İçeriğe Yönlendir

Ön Tekerler Neden İçeri Basıyor?


Erdem Kotman

Recommended Posts

Erdem Kotman

arkadaşlar bazı escortlara bakıyorum ön tekerlerin biri veya ikisi hafif çekilde içeri basıyor ortalama yüzde 40 ı bu şekilde bu neden olur acaba .

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Bakımla alakalı. :D Benim arabada hayatta olmaz; 6 ayda bir ön takım yenilenir. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Hafif toe açıları vardır ama bunların gözle anlaşılması neredeyse imkansız olan çok küçük açılardır. Frenleme veya hızlanırken ön takımın esnemelerine karşılık verilen açılardır. Arabanın hızlanırken veya frenlerken daha dengeli olmasını sağlar. Genelde frenleme için içe kapalı olur.

Sanırım bunu kastettiniz. Resimde belli olması açısından abartılmış. Gerçekte açılar çok küçük. Gözle anlaşılması zor ve neredeyse imkansız.

toe02.gif

Frene bastığınızda lastiklerin yeri tutmasından dolayı biraz geriye doğru esniyerek aşağı yukarı düz konuma gelip arabanın sağa sola çekmeyip güvenli durmasını sağlar. Tam düz olsaydı frene basıldığında dışa açılırdır ve hangi taraf iyi tütünüyorsa arabayı o tarada çekerdi. İçe kapalı olduğunda ise ikiside düz olur veya bir taraf iyi tutunduğunda o teker düzlenerek arabanın düz gitmesini sağlar.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Hiç dikkat etmemiştim, sabah bi bakıyım. Çağlar abi fiestalerda da öyledir demiş, sebep ne abi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Sanırım yanlara doğru açıklık kast edilmiştir. Tamponu, çamurluğu sökülü fiesta görseniz, korkarsınız.

Yorum bağlantısı
Salih Öznalbant

Tam emin değilim ama bu ön travers denen yerdeki eğilmeden olabilir. İyi bir kaportacı ve rot balanscı birlikte ayarlayabilirler. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Erdem Kotman

arkadaşalar çaglar abi ve dolmuş cu dostum olayı çözdüler ustama sordum kamber le alakalı dedi düz duran araçlar hafif de olsa lastigin üst kısmı içeride gibi görünür buda lastigi,aks bilyasına vs şeylere ters baskı yapmasından dolayı parçaların zamanından önce bitmesine sebeb olurmuş .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...