Murat Kahraman 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Michelin 205/55 R16 Pilot Prımacy Hp 91V ve Bridgestone 205/55 R16 Turanza ER300 91V aracımın lastiklerini değiştirmek istiyorum araştırdım iki model arasında kaldım sizce hangisini almalıyım? michel için 175 TL bridg 155 TL fiyat aldım. Senede iki üç defa il dışına çıkarım her çıkışımda 2500 km civarı yol yaparım şehir içi işe gitmem ama hafta sonları kullanırım. Forumlarda herkes başka bir şey sölüyor net bir cevap yok kimi konfor diyor kimi hammadde kaucuk oranları hamuru tel sıklığı yani kafam iyice karıştı kullanan varsa yorumlarıyla yardımcı olmasını rica ederim. Malum çukur her yerde var. konforlu olur cukurda yamulur konforsuz olur cok ses yapar ki arac zaten yeterınce seslı ama motor sesi severım yol sesi asla kullanıcı profilime göre öneriniz nedir. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 (düzenlendi) http://www.otoclubturkiye.com/forum/Bridgeston...Ic-t180641.html http://www.otoclubturkiye.com/forum/Michelin-L...in-t190640.html Konuları incelerseniz detaylı izlenimlere ulaşabilirsiniz. 9 Ekim 2010 tarihinde Ahmet Kiri? tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Konfor ve ekonomi istiyorsanız Michelin; yol tutuş,denge ,ıslak frende Bridgestone. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Bu ikisi zorunlu ise ben bridgestone alırım ama size michelin almanızı tavsiye ederim. Bunlar zorunlu değil ise yokohama c drive tek geçerim. Yorum bağlantısı
Murat Kahraman 9 Ekim 2010 Yazar Paylaş 9 Ekim 2010 http://www.otoclubturkiye.com/forum/Bridgeston...Ic-t180641.htmlhttp://www.otoclubturkiye.com/forum/Michelin-L...in-t190640.html Konuları incelerseniz detaylı izlenimlere ulaşabilirsiniz. üstad hepsini inceledim onlar bile hala tam karar verememiş hatta kullananlar bile Bu ikisi zorunlu ise ben bridgestone alırım ama size michelin almanızı tavsiye ederim. Bunlar zorunlu değil ise yokohama c drive tek geçerim. abi sen brids alıyon bana aldığını değilde diğerini niye onerıyon ama neden? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Hİçbirisi, bütçeniz ile, bu fiyatlarda alabiliyorsanız, Goodyear Optigrip alın, 10-15.000km sonra, hala ilk günki iyi performansını koruyunca farkı ortaya çıkar. Ayrıca balon dahil garanti dahilindedir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 1. tavsiyem Goodyear 2. tavsiyem Conti benim...Turanza çok gürültülü bir lastik bence... Yorum bağlantısı
Turkay Enez 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Bu konuda herhalde en iyi fikri ben veririm. Çünkü, Turanza Er 300 den sonra Primacy Hp kullanıyorum şu anda... Benim için en önemlisi yol sesini azaltmaktı Primacy ile bunu başardığımı düşünüyorum. Turanzalar çok gürültülü idi. Bu arada şunu da belirteyim. Turanzalar çoook eski falan değildi. Üretim tarihi haziran 2006 idi ve dişleri önler 4-5 arkalar 6 mm falandı... Buna rağmen pütürlü asfaltta yol sesi (bana işkence gibi geliyordu) inanılmaz fazla olduğu için gözlerini yaşına bakmadım... Ancak şunu da belirtmek zorundayım. Michelin Primacy Hp sessiz ve kuru zeminde çok iyi yol tutarken, ıslak zeminde yolu çabuk bırakıyor. Islak zeminde tedirginlik yaratacak kadar fren performansı zayıf diyebilirim. Sonuç itibariyle yeni bir lastik alacak olsam, ıslak zemin fren performansının düşük olmasına rağmen benim tercihim yine Michelin olurdu... Yorum bağlantısı
Murat Kahraman 9 Ekim 2010 Yazar Paylaş 9 Ekim 2010 Bu konuda herhalde en iyi fikri ben veririm. Çünkü, Turanza Er 300 den sonra Primacy Hp kullanıyorum şu anda...Benim için en önemlisi yol sesini azaltmaktı Primacy ile bunu başardığımı düşünüyorum. Turanzalar çok gürültülü idi. Bu arada şunu da belirteyim. Turanzalar çoook eski falan değildi. Üretim tarihi haziran 2006 idi ve dişleri önler 4-5 arkalar 6 mm falandı... Buna rağmen pütürlü asfaltta yol sesi (bana işkence gibi geliyordu) inanılmaz fazla olduğu için gözlerini yaşına bakmadım... Ancak şunu da belirtmek zorundayım. Michelin Primacy Hp sessiz ve kuru zeminde çok iyi yol tutarken, ıslak zeminde yolu çabuk bırakıyor. Islak zeminde tedirginlik yaratacak kadar fren performansı zayıf diyebilirim. Sonuç itibariyle yeni bir lastik alacak olsam, ıslak zemin fren performansının düşük olmasına rağmen benim tercihim yine Michelin olurdu... Öncelikle yorumunuz için teşekkürler.. Aradığım yorum işte bu şekilde kullanıcı yorumuydu çok güzel özetlenmiştir. Islak zemin performansı beni goodyeara yöneltti özelliklede tavsiye edilen optigrip. Tekrar teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 9 Ekim 2010 Paylaş 9 Ekim 2010 Islak zemin performansında benimde favorim Goodyear dır... Yorum bağlantısı
Murat Kahraman 11 Ekim 2010 Yazar Paylaş 11 Ekim 2010 tekrar merhabalar Arayışlarım sonucu goodyear opti ile turanza arasında kaldım gercekten bu lastik işi araba seciminden daha zor. bugun her iki model için ana bayilerinden fiyat aldım goodyear 180 tl 5 taksit 50 tl bonus 15 ekimde çıkacak kampanya dedi ve ayrıca kasko balon vs gibi ki lastik işi şans ya balon olursa diye sıcak bakıyorum turanza 160 tl 5 taksit rica vs ki bana aynı desenli lassa impetus revo tavsiye etti ayrıca 20-25 lira fark var aynı desen tam taklit yani sizce ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 Goodyear biraz daha yumuşak bir lastik. Ben ER300 kullanıyorum. Diğer lastiklere göre biraz sert olmasından dolayı biraz daha sesli. Ama benim için ses okadar önemli değil, sağlam bir lastik olsun, kasislerde yolda bırakmasın diyorsanız kesinlikle ER300. Lastik yanaklarından balon yapması çok zor. Tahmin ettiğinizden çok daha etli ve sağlam yanakları var. Normal lastiğe yanaktan 5-6 mm derinliğinde cizik atarsınız patlar ama ER300 patlamaz. Bu yüzdende biraz konforsuz. Yolu hissediyorsunuz. Yol tutuşu çok iyi. Özellikle ısındığında yüksek hızlarda asfalta yapışıyor. Birde şunu ekliyeyim. Benim lastiklerde Made in Poland yazıyor, komşumun aldığı ER300'lerde ise Made in Turkey yazıyor ve hamuru bariz çok daha yumuşak ve çok daha sessiz bir lastik. Goodyear kıvamında. Lastiği alırken hız simgelerine uygun al. Eğer 200km/sa hızlara çıkmıyorsan boşuna hız sınırı yüksek lastik alma, hız sınırı 190 olan lastiği al. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 tekrar merhabalarArayışlarım sonucu goodyear opti ile turanza arasında kaldım gercekten bu lastik işi araba seciminden daha zor. bugun her iki model için ana bayilerinden fiyat aldım goodyear 180 tl 5 taksit 50 tl bonus 15 ekimde çıkacak kampanya dedi ve ayrıca kasko balon vs gibi ki lastik işi şans ya balon olursa diye sıcak bakıyorum turanza 160 tl 5 taksit rica vs ki bana aynı desenli lassa impetus revo tavsiye etti ayrıca 20-25 lira fark var aynı desen tam taklit yani sizce ne yapmalıyım? Görsel desen hiçbir şey ifade etmez. Ben Optigrip derim. Her ikisini de kullandığım için değil, öncelikle testlerini de okudum için..... Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 11 Ekim 2010 Paylaş 11 Ekim 2010 Arastirmalarim sonucu, ozellikle de Caglar Bey'in degerlendirmeleriyle ben de Optigrip almaya karar verdim, nasipse de yarin ya da Carsamba gunu lastiklerime kavusacagim. 175 TL adet fiyati / 6 Taksit. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 18 Ekim 2010 Paylaş 18 Ekim 2010 Goodyear biraz daha yumuşak bir lastik. Ben ER300 kullanıyorum. Diğer lastiklere göre biraz sert olmasından dolayı biraz daha sesli. Ama benim için ses okadar önemli değil, sağlam bir lastik olsun, kasislerde yolda bırakmasın diyorsanız kesinlikle ER300. Lastik yanaklarından balon yapması çok zor. Tahmin ettiğinizden çok daha etli ve sağlam yanakları var. Normal lastiğe yanaktan 5-6 mm derinliğinde cizik atarsınız patlar ama ER300 patlamaz. Bu yüzdende biraz konforsuz. Yolu hissediyorsunuz. Yol tutuşu çok iyi. Özellikle ısındığında yüksek hızlarda asfalta yapışıyor.Birde şunu ekliyeyim. Benim lastiklerde Made in Poland yazıyor, komşumun aldığı ER300'lerde ise Made in Turkey yazıyor ve hamuru bariz çok daha yumuşak ve çok daha sessiz bir lastik. Goodyear kıvamında. Lastiği alırken hız simgelerine uygun al. Eğer 200km/sa hızlara çıkmıyorsan boşuna hız sınırı yüksek lastik alma, hız sınırı 190 olan lastiği al. +1 Benim 2. set turanzalarım 55.000 km'de. Bu kışı kışlık lastiklerimle geçirip baharda yine turanza almayı düşünüyorum. Lastik alırken birinci kriter güvenlik/yol tutuşu olmalı sessizlik değil. Uygun basınçla kullanılmayan lastikler zaten daha gürültülü hale geliyor. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 18 Ekim 2010 Paylaş 18 Ekim 2010 Turanza nın teste girip de geride kaldığı test görmedim. Genelde birinci yada ikinci olur. Ama ben konfora daha çok önem verdiğimden michelin tercih ederim. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Turanza nın teste girip de geride kaldığı test görmedim. Genelde birinci yada ikinci olur. Ama ben konfora daha çok önem verdiğimden michelin tercih ederim. Gerçi yeni lastiklerin testi ne derece baz alınabilir o da ayrı bir muamma. "Sessiz" diye alınan michelin'lerin 3-4 yıl sonra hala sessiz kalıp kalmadıklarını merak ediyorum. Çünkü turanza bana hep aynı gibi geliyor Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Sessiz derken sadece yuvarlanma sesi değil, bir logar kapağı yada başka bir engelden geçerken darbeyi iyi sönümlüyor. Yanak yapısı çok yumuşak, tabi dezavantajı da yumuşak yanak nedeniyle virajda zorlanıyor. Yorum bağlantısı
Aziz Türkmen 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Bu lastik konusunda fazla şehir efsanesi dolaşıyor aslında. Mesela Michelin şöyle yumuşak, yolu tutmaz, virajda zorlanır, yanaktan gider falan.... Ön lastiklerim Michelin Energy Saver, 2009 üretimi; arka lastiklerim yine Michelin Energy Saver, 2007 üretimi... Kaldı ki Primacy, Energy Saver'dan daha iyi bir lastik. Gelelim Michelin izlenimlerime; ıslak zeminde de, kuru zeminde de kullandım, ki arabanın limitlerini zorlamak konusunda hiç çekinmem, en ufak bir falsolarını görmedim. Ne frende ne de viraj dönüşlerinde... Aynı şekilde Bridgestone takılı olsaydı bir sorun olur muydu? Sanmıyorum. Bugune kadar lastiğim ne balon yaptı, ne patladı... Allah korusun, Maşallah diyelim, nazar değmesin . Kaldı ki; toprak yolda da sürdüm, çukurlara da girdim. Ayrıca, ön ve arka lastiklerin yıllarının farklı olmasının nedeni, Eskişehir'de kaldırıma yanaşırken çok kötü sürttüm lastiği, daha doğrusu vurdum. Allah'tan kaporta veya janta bişey olmadı. Neyse efendim, ben o yanağı nerdeyse bitik lastikle Eskişehir'den Ankara'ya geldim, arabada 4 kişi ile. En ufak bir sıkıntı olmadı. Gelince de ertesi gün gittim 2 tane yeni lastik aldım. Bu olayda da Michelin yerine Bridgestone takılı olsaydı yanak yine hasar alırdı, belki daha az, bilemiyoruz tabii... Ama sonuç itibari ile yine 2 lastik almam gerekirdi ondan eminim Ses konusuna gelince, bence sessiz bir lastik, ama kışlık lastiklerim, Continental TS830, daha sessiz gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 Ben bugun gittim Optigriplerimi taktirdim. Ilerleyen donemde size daha ayrintili ve net bilgi veririm. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 19 Ekim 2010 Paylaş 19 Ekim 2010 eğer ki uzun yol yapıyorsanız michelin derim şehir içi kullanımınız daha çok olsaydı bridgestone derdim. Yorum bağlantısı
Mehmet Servi 22 Ekim 2010 Paylaş 22 Ekim 2010 primacy kullanmadım ama turanza kullanıcı olarak şikayetlerimi ve memnuniyetlerimi yazayım. şikayetlerim: -yol sesi sanki daha çok geliyor -Azıcık bile kar yağsa araba benden çıkıyor. Resmen focus marka kızağa biniyorum sanki. Memnuniyetim: -Islak zemin(yağmur) ve Kuru zemin yol tutuşu süper -Lastik çok sağlam jant eğik 1000 km yol gittim bırak patlama parçalanma balon bile yapmadı. Yol bittiğinde jantın eğikliğinden elim giriyordu... Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 Görsel desen hiçbir şey ifade etmez. Ben Optigrip derim. Her ikisini de kullandığım için değil, öncelikle testlerini de okudum için..... Sitesinde gördüğüm kadarıyla Optigrip'in 205 'den düşük ebadı yok yalnız. Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 29 Ekim 2010 Paylaş 29 Ekim 2010 primacy kullanmadım ama turanza kullanıcı olarak şikayetlerimi ve memnuniyetlerimi yazayım.şikayetlerim: -yol sesi sanki daha çok geliyor -Azıcık bile kar yağsa araba benden çıkıyor. Resmen focus marka kızağa biniyorum sanki. Memnuniyetim: -Islak zemin(yağmur) ve Kuru zemin yol tutuşu süper -Lastik çok sağlam jant eğik 1000 km yol gittim bırak patlama parçalanma balon bile yapmadı. Yol bittiğinde jantın eğikliğinden elim giriyordu... Dün 22 suları, İstanbul'da fırtına var ve deli gibi yağmur yağıyor. 55.000'e gelmiş turanzalarımla sorun yaşamadan araç kullandım. Su birikintilerine özellikle dikkat ettim tabi ki. Kışlıklara geçme zamanı geldi artık... Yorum bağlantısı
Recommended Posts