Mert Yeldan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 (düzenlendi) 2 saattir guguklu saat gibi hıklayıp duruyorum. Su da içemiyorum oruçuz. Nefes tuttum uzun süre bir işe yaramadı. Ne yapmam lazım? Nasıl geçer şu hıçkırık. off 12 Ağustos 2010 tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 2 saattir guguklu saat gibi hıklayıp duruyorum. Su da içemiyorum oruçuz. Nefes tuttum uzun süre bir işe yaramadı.Ne yapmam lazım? Nasıl geçer şu hıçkırık. off Birinin seni korkutması lazım Nefesini biraz daha uzun tutmayı dene.( ayaktayken derince nefes al ) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Nefes tutayım derken bayılmayında... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 aklını başka işe vermeyi dene, hıçkırığı düşünme, kısa sürede geçer. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Benzetmek gibi olmasın; bir müşterimiz 6 ay hıçkırmıştı Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2010 Nefes tutma geçirmiyor, daha fazla tutamıyorum renk menk kalmadı kaç saatir. Kıpkırmızı oldum. Düşünmemeye çalışacam inşallah Benzetmek gibi olmasın; bir müşterimiz 6 ay hıçkırmıştı 6 Ay? Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Alttaki konuya kafa yor hemen geçer, korkuyla eş değer nasılsa.. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Kadn-Milleti-t195968.html Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Nefes tutma geçirmiyor, daha fazla tutamıyorum renk menk kalmadı kaç saatir. Kıpkırmızı oldum.Düşünmemeye çalışacam inşallah 6 Ay? Evet 6 ay uğraşmıştı bir amca.. ( Ciddiyim ) Başaşşağı durmanında iyi geldiği söylenir.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 wikiden alıntı Hıçkırık göğüs boşluğu ile karın boşluğunu birbirinden ayıran diyafram kasının birden kasılması sonucunda ses telleri arasindaki açıklığın istemdışı kapanması ile gerçekleşen ani soluk alımı ve bu sırada bir ses dışarı çıkmasıdır. Frenik sinirin uyarılması ile geliştigi bilinmektedir. Hıçkırık : Solunum kasları ve özellikle diyaframın ortaya çıkar. Tıp dilinde singultus denir. Nedenleri çeşitlidir. Basit hıçkırıklar; çoğunlukla mide gazı, sıcak ve baharatlı yemekler, sinir bozukluğundan kaynaklanır. Ayrıca; bazı kalp, karaciğer, bağırsak ve pankreas hastalıkları, zatülcenp veya zatürreede de görülebilir. 2 saatten fazla süren hıçkırıklarda, doktora başvurmak gerekir. Muhtemel Sebepleri Çok fazla yemek Hazımsızlık Acı ve baharatlı gıdalar Çok soğuk ve çok sıcak su içmek Katılırcasına gülmek Alkollü ve asitli içkiler Diyaframda ve diyaframa giden sinirlerde bir rahatsızlık Nadir olarak ensefalit denilen bir beyin hastalığının bulunması veya kan kimyasının bozulması yemekten sonra aşırı su tüketilmesi Nadir olarak sigara içerken Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 ha gayret iftara ne kaldı şunun şurasında Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Amuda kalkıp nefes tutmayı denediniz mi? eha şaka tabiki. Sağlığınızı zorlayacak bir durumda değilse sabretmenizi öneririm, lakin zorlayacak bir durum varsa besmeleyi çekin güzelcem suyunuzu için şifa niyetine. Sonra kazasını yaparsınız. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Bu iyi gelir mi bilmem; ama, iyi gider. Eee 60 günü netcez? 1. o sucuklu yumurtayı niyetliyken bile harika yaparım akşama kadar bakarım! Ben aşçı çocuğuyum 2. Sağlık durumu zorlayacaksa 60 gerekmez abi. Daha dün Nihat hocadan dinledim ki zaten bu şekil biliyorum bildirildim Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 (düzenlendi) 1-Yap da gönder. Öyle demekle olmaz.2-Ben bilmez. Nihat hocayı tanımaz. Emmi versin fetvayı 7 Sene pidecilik yaptık babayla birlikte ortaokul yaşlarımda. O fırında ben karşısında, sucuklu yumurta neyki benim için, kıymalı yumurtalı pidelerin yanında peah 12 Ağustos 2010 tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Hakan usta sen tahinli pide bilir misin? Tatlı niyetine yani? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 12 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2010 Bu iyi gelir mi bilmem; ama, iyi gider. Hiç sevmem cıvık kalmış baksana şuna öyhh.. Hiç etkilemedi abi Ne hıçhıçkırığı ne de açlığımı Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Bilmem mi? Benim bilmediğim yemek var mıdır acaba? Peki bizim kale davas usulü yedin mi ? Üzeri ballı gaymaklı ? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Hakan usta sen tahinli pide bilir misin? Tatlı niyetine yani? Ahh ahh olsada yesek.. ( üstüne sadece tahin koyulanlardan değil ama , içine karıştırılanlardan olucak) Aksaray usulü off off.. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Aksaray usulü değil de dediğim gibi hem içinde hem üzerine ekstra ballı gaymaklı yevecen bi höle tahinliyi amanin duva muvaa dinlemen gari Bak ondan yemedim. O göbek boşuna olmuş ozaman Şimdi anlatam size nasıl oluyor tahinli pidenin hassı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 İstanbul'da olsan güzel yapan yer tarif edecektim. Aksaray'dan getirtcez artık... Bir acıyan çıkar gönderir, okadar akrabadan Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Beyler ne iş oruç başınıza vurdu galiba, her konuda bi yemek olayı açılıyor Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Beyler ne iş oruç başınıza vurdu galiba, her konuda bi yemek olayı açılıyor Su olsa daha makbule geçer ama neyse Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 2-Ben bilmez. Nihat hocayı tanımaz. Emmi versin fetvayı Fetva isteyen kim... ? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Konuya gelelim, hıçkırık olduğunuzda direk küçük bir poşet alıp ağızınıza dayayıp içinden nefese alıp verin, dışardan nefes almamaya çalışın, çok kısa sürede poşetteki oksijen bitecek karbondioksit sizi rahatsız edecektir, hıçkırık anında geçer. Aslında nefes tutmak, su içmek falan hepsi aynı şeyi yapmaya yarıyor, en etkilisi poşetten nefes alıp vermektir şak diye geçer ve %100 garantilidir. Hıçkırığı kesmenin açıklaması şu, kandaki karbondioksit seviyesini arttırmayı başarırsanız diyafram kasılması anında geçer, nefes tutarak bunu yapmanız zordur, ciğerler bu numarayı yutmaz ve depodaki (alveol' lar dakini) oksijeni kullanır, halbuki poşetten nefes alırsanız ciğer uyanana kadar iş işten geçmiş olur arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Mert ortalıkta gözükmüyor , Geçtimiki hıçkırığı.. Yorum bağlantısı
Metehan Şahin 12 Ağustos 2010 Paylaş 12 Ağustos 2010 Konuya gelelim, hıçkırık olduğunuzda direk küçük bir poşet alıp ağızınıza dayayıp içinden nefese alıp verin, dışardan nefes almamaya çalışın, çok kısa sürede poşetteki oksijen bitecek karbondioksit sizi rahatsız edecektir, hıçkırık anında geçer.Aslında nefes tutmak, su içmek falan hepsi aynı şeyi yapmaya yarıyor, en etkilisi poşetten nefes alıp vermektir şak diye geçer ve %100 garantilidir. Hıçkırığı kesmenin açıklaması şu, kandaki karbondioksit seviyesini arttırmayı başarırsanız diyafram kasılması anında geçer, nefes tutarak bunu yapmanız zordur, ciğerler bu numarayı yutmaz ve depodaki (alveol' lar dakini) oksijeni kullanır, halbuki poşetten nefes alırsanız ciğer uyanana kadar iş işten geçmiş olur arkadaşlar. +1940 Yorum bağlantısı
Recommended Posts