İçeriğe Yönlendir

Neden TÜvtÜrk Değil De TÜvturk?

Nedim Öner

Recommended Posts

Nedim Öner

Belki önemsiz bir detay gibi gelebilir ama, kendi ülkemizde bile göğsümüzü gere gere TÜRK kelimesini kullanamıyorsak, daha neyimiz kaldı ki?

"Ü" harfinin uluslararası geçerliliği ve kullanılabilirliği yok diyenlerin gözü acaba "TÜV" markasındaki "Ü" harfini görmüyormu? Yoksa Almanlar kadar, kendi değerlerine sahip çıkan bir millet olamayacakmıyız?

Belki tek başına "TURK" yazılsa, ingilizce hali falan diye kıvırtılabilir, ama dikkat edin özellikle sadece "TÜV" markasında "Ü" harfi kullanılıyor.

Bu konuyu bakanlığa kadar yazdım, lakin ciddiye alan pek yok. Eğer burası hala Türkiye ise, bu ince detaylarla bizi içten içten tüketenlere uyumadığımızı göstermeliyiz. "F" klavyemize sahip çıkamadık bari "Ü" harfimizle "TÜRK"lüğümüze sahip çıkalım. :p

Haydi; Ulaştırma bakanlığını mesaja boğalım... :)

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Burada geçen firma adı "TÜV". Faaliyet gösterdiği ülkenin adını ekliyor.

Burası Türkiye ise "TURK" değil "TÜRK" olmalı...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
(düzenlendi)

Türklüğümüze sahip çıkacaksak çoook yanlış yere takılmışız. Neden elin gavuru denetliyor beni? Ben kendimi denetlemeye yetecek bi devlet değil miyim? TCK olsaydı keşke de Tüv'den daha sıkı denetim olsaydı.

Bu arada konu yanlış yerde.

tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

izin mizin kolay olması lazım

habertürk

cnntürk

türkticaret.net

türksan

türkiye gazetesi

vs vs

bence tamamen hata ya da köstek yukarıdaki nedenlerle..

UPS in şirket adı Ünsped Paket Servisi :p)))

Türklüğümüze sahip çıkacaksak çoook yanlış yere takılmışız. Neden elin gavuru denetliyor beni? Ben kendimi denetlemeye yetecek bi devlet değil miyim? TCK olsaydı keşke de Tüv'den daha sıkı denetim olsaydı.

Bu arada konu yanlış yerde.

Kendini anlayamamış cahil kesimde yabancı hayranlığı had safhada olup şu anda hükümette bunlardan çoktur. Zaten hep çok oldu. yani partilerüstü bir durum.

Ford Club diyoruz da fordseverler derneği /grubu / kulübü demiyoruz. Düşünün özeleştiri yapın bak. :)

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nedim Öner

Bakın elin almanı yıllarca arabalarının yol bilgisayarına bile ingilizce menü yazmadı. Benim gördüğüm çok alman arabasının yol bilgisayarı, teybi hep almancaydı.

"TÜV" de bir alman firması ama "TUV" diye ismini yazmıyor. Mesele burada...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İsme ben de takmıştım, vesile ile, yapılacakları belli bir zorunlu muayene sistemini, neden özelleştirdik, buna daha çok takığım, kaldı ki 1.5 senede amorti edecek bir meblağ ile !

Bana bir iş gösterin, 1.5 senede, yasal zorunluluk ile müşteri gelecek ve yatırımım amorti olacak, 1.000.000Euro kredi hazır :p

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Bakın elin almanı yıllarca arabalarının yol bilgisayarına bile ingilizce menü yazmadı. Benim gördüğüm çok alman arabasının yol bilgisayarı, teybi hep almancaydı.

"TÜV" de bir alman firması ama "TUV" diye ismini yazmıyor. Mesele burada...

Alman milliyetçiliğini bilmeyen yoktur. Adamlar fazla bile esnek davranıyor bence bu konuda. Onların yarısı kadar milliyetçi olsaydık şuanda onlar bizim yaptığımız araçları Türkçe kullanıyor olurlardı zaten.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Olay milliyetçilikte değil çalışkanlıkta Cihan'ım. Milliyetçilikte bizim kadar olanı da azdır. Ama çalışkanlıkta Alman'ın yarısı kadar ancak çalışıyoruz. Hangimiz saat 6'da iş başı yapıyoruz?

Abicim adamlar sadece çalışkan değiller. İsveçliler de çalışkan ama.. Almanlar %10 kendisi için çalışıyorsa %90 milleti için çalışıyor. Milleti için çalışkanlar. Bizim milletimiz tembel değil ki. Öyle olsa ev geçindirmek için çift iş yapan yüz binlerce insanımız olmazdı. Kıbrıs gibi olurduk.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
1-Kuzey ülkelerinin hepsinde o çalışkanlık vardır. İsveç de isviçre de hollanda da çok iyidir. Almanya nüfus, yüzölçümü, doğal kaynaklar (metal ve kömür özellikle) ve geçmişten gelen kültür nedeniyle öndedir. Ama hiçbirinin kellebaşı GSYH'si Alamanyanın altında değildir.

2-TR'nin çalışkanlığını işe girince anlarsın. Mesai önemlidir; ama mesai verimi daha önemlidir. Esas verimin alındığı, üretimin kaynağı olan vasıflı işlerdeki verim düşüklüğü ve kaytarma durumlarını oralarda göremezsin.

Ee aynı şeyi diyorum ya. Adamlar kendileri için çalışıyor olsalardı,sadece mesai doldurmaya çalışırlardı bizim gibi. ;)

Yorum bağlantısı
Nedim Öner

İşte muayene işinin neden Karayollarından alındığının nedeni bu... ;)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
İşte muayene işinin neden Karayollarından alındığının nedeni bu... :)

E şimdi de aynı ayara geldi zaten. Bi akrabam,yayları kesik,susturucusuz egzozlu 106 sıyla kusursuz geçit Tüv'den.

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
1-Bir Türk kuruluşu bir bankaya el koyma ve içini temizleme kurumundan 34bin liraya (eski para ile 34 milyar) garantili olarak bir banka alır. Yetmez, muhtemel borçları bu kuruma yükler. Yetmez, gelecekte bu kurumun toplayacağı hasılatı kendi bankasında değerlendirme imtiyazı alır. Ve bu bankayı gider elin gevuruna 1,5 milyar dolara satar.

2-Bu Türk kuruluşu, limanı olan bir demir çelik firmasını, gevura peşkeş çekilecek sattırmam diye medyada dolanır. Ama gider kendisi alır. Ertesi hafta bu kurumu gider elin fransızına satar. Büyük karla hem de. Üstelik de biz forumlarda tefal, total kullanmayalım diye bir tarafımızı yırtarken yapar. Yetmez bu limanlı demir çelik kuruluşu Türk üreticisine ihtiyacı olan yassı çeliği vermez.

Hakan Merak Ettim Şimdi Hangi Firmaymış Bu :fiuw:

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

Ben kasıt olduğunu düşünmüyorum, Doğuş Grubu sitesinde TÜVTÜRK yazmışlar örneğin:

http://www.dogusgrubu.com.tr/tr/icerik/112...omotiv/tuvturk/

Doğuş Otomotiv'in TÜVTURK ortaklık hissesi %33'tür. Diğer ortakları ise Bridgepoint ve TÜVSÜD'dür

Yapılan her muayeneden alınan bedelin önemli bir kısmı 20 yıl boyunca artan oranlarda devlet kasasına gelir olarak eklenecektir. İlk 3 yılda muayene ücretlerinden elde edilecek gelirin yüzde 30’u, takip eden 7 yılda gelirlerin yüzde 40’ı, son 10 yıllık işletim döneminde ise, araç muayene gelirlerinin yüzde 50’si devlete aktarılmaktadır.

Yani bu iş sonsuza kadar TÜVTÜRK'e verilmiş değil, 20 yıl sonra umarım %100 Türk Sermayeli bir şirket bu işi alır, yalnız şurası var, sadece bu sektör değil nicelerinde Avrupa Ülkeleri bilgi birikimleri ve sermaye güçleri ile güçlü konumdalar.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi, ki yabancı sermayeli şirketlerin yoğun olduğu bir yerdir, firma sahipleri yabancı firmalarla ortaklık, sıradan işçiler de yabancı ortaklı firmalarda çalışma arzusundalar. GOSB Restaurantında kullanılan kaşık, çatal bile Avrupa'dan ithal!!!

Çuvaldızı kendimize batıralım biraz, bu işler bugünden yarına değişecek şeyler değil:

Bilgi Birikimi+Bilgiye verilen değer+Emeğe Saygı+Sermaye Gücü= Başarı...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

O kadar basit değil adem bey,

işin içinde satılmışlık şerefsizlik tarzı şeyler de var. (bizdekiler arasında).

sadece rekabet ile açıklanamaz bunlar.

siemens in rüşvet bütçesi var mesela.

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz

işin içinde satılmışlık şerefsizlik tarzı şeyler de var. (bizdekiler arasında).

sadece rekabet ile açıklanamaz bunlar.

siemens in rüşvet bütçesi var mesela.

10 yıl Almanyada yaşadım, "ORTALAMA VATANDAŞ" bazında olmak üzere, üzülerek söylüyorum bizden kesinlikle daha dürüst ve disiplinliler.

Bir de SİSTEM'leri var.

Biz İnsanımıza Emniyet Şeridini bile öğretemedik daha, yoldan herşeyden çalıyoruz.

Siemens evet Alman Şirketi ancak, artık Almanya'yı da aşmış KÜRESEL firmalar bunlar, rüşvet bütçesi olduğu da doğrudur, AIRBUS, BOEING ihaleleri bile şaibeli çoğu zaman...

Yorum bağlantısı
Mehmet Solak

merak etmeyin.nüfusumuzu biraz daha çoğalttıkmı Alamanyayı da kendimize benzetiriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ben de 10 yıl abd de yaşadım. sade vatandaşın dürüstlüğünden bahsetmiyorum.

10 yıl Almanyada yaşadım, "ORTALAMA VATANDAŞ" bazında olmak üzere, üzülerek söylüyorum bizden kesinlikle daha dürüst ve disiplinliler.

Bir de SİSTEM'leri var.

Biz İnsanımıza Emniyet Şeridini bile öğretemedik daha, yoldan herşeyden çalıyoruz.

Siemens evet Alman Şirketi ancak, artık Almanya'yı da aşmış KÜRESEL firmalar bunlar, rüşvet bütçesi olduğu da doğrudur, AIRBUS, BOEING ihaleleri bile şaibeli çoğu zaman...

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)
Ben de 10 yıl abd de yaşadım.

Forum kuralları ve TÜRKÇE'ye saygı gereği özel isimleri büyük harfle başlatıyorduk sanırım...

Başlıkta da görülebileceği gibi Neden TÜvtÜrk Değil De TÜvturk? konusunu tartışıyoruz, dolayısıyla doğru Türkçe kullanmaya herkesten önce kendimiz özen göstermeliyiz...

tarihinde Adem Cengiz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Çift iş çalışma olayı çalışkan olmaktan değil zorunluluktan.Gelir dağılımı salaklığındandır.Zengin fakir dengesizliğidir.Yanlış vergilendirme sistemindendir.Başkalarının salaklığının,hırsızlığının cezasını çekmek zorunda kalan masum vatandaşın çaresizliğindendir 2,3 işte çalışmak.Gelecek nedir?Çocuklardır.Çocukları eğiten öğretmenlere bu maaşı verirlerse adam 2.işte de çalışır 3.de de.Sonra geleceği yetiştirecek adamın aklında, kendi çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygısı olmadan girmesi gerekir ki sınıfa,geleceği iyi yetiştirsin.Bi olay olur kimi ararsınız?Polisi, ama polis o maaşa kendini telikeye atacaktır zamanı gelince.

Neden TÜvtÜrk Değil De TÜvturk? Sorusunun cevabı yine bi alay zincirleme sistem bozukluğudur.Yani bi Ü harfinin sistemle ilgisi vardır.

Bireyler tek tek kendini düzeltirse,kişi trafikte,işte,kuyrukta,vicdanında,şerefli namuslu olursa(bu sisteme rağmen bu adımı fedakarlıkla atarsa),kimse başkası için değil kendi için düzelirse,adam döneceği yere sinyal verirse ve beni de karşıya geçerken boşuna bekletmezse o gün adam oluruz.

Doğru söze ne denir ki, çok güzel özetlemişsiniz...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Forum kuralları ve TÜRKÇE'ye saygı gereği özel isimleri büyük harfle başlatıyorduk sanırım...

Başlıkta da görülebileceği gibi Neden TÜvtÜrk Değil De TÜvturk? konusunu tartışıyoruz, dolayısıyla doğru Türkçe kullanmaya herkesten önce kendimiz özen göstermeliyiz...

Benim babam sizin babanızı döver :)

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)
Benim babam sizin babanızı döver :)

Meseleye Babalarımızı karıştırmayalım isterseniz :rolleyes:,

Gene de ismimin doğru yazılmasını istemek hakkım.

Neyse konu mecrasından sapmasın.

Sözkonusu tartışma TÜVTÜRK yerine TÜVTURK yazılmasında kasıt var mı yok mu idi, ki ben kasıt olmadığını düşünüyorum.

Öte yandan kamu bürokrasisinin ve yetkili otoritelerin (Karayolları, Ulaştırma Bakanlığı vb) işini iyi yapmaması ve bu ayrıntıyı gözden kaçırması ayrı bir konu. Bu sonuna kadar tartışılabilir.

Az çok işim gereği Bürokrasinin işleyişini uzaktan görmüş biri olarak, sevgili bürokratlarımızın masa başından nasıl kararlar verebildiğini bilseniz bu sonuca şaşırmazdınız.

Ulaştırma Bakanlığına konu ile ilgili Bilgi Edinme talebinde bulundum. Konuya hassas ne kadar forum üyesi varsa,

http://bilgi.ubak.gov.tr:9080/ULASTR/GetBa...ullaniciId=1170

adresinden bilgi edinme kanalıyla başvurabilir.

Bakalım TÜRK kelimesini doğru yazdırabilecek miyiz elin Alman'ına. Ayrıca bu hatadan %33 hisseye sahip yerli Doğuş OTO da sorumlu.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
(düzenlendi)
Bence bu isim değişmeyecek...

Mehmet Abi, şikayetler artar, hatta medyada da gündeme gelirse, vatandaş ta hafiften tepki gösterirse sonuç alınır diye umuyorum.

Tabii tepki derken şöyle olmamalı: :rolleyes:

Olay daha 1 hafta önce olmuş:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15841777.asp?top=1

Adapazarı'nda otomobilini 2'nci kez muayeneye getiren 50 yaşındaki M.F., aracının emniyet kemerinin bozuk olması nedeniyle muayeneden geçmemesi üzerine öfkelenip istasyon şefi Savaş Kora?yı yanında taşıdığı tabancayla 4 kurşunla vurarak ağır yaraladı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...