İçeriğe Yönlendir

Vites N'deyken Gaza Basınca 4000 Deviri Geçmiyor

Osman Bilgin

Recommended Posts

Osman Bilgin

Selamu Aleykum

sitede bakdım bu konuya ilişkin bulamadım varsada göremedim var ise özür dilerim.

97 otomatik mondeo, vites boşta iken gaza basdığımda 4000 deviri gecmior 4000 ne gelince motor gazı kesiyor ilerlemiyor. 1. vitesde denedim 4000 ni geçiyor. böyle olunca boşta 4000 ni geçmemesi arabanın bir özelliğimi yoksa arabamın arızalı/sorunlu olduğunumu gösteriyor? arızalıysa neden yapar böyle bir şeyi?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram

Sorun yok,şanzumanı koruma amaçlı.P ve N konumunda devir kesici devreye giriyor.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Araç boşta iken yüksek devirlerde gaz kesiyor, normal bir durum... Bi nevi aracın kendini korumaya alması diyebiliriz sanırım.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
Sorun yok,şanzumanı koruma amaçlı.P ve N konumunda devir kesici devreye giriyor.

P 'de girmez,sadece N konumunda girer devreye.Ayrıca şanzumanı korumakla alakalı olduygunuda sanmıyorum N konumundayken heran vitese geçebilme ihtimali oldugu için öyle bir önlem alınmış olmalı.

Yorum bağlantısı
Fatih Bayram
P 'de girmez,sadece N konumunda girer devreye.Ayrıca şanzumanı korumakla alakalı olduygunuda sanmıyorum N konumundayken heran vitese geçebilme ihtimali oldugu için öyle bir önlem alınmış olmalı.

Benimkinde P de de giriyor,hatırladığım...

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski

2006 focus tdci ghia cvt vardı bende sadece N'de devreye giriyordu.Sizin aracınızdan farklımıdır bilemem.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

Kendiniz söylüyorsunuz, N'deyken herhan vitese geçebilir diye, yüksek devirde vitese geçip şanzımana ağır yük binmesini önlemek için (korumak için) bu tip devir kesici koyulur.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

P de 4000 ni geçmior.

cevap veren her kese teşekkür ediyorum, bilmemek adami endişelendiriyor:=)

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
Kendiniz söylüyorsunuz, N'deyken herhan vitese geçebilir diye, yüksek devirde vitese geçip şanzımana ağır yük binmesini önlemek için (korumak için) bu tip devir kesici koyulur.

Ben yüksek devirde vitese geçip aracın aniden fırlamaması için böyle bir kesici olduğunu kastetmiştim.Şöyle düşündüm kendimce zaten boşta duran bir şanzumana gaz verince neden yük binsinki.Tabi bu benim düşüncem kesin ve net olmamakla birlikte.

Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş
Selamu Aleykum

sitede bakdım bu konuya ilişkin bulamadım varsada göremedim var ise özür dilerim.

97 otomatik mondeo, vites boşta iken gaza basdığımda 4000 deviri gecmior 4000 ne gelince motor gazı kesiyor ilerlemiyor. 1. vitesde denedim 4000 ni geçiyor. böyle olunca boşta 4000 ni geçmemesi arabanın bir özelliğimi yoksa arabamın arızalı/sorunlu olduğunumu gösteriyor? arızalıysa neden yapar böyle bir şeyi?

Teşekkürler

Buarabalarda gaz kesicivar motor boşta iken tam hatırlamıyorum 4000 veyatta 5000 devirde motor sesi tuğaf şekildde bağırır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...