İçeriğe Yönlendir

Motordan Gelen şıkırtı Sesi Neden?


İrfan Şan

Recommended Posts

İrfan Şan

bugün sabah arabamı çalıştırdığımda motor kısmından gelen sanki daha çok hava kaçağına benziyen şiddetli bir şıkırtı duydum aldırış etmedim.

tekrar saat iki gibi aracımı çalıştırdım aynı ses devam ediyodu ve kaputu açtığımda daha çok enjektörlerden geliyodu bu ses.bunun üzerine 15 km uzaklıktaki ustamın yanına gittim durumu anlattım.bakmak için aracı çalıştırdığında ses adeta kesilmişti bana motor sıcakken o sesin kesileceğini soğukken geleceğini ve o sesin enjektörler kaçak olduğunu bu yüzden geldiğini söyledi.enjektörlere su döküp hava kaçağinin olduğu enjektörü buldu ve sıkalım dedi.birde ne görelim dört tane enjektörde baya bi gevşekti baya sıktık ustada bu durumu yadırgadı fakat dört enjektörde sıkı bir şekilde sıkıldı.şimdi ses yok ancak bu durumun olması ve aniden ortaya çıkması ayrıca enjektörlerinde gevşek olması baya bir kafamı karıştırdı.

neden acaba bilen arkadaşların fikrini merakla bekliyom.

(araç 2005 dizel ghia km 130 0000)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kitapta ne yazar bilmiyorum ama, sıcak blokta buji-enjektör sıkılmaz. Blok soğuyunca ne olacak?

Yorum bağlantısı
İrfan Şan

valla sıcak mıcak demeyip sıktılar abi hatta dördünüde sıktılar ama bende gördüm baya bir gevşemişti... veya gevşekti....

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
umarım dediğiniz gibidir.yola çıkacam ....teşk mehmet abi.

Aracın ilk sahibimisiniz.Değilseniz araç geçmişini biliyormusunuz?

Yorum bağlantısı
İrfan Şan

aracın ilk şahibi değilim.ama bugun bişey farkettim dün enjektörlerin etrafındaki yagı vb temizlemişlerdi ama bugun bi tanesinde yine yag birikintisi vardı.neden acaba

Yorum bağlantısı

Dizel aracım olmadı hiç emin değilim, yanlız enjektör sıkılma durumu bana pek mantıklı gelmedi. Umarım ileride başınıza daha fazla sorun açılmaz.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Sıkılan enjektör değilde enjektör saplamalarıdır muhtemelen.Kapakta çatlakta olabilir kontrol etmek lazım anlayan yerde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...