyasi var son bir yildir cesitli zamanlarda bazi bilgisayarlarda gordugum. nod32 olan sistemde bu dosya %100 civarinda calisir, noda yuklenir, nod calisiyormus zannedersiniz. nod kalkinca hersey bitti zannedersiniz. ustelik bu dosya virus degildir, hirbirseye dokunmaz, calisir ama baslangicta ve islemlerde kesinlikle goremezsiniz. salt okunur, gizli ve sistem ozelliklidir. bu dosya bana iki seyi animsatiyor. ya nod icin uretilmis anti-nod dosya, yahut bir zamanlar var olan istanbul ccc yahıut cernobil(cih-1003) gibi bir virus olup bulastigi sistemlerde zamanini beklemektedir. nod kullanmayi istemiyorsaniz, ki cok iyi bir programdir nod32, benim tavsiyem avira antivir + bir anti-spyware yazilimi. cunku avira spylar konusunda cok yetersizdir. Ben nod32 yi her format attığım pc ye yüklüyordum ve şimdiye kadar da bir sorunla karşılaşmadım.Ancak dediğim gibi bu ekrn.exe olayını tespit ettikten sonra nod32 den şüphelendim.2-3 arkadaşla durumu değerlendirdikten sonra yapılması gereken herşeyi yaptık ancak bu dosya ısrarla %99 lara kadar cpu dan çalıyordu.En son çare format attım ve nod32 yi de tekrar kurdum.Son güncelleştirmeyi yaptıktan sonra aynı durumu yine yaşamaya başladım.Tamamen kaldırdıktan sonra sisteme avira,kaspersky ve en son avast kuruldu.Bunların hiçbiri virüs veya benzeri bir yazılım bulamadı.Hepsi de gayet normal çalıştılar.Sisteme tekrar nod32 kurdum ama yine ekrn.exe sapıttı.Şu anda avast yüklü ve hiç bir sorun yok.Nod32 ya versiyonundan dolayı(bunu aslında pek sanmıyorum belki en az 500 pc ye yüklemişimdir sorun olsa geri dönüşler olurdu) veya sadece nod32 yi bozan bir yazılım var.Yoksa nod32 yi çok başaralı buluyordum.Ancak maalesef artık kullanamıyorum.Benim sisteme özgü bir durum olabilir dedim ancak google amcaya sorduğumda yüzlerce sorun yaşayan insan gördüm.Herkeste olmuyor ama bazı sistemlerde son güncellemelerden sonra birşeyler değişiyor.... bilgisayarinizin tarih ve saatini kontrol ettiniz mi? cunku guncelleme sonrasi bilgisayar tarihinden okur oradaki son guncelleme tarihini nod32. Pc tarihi 2016 olmuş olsaydı Msn kesinlikle açılmazdı.Serkan abiyi msn de arasıra görüyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Şansaaaaal bak gelirsem oraya...Sen önce al da. Her zaman beklerim, ayrıca kısmetse ay sonu bi tane alıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts