Mehmet Ozyurek 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Açıklama yapmışar abim.. http://www.tuvturk.com.tr/content/default.aspx?cid=4 Türk Ticaret Kanunu?nun 48. maddesinin son fıkrası hükmüne göre, ?Türk?, ?Türkiye?, ?Cumhuriyet? ve ?Milli? sözcükleri bir ticaret ünvanına ancak Bakanlar Kurulu kararıyla konulabilmektedir. Türk kelimesini kullanma hakkı yasa gereği sadece devletin kendisindedir. İzin verdinizde kullanmadık mı, demeye getirmişler.. Ama izin için de müracat etmemişlerdir. O ayrı konu.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Tabi sulandırdlar zaten. En önemli olan far ayarını Avrupa Standardının dışına hemen alıverdiler. Artık hafif kusur. Yorum bağlantısı
Eray Sireli 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Bu muhabbet "ülke bölündü eyvah" lafına kadar gider Yorum bağlantısı
Nedim Öner 27 Eylül 2010 Yazar Paylaş 27 Eylül 2010 Bu konuyu açmamdaki amacım; yozlaşan, sahipsiz kalan ve "TURKCHE" leşen dilimize insanımızın (Özellikle idarecilerin) dikkatini çekmekti. Çünkü "TÜVTURK" olayı dikkat edilirse çok güzel bir örnek... Bir yandan Türkçe olimpiyatları yaparken, diğer yandan Türkçe konuşan ülkeler zirvesi düzenleyeceksin, ama gerçek hayatta bir "Ü" harfimize sahip çıkamayacaksın, "F" klavyemizi standartlaştıramayacaksın, ülkemizde üretilen ve yurtiçine satılan elektronik aletlerin üzerine bile Türkçe yazdıramayacaksın (On/Off vb.), mahalle aralarındaki işyeri tabelalarını dahi yabancı dillere esir düşüreceksin... Böyle bir çelişkiye elin gevuru, kimbilir hangi münasebetsiz yerleri ile güler? Bilmem ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum? Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 Bazı tabirler veya teknik durumlar var gerçekten Türkçe karşılığı yok ve bu duruma diyecek hiç bir şeyim yok. Lakin bu tarz işlerde gerçekten TüvTürk yazmalı idi. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Eylül 2010 Paylaş 27 Eylül 2010 (düzenlendi) Bu konuyu açmamdaki amacım; yozlaşan, sahipsiz kalan ve "TURKCHE" leşen dilimize insanımızın (Özellikle idarecilerin) dikkatini çekmekti.Çünkü "TÜVTURK" olayı dikkat edilirse çok güzel bir örnek... Bir yandan Türkçe olimpiyatları yaparken, diğer yandan Türkçe konuşan ülkeler zirvesi düzenleyeceksin, ama gerçek hayatta bir "Ü" harfimize sahip çıkamayacaksın, "F" klavyemizi standartlaştıramayacaksın, ülkemizde üretilen ve yurtiçine satılan elektronik aletlerin üzerine bile Türkçe yazdıramayacaksın (On/Off vb.), mahalle aralarındaki işyeri tabelalarını dahi yabancı dillere esir düşüreceksin... Böyle bir çelişkiye elin gevuru, kimbilir hangi münasebetsiz yerleri ile güler? Bilmem ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum? Aslında gülmüyorlar. Etyopyadan arkadaşlar gelmişti. Geziyoruz istanbulu alışveriş felan. "Siz Türkiye'de baya bir epeyce Türkçe kullanıyorsunuz böyle beklemiyorduk" demezler mi? Bizi vaktiyle Almanya'nın müstemlekesi sanmışlar Avrupa dillerinden birini bekliyorlarmış meğerse. İlgiç gelmişti bana. Türkçe olimpiyatı deme aman 27 Eylül 2010 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Ali Can Durucan 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Selamunaleyküm. Öncelikle şunu sormak isterim neden TÜVTÜRK değilde TÜVTURK olrak kullanılıyor. TURKCELL VS.Ticaret kanunu 48.madde demeyin bana. Bu tür yazılımlar güzelim Türkçemizi dejenere edip bozmuyormu? Yazık deyil mi? Diller böyle ufak görünen uygulamalar yüzünden yok olmuyorlarmı? Ya doru dürüst TÜRK kelimesi kullanılmalı yada başka bir isim kullanılsın. Anlayamadığım HaberTürk, KanalTürk gibi tv kanalları nasıl kullanıyor onlar özel bir izinmi alıyorlar. İstenince herşey mümkündür. Dilimizi koruyalım lütfen, saygılarımla diye Ulaştırma Sanayi ve Ticaret bakanlığına gönderdim arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ 30 Mart 2011 Paylaş 30 Mart 2011 Merkel'in demeye getirdiği gibi bu işler maalesef; "Dünyanın fındığını siz üretiyorsunuz, bizde fındık ağacı bile yok, dünyanın fındık fiyatını bizim Hamburg Borsası belirliyor!?. Yorum bağlantısı
Nedim Öner 31 Mart 2011 Yazar Paylaş 31 Mart 2011 Selamunaleyküm. Öncelikle şunu sormak isterim neden TÜVTÜRK değilde TÜVTURK olrak kullanılıyor. TURKCELL VS.Ticaret kanunu 48.madde demeyin bana. Bu tür yazılımlar güzelim Türkçemizi dejenere edip bozmuyormu? Yazık deyil mi? Diller böyle ufak görünen uygulamalar yüzünden yok olmuyorlarmı? Ya doru dürüst TÜRK kelimesi kullanılmalı yada başka bir isim kullanılsın. Anlayamadığım HaberTürk, KanalTürk gibi tv kanalları nasıl kullanıyor onlar özel bir izinmi alıyorlar. İstenince herşey mümkündür. Dilimizi koruyalım lütfen, saygılarımla diye Ulaştırma Sanayi ve Ticaret bakanlığına gönderdim arkadaşlar. Ali bey, ben sizin mesajınızdan ilgili yere göndereli bir sene oldu. İdarecilerimiz, böyle şeyleri "tırı-vırı" meseleler olarak görüyor galiba... Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 Selamunaleyküm. Öncelikle şunu sormak isterim neden TÜVTÜRK değilde TÜVTURK olrak kullanılıyor. TURKCELL VS.Ticaret kanunu 48.madde demeyin bana. Bu tür yazılımlar güzelim Türkçemizi dejenere edip bozmuyormu? Yazık deyil mi? Diller böyle ufak görünen uygulamalar yüzünden yok olmuyorlarmı? Ya doru dürüst TÜRK kelimesi kullanılmalı yada başka bir isim kullanılsın. Anlayamadığım HaberTürk, KanalTürk gibi tv kanalları nasıl kullanıyor onlar özel bir izinmi alıyorlar. İstenince herşey mümkündür. Dilimizi koruyalım lütfen, saygılarımla diye Ulaştırma Sanayi ve Ticaret bakanlığına gönderdim arkadaşlar. Deyil>değil olmalı,doru>doğru olmalı. İki kelimede ben düzelteyim Yorum bağlantısı
Osman Kurt 1 Nisan 2011 Paylaş 1 Nisan 2011 Siz bir de gençlerimizin kullandığı kelimeleri ve yazdıklarını görün... Ağlanacak halde. Bir öğretmen olarak bunu söylüyorum. Ben bile bazen ne dediklerini anlamakta zorluk çekiyorum. Etkilenmemek elde değil. Bir de herkesi sınıfı geçirmiyorlar mı deli oluyorum. Yorum bağlantısı
Nedim Öner 10 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 10 Mayıs 2012 Bence bu isim değişmeyecek... Tebrikler Mehmet bey, bildiniz. Bunca zaman geçti, değişen bir şey yok... Yorum bağlantısı
Nedim Öner 15 Ocak 2014 Yazar Paylaş 15 Ocak 2014 Bugün itibariyle sitede TÜVTÜRK olarak yazıldığını fark ettim. Mehmet bey, biz kazandık... http://www.tuvturk.com.tr/ 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 16 Ocak 2014 Paylaş 16 Ocak 2014 Yabancı sitelerde U olarak geçmesi tamaman bizim hatamız, Made in Turkey yerine Made in Türkiye yazacaksınız, ithal edilen herşeyin prospektüsündede Türkçe yazı şart koyacaksinız mesela, bu tamaman bizimkilerin suçu, bastıracaklar yazdırakcaklar, yoksa ülkeye sokmam diyecekler 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts