Mustafa Serbest 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce yeni bir fiesta alarak ilk defa ford ile tanışmış oldum ve foruma da yeni katıldım. Aynı zamanda ilk defa manuel vitesli araç kullanmaktayım ancak geri vitese geçirmek bir hayli zor oluyor. Hatta bazen üçüncü dördünce denememde geri vitese geçirebiliyorum. Debriyaja tam basmama rağmen geri vitese geçirirken vites bir yere kadar geliyor ve hareket etmeye çalıştığımda şanzımandan ses geliyor. İlk başlarda kendi hatam diye düşündüm ama hiç sanmıyorum artık son çare servise götüreceğim. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 26 Eylül 2010 Paylaş 26 Eylül 2010 Geri gideceğiniz zaman durmak için frene bastığınızda tam araba durduğunda ayağınızı frenden çekmeden vites kolunu tam sağ yapıp tatlı bir şekilde geri vitese takın. Arabanın durmuş olması gerekiyor ve ayağınız firende olursa iyi olur.Araba durduğunda 2 saniye kadar bekliyerekte deneyebilirsiniz. Normal vitese takar gibi değilde biraz daha yumuşak takın. Yorum bağlantısı
Mustafa Serbest 26 Eylül 2010 Yazar Paylaş 26 Eylül 2010 Denemekte fayda var. Çok teşekkür ederim.. Yorum bağlantısı
M. Ali Öz 31 Ocak 2011 Paylaş 31 Ocak 2011 debriyajdan ayağınızı cekip tekrar basın vites böylece geçecektir .. Yorum bağlantısı
Tuğan Kozan 26 Nisan 2011 Paylaş 26 Nisan 2011 Hayırlı uğurlu olsun.. Yeni kasa fiesta'yı ilk alanlardanım. İlk günden beri hep o sorun var, servise götürüp sordum; "Bazen sekromenç tutmaz, sorun yok" dediler ama dediğiniz gibi rahatsız edici bir sorun.. Debriyaja tam basıp, hafif sert geçirdiğinizde oturuyor R'ye.. Bir de böyle deneyin, eliniz alışsın Yorum bağlantısı
Osman Aykol 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Aynı sorun bendede var, ancak ben aracı hafif ileri oynattıktan sonra Rye alabiliyorum.Bazen bu durum acaip sıkıntı yaratıyor; mesela işlek bir yolda hızlı manevra yapmanız gerektiğinde, geri dönmek gibi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Vites kolunu sağa dayadıktan sonra 1 sn. bekleyip yavaşça takın, başka yolu yok ve aracın normal halide budur zaten, araç tam durmadan geçmeside çok zordur. Tamirlik yada servislik bir durumu olduğunu sanmıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Tuğan Kozan 29 Nisan 2011 Paylaş 29 Nisan 2011 Aynı sorun bendede var, ancak ben aracı hafif ileri oynattıktan sonra Rye alabiliyorum.Bazen bu durum acaip sıkıntı yaratıyor; mesela işlek bir yolda hızlı manevra yapmanız gerektiğinde, geri dönmek gibi. O kadar alıştım ki ben, vites değiştirme konusunda sorun yaşamıyorum artık.. Tek sorunum 1.4 dizel aldığım için pişmanım! Yorum bağlantısı
Osman Aykol 1 Mayıs 2011 Paylaş 1 Mayıs 2011 Banada çevremden çok baskı var neden dizel almadın diye.Benzinliden memnunum ama şu giderek artan benzin fiyatları sıkıntı olmaya başladı yavaş yavaş. Yorum bağlantısı
Guest Emre Kaynak 2 Mayıs 2011 Paylaş 2 Mayıs 2011 Merhaba, Bende 1 hafta önce yeni fiesta titanium dizel aldım, geri vites sorununu çevremden çok duymuştum, ancak bende çok şükür daha bir sıkıntı yaratmadı, size tavsiyem gruptaki arkadaşların söyledikleri biryana mutlaka servise götürün, ve sorunun çözümlenmesi için baskı yapın, sonuçta aracınız daha çok yeni, ve arabada oluşabilecek tüm aksilikleri Ford yetkili servisleri çözmek zorunda. Teşekkürler Yorum bağlantısı
Eser Çekiç 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Arkadaşlar merhaba. 1 ay önce yeni bir fiesta alarak ilk defa ford ile tanışmış oldum ve foruma da yeni katıldım. Aynı zamanda ilk defa manuel vitesli araç kullanmaktayım ancak geri vitese geçirmek bir hayli zor oluyor. Hatta bazen üçüncü dördünce denememde geri vitese geçirebiliyorum. Debriyaja tam basmama rağmen geri vitese geçirirken vites bir yere kadar geliyor ve hareket etmeye çalıştığımda şanzımandan ses geliyor. İlk başlarda kendi hatam diye düşündüm ama hiç sanmıyorum artık son çare servise götüreceğim. Konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim. Teşekkürler.. Bu fiestanın bir hastalığıdır. Arabayı hafif ileri doğru ilerletin göreceksiniz çok rahat bir şekilde geçecek. Sakın geçmiyor diye vites kolunu zorlamayın. Sadece arabanızı hareket ettirin. Mesela hafif yokuş var bırakın ileri ya da geri kaysın araç. Yorum bağlantısı
Ergin Ateş 3 Mayıs 2011 Paylaş 3 Mayıs 2011 Benim Fiesta V'de de aynı şekilde. İlk önce yadırgamıştım ama alıştım şimdi. Sert bir şekilde atınca geri vitese daha çok zorlanıyor. Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt 5 Mayıs 2011 Paylaş 5 Mayıs 2011 (düzenlendi) Ben açıkcası bu sorunu hiç yaşamadım, arabayı ilk aldığımda kullanım kitapçığını iyice okudum; aldığım en ufak şeyin bile okuduğuma göre kitapçıkta geri vitese takmadan önce debriyaja basıp 3sn bekleyin yazıyordu, 3 sn olmasada 2 sn kadar bekleyip atınca ki bence bu ilk atış için bir kaç kez atmam gerektiğinde ilkinden sonra beklemiyorum; bu şekil kullandığımda herhangi bir ses yada zorlanma yaşamadım.Belkide önce ki aracım olan poloda vitese bastırıp 1 e atma gibi garip bir geri vitesten sonra bana fiestanın geri vitesi rahat gelmiştir.... 5 Mayıs 2011 tarihinde Ula? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuğan Kozan 5 Mayıs 2011 Paylaş 5 Mayıs 2011 (düzenlendi) Banada çevremden çok baskı var neden dizel almadın diye.Benzinliden memnunum ama şu giderek artan benzin fiyatları sıkıntı olmaya başladı yavaş yavaş. 1.4 tdci - 68 HP olduğu için çok yetersiz bence, 1.3 cdti Opel Corsa bile 90 hp iken, 1.4 motora neden 68 beygircik koymus Ford? Çok zorlanıyor.. 1.6 tdci almadığım için çok pişmanım çok... 5 Mayıs 2011 tarihinde Adnan tarafından düzenlendi ?mla Yorum bağlantısı
Atilla Balkan 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Hayırlı uğurlu olsun..Yeni kasa fiesta'yı ilk alanlardanım. İlk günden beri hep o sorun var, servise götürüp sordum; "Bazen sekromenç tutmaz, sorun yok" dediler ama dediğiniz gibi rahatsız edici bir sorun.. Debriyaja tam basıp, hafif sert geçirdiğinizde oturuyor R'ye.. Bir de böyle deneyin, eliniz alışsın Bizim geri vitesler mandalsızdır ve mandalsızlarda senkromeç yoktur. bu nedenle. aracı ileri giderken durdurup hemen geri vitese takmak (Park ederken) geri vitese zor geçmeye sebebiyet verebilir.. çünkü dişli hala dönmeye devam ediyordur. ve içinizi acıtan o sesi duyarsıınız bir başka vitese geçirmek aslında dişlinin durması için zaman yaratır o kadar. debriyaja basın min. 3 sn. bekleyin sonra takın Yorum bağlantısı
Ali Murat Koca 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 ben de bazen aceleyle geçirdiğim zaman tam oturmuyor ve o iğrenş dişlinin tam oturmama sesini duyuorum..bu ford un var böyle acayiplikleri..yavaş yavaş anlıyorum olayı... Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 28 Mayıs 2011 Paylaş 28 Mayıs 2011 Aslında bir hastalık değil bu alışkın olmamaktan kaynaklı. Eski reno kullanıcısı olduğumdan bazen birinci vitese bile geçerken önce 2 sonra bire alıyorum. Geriyede geçerken atıyorum geçmezse hemen boşa atıp debriyajdan kaldırıp tekrar basıp geriye alıyorum anında geçiyor bunu yaparken farkında bile olmuyorum. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Şafak 30 Mayıs 2011 Paylaş 30 Mayıs 2011 yeni fiestaların dişli sistemi hemen kavramadığından kaynaklanan problem..debriaja basınca 10 sn falan bekle sonra tak geriye..kolay gelsin Yorum bağlantısı
Ömer Kurt 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 yeni fiestaların dişli sistemi hemen kavramadığından kaynaklanan problem..debriaja basınca 10 sn falan bekle sonra tak geriye..kolay gelsin Yorum bağlantısı
İsmail Şahin Yaman 27 Ağustos 2011 Paylaş 27 Ağustos 2011 Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Debriyaja ve frene aynı anda basıp, birkaç saniye bekliyorum.Yumuşak bir şekilde geri vitese takmaya çalışıyorum. Bazen başarıyorum Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 27 Ağustos 2011 Paylaş 27 Ağustos 2011 araç tam durucak hafif geri vites yoklanıcak girmiyor gibi hissedilince debriyaja bas çek yapılıp hemen sokulucak belli süre sonra alışılıyor ve bu işlemi 1 sn gibi bir sürede yapmaya istemsiz alışıyorsunuz Yorum bağlantısı
Hasan Fırat 4 Eylül 2011 Paylaş 4 Eylül 2011 1.4 tdci - 68 HP olduğu için çok yetersiz bence,1.3 cdti Opel Corsa bile 90 hp iken, 1.4 motora neden 68 beygircik koymus Ford? Çok zorlanıyor.. 1.6 tdci almadığım için çok pişmanım çok... Aynı sıkıntı bende de var malesef Galiba sizde daha önce 1.3 opel corsa kullanıyordunuz.. ( benimki birde 105 ps idi :/ ) Yorum bağlantısı
İsmail Şahin Yaman 17 Eylül 2011 Paylaş 17 Eylül 2011 Evet Murat debriyajı bırakırken bir cızırtı oluyor ama zaten vitesin geçmediği de belli oluyor. Vites geçirirken ayrı bir dert; kalkış anında o sesi duymak ayrı bir dert. Debriyajla beraber insanın yüreği de cızırdıyor sanki )) 1 Yorum bağlantısı
Faruk Meydam 11 Ekim 2011 Paylaş 11 Ekim 2011 Merhaba bende aranıza yeni katıldım.3-4 gün oldu fiestamı alalı ve sabah aynı dert benimde başıma geldi içim cız etti.söylediğiniz 3 sn ye olayını bi denicem işallah hallolur sorun.çoğu kişi bu işin servislik olmadığını yazmış işallah öledir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts