İçeriğe Yönlendir

Geri Vites Sorunu

Mustafa Serbest

Recommended Posts

Mehmet Ozan Cansoy

2004 model Benzinli Fiesta mı Geri vitese atarken bazen sorunlar yaşıyorum,girmiyor debriyajı tazeliyorum belki tam basamamışım diye yine biraz zorlamam sonucu " HARRÇÇÇÇ !!! " diye bir ses çıkararak geçişi sağlayabiliyorum bu normal bişey midir yoksa herhangi bir sorun mu var değerli üstadlarımın ilgilerini ve bilgilerini merakla bekliyorum... Şimdiden Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

2004 model Benzinli Fiesta mı Geri vitese atarken bazen sorunlar yaşıyorum,girmiyor debriyajı tazeliyorum belki tam basamamışım diye yine biraz zorlamam sonucu " HARRÇÇÇÇ !!! " diye bir ses çıkararak geçişi sağlayabiliyorum bu normal bişey midir yoksa herhangi bir sorun mu var değerli üstadlarımın ilgilerini ve bilgilerini merakla bekliyorum... Şimdiden Teşekkürler...

Mehmet Bey konunuzu burayla birleştirdim. Buradan devam edelim.

Sadece geri vitestemi yoksa diğer viteslerde de sorun yaşıyormusunuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozan Cansoy

Sadece Geri Vitese Geçiş Esnasında Yaşıyorum Bu Problemi ve Açıkcası Yüreğimden de Bir Parça Gidiyor O Sesi Duyduğum Zaman... :(

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Araca ilk bindiginizde; 1-anahtarı kontaga takın 2.konuma getirin,ekrandaki ışıklar sönünce geri vitese takın geçecektir( çalıştırmadan). 2- birinci maddede geçmesse zorlamayın, bu kez aracınızı çalıştırın tekrar deneyin.geçecektir..3 senedir böyle takıyorum geri vitese hiç sorun yok.sende yap.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Araca ilk bindiginizde; 1-anahtarı kontaga takın 2.konuma getirin,ekrandaki ışıklar sönünce geri vitese takın geçecektir( çalıştırmadan). 2- birinci maddede geçmesse zorlamayın, bu kez aracınızı çalıştırın tekrar deneyin.geçecektir..3 senedir böyle takıyorum geri vitese hiç sorun yok.sende yap.

Her geri vitestemi bu işlemleri yapıyorsunuz.

İki aracın arasına park etmek istediğinizde 4-5 hamle yapacaksak bu işlem sıkıntılı olur.

Sadece Geri Vitese Geçiş Esnasında Yaşıyorum Bu Problemi ve Açıkcası Yüreğimden de Bir Parça Gidiyor O Sesi Duyduğum Zaman... :(

Ustalar cevap verecektir. Bence geri vites dişlilerinde bir sorun var gibi geliyor.

Peki ayağınızın altındaki paspası çıkarıp öyle bir deneyin.

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Her geri vitestemi bu işlemleri yapıyorsunuz.

İki aracın arasına park etmek istediğinizde 4-5 hamle yapacaksak bu işlem sıkıntılı olur.

Ustalar cevap verecektir. Bence geri vites dişlilerinde bir sorun var gibi geliyor.

Peki ayağınızın altındaki paspası çıkarıp öyle bir deneyin.

Araç park ederken bazen geçmiyor,ama 2-3 zorlayınca geçiyor Arabayı ilk aldıgım zaman 1ay sorunu yaşamıştım 3 senedir şanzıman dişlisini hiç bagarttırmadım yani.DENEYİN.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çukur

1.4 tdci - 68 HP olduğu için çok yetersiz bence,

1.3 cdti Opel Corsa bile 90 hp iken, 1.4 motora neden 68 beygircik koymus Ford? Çok zorlanıyor.. 1.6 tdci almadığım için çok pişmanım çok...

Pişman olacak bi durum yok benim de euro 4 1.4 tdcı 68 bg fiestam var

Performansından memnun değildim

Küçük bi işlemle Megachips Mehmet GAZİHAN desteği ile artık 2 yıldır 1.6 tdcı performansında çalışıyor

Tavsiye ederim araç çok zevkli hale geldi...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Aytaç AYDIN

Merhaba yeni konu açmadan buradan sorayım: 2013 model fiestada geri vitese takıyorum daha doğrusu taktığımı sanıyorum çünkü park sensörü tek bip ile uyarıyor. Daha sonra gaz verdiğimde çok fena bir dişli sesi geliyor ve araba hareket etmiyor. Araç boşta desem gaz verir böyle bir ses vermez, geri viteste desem geri gider ama hiç biri değil, nedeni ne olabilir? 

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Kronik bir sorun,hemen her fiestada var maalesef.Debriyajı bırakıp tekrar basın yada önce 1. vitese takın sonra geri vitese takmayı deneyin.Şimdilik çözümler bunlar.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Merhaba yeni konu açmadan buradan sorayım: 2013 model fiestada geri vitese takıyorum daha doğrusu taktığımı sanıyorum çünkü park sensörü tek bip ile uyarıyor. Daha sonra gaz verdiğimde çok fena bir dişli sesi geliyor ve araba hareket etmiyor. Araç boşta desem gaz verir böyle bir ses vermez, geri viteste desem geri gider ama hiç biri değil, nedeni ne olabilir? 

Geri vites yerine tam oturmadığı zaman bu anlattığınız oluyor.

Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN

Geri vites yerine tam oturmadığı zaman bu anlattığınız oluyor.

Oturmasını engelleyen bir şey var mıdır, yoksa kronik midir. Servislik bir durumla çözülür mü yani? Bende ilk başta oturmadığını düşündüm ama o zaman neden park sensörü ilk sinyali veriyor ona kafam takıldı. 

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Oturmasını engelleyen bir şey var mıdır, yoksa kronik midir. Servislik bir durumla çözülür mü yani? Bende ilk başta oturmadığını düşündüm ama o zaman neden park sensörü ilk sinyali veriyor ona kafam takıldı. 

Park sensörü geri vites müşüründen elektrik alıyor, dişlilerin yerine tam oturduğunu anlayamaz, vites kolunun hareketine bakıyor.

Frenle durduğunuz an geri vitese hemen takmaya çalışıldığında bazen oturmuyor, freni bırakıp lastikler 5-10 santim dönerse o zaman yerine tam oturuyor.

Veya freni bırakmadan bir kaç saniye bekleyip yavaşça takarsanız tam oturuyor.

Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN

Park sensörü geri vites müşüründen elektrik alıyor, dişlilerin yerine tam oturduğunu anlayamaz, vites kolunun hareketine bakıyor.

Frenle durduğunuz an geri vitese hemen takmaya çalışıldığında bazen oturmuyor, freni bırakıp lastikler 5-10 santim dönerse o zaman yerine tam oturuyor.

Veya freni bırakmadan bir kaç saniye bekleyip yavaşça takarsanız tam oturuyor.

Çok teşekkürler 

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Yaşar Balcılar

Bende ayni sorunu cekiyorum fakat bende birde su oluyor; araci geriye takiyorum 3-4 metre geri geri gidiyorum sonra siyirma sesi geliyor, gitmiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Güler

Hahaha ankara tan oto bu konuda bana olan aciklamasi aynen şöyleydi, arac sekromençsiz mandalsiz ara ara yapar ama yeni focus larda boyle oyüzden fabrika 6ileri yapiyor dedi aldigim 1 haftasi su soruyu sormustum neden 6 danmi geriye gecircem diye bilmiyorum diyip gitmişti =))) bende geri sıkıntılı vites halatilarinda gevşeme var bi usta bakti ayarini tekrar yapip sikti su anda sorun yok ama ya atiyordu yada bilya disli sesi yapiyordu gene başladı bugün yarın tekrar gidicem.. =))

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Yaşar Balcılar

Ben goturdum, umitkoy otokoca, usta 6-7 deneme yapti, hafif yokus cikti indi geri geri ama ne atma ne de gecmeme yapti, doktoru goren hasta misali, sanirim 3 yil garantileri varmis, tatile giderken birak yapariz dediler, bakalim cok bunaltmazsa tatile giderken birakmayi dusunuyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...