İçeriğe Yönlendir

Ruhsatınızda Yanlışlık Varsa Değiştirmeden Önce Okuyun

Eray Sireli

Recommended Posts

Eray Sireli

Benim arabanın ruhsatında bir bölüm yalnış hatırlamıyorsam N1 olması gerekirken M1 olarak yazılmış, babamın kendi arabasında ise şasi no yanlış yazılmış. Her ikisi içinde ruhsatın değişmesi gerekiyor ve değişim için ruhsat başına 108TL gibi bir rakam isteniyor.

Babam her iki olayda da şoförler cemiyetine vs gitmeden direk trafiğe gitti ve ruhsata yanlış yazıldığını bunun düzeltilmesi için rica etti. Her iki olayda da ruhsat değişmeden bir şekilde üzeri silinerek yeniden yazıldı ve trafikte bilgisayara işlendi, her iki işlem için de 8+8=16TL ödedi. Sonrasında her ikiside muayeneden sorunsuz geçti.

Ruhsat değiştirmeye yeltenmeden trafikte sorununuzu belirtmek belkide size daha kısa sürede yardımcı olabilir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bilgi için teşekkürler, bir çoğumuz ruhsattaki ufak bir yanlış için komple değiştirmek zorunda kalıyoduk.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim aracın yakıt cinsi de dizel yerine benzinli yazıyor, muayeneden de öyle geçti, memura sorduğumda bu şekilde kullanın değişmesi için ankaradan dosya gelmeli gibi işi yokuşa süren laflar etti, kullanıyoruz bakalım gittiği yere kadar :D

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Daksil parası olsa gerek :nazar:)

Bendede sıfırlar yerine O yazılmış.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
8 tl neyin parası ?

Üzeri silinmiş üstelik bilgisayara da işlenmiş daha ne olsun :nazar:

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
Üzeri silinmiş üstelik bilgisayara da işlenmiş daha ne olsun :nazar:

Alamazlar ayhan abi.Öyle bi hakları yok.8 tl'sinde değilim maksat o parayı hangi amaçla alıyorlar.Bendede oldu aynı olay,hatalı yeri neşterle üzerinden kazıdılar yeniden bilgisayarda yazdılar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

108 TL lik masrafın 8 TL lik kısmını istemişler işte.Bunu da kim olsa verir...Para nereye gidiyor belli değil tabii o ayrı konu.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
8 tl neyin parası ?

Normalde ruhsatın değişmesi gerektiği bilgisi veriliyor ve bunun masrafıda büyük. 8 TL ise bilgisayara her bilgi girişinde alıyoruz demişler, varsın ayakbastı parası olsun :blush:

Daksil parası olsa gerek :rolleyes:)

Bendede sıfırlar yerine O yazılmış.

daksille silmemişler, nasıl yapmışlarsa hiç belli bile olmuyor :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

muayenede sorun çıkmazsa bence o şekilde kullanın, 108tl niz cebinizde kalsın.

benim de eski aracımda şasi numarası 4 harf eksikmiş muayenede ek1 belgesi doldurttular. 108 tl cik verip düzelttik.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
benim de eski aracımda şasi numarası 4 harf eksikmiş muayenede ek1 belgesi doldurttular. 108 tl cik verip düzelttik.

işte vermeyin, onu diyorum bende...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ben olsam daha fazla isterdin 50 -60 lira :p bu ara bildiğim kadarıyla ruhsatta daksil vb izi evrakta sahteciliğe giriyor :ninja:

Motor hacmi ruhsata yazılmamış ama sistemde yazılıydı (nedenini bilemedik :p ) gittim dedim böyle böyle boş olan yeri doldurdular. para almadılar ama muayenede şasedeki O 0 yüzünden 108 lirayı paşa gibi verdik :) verirkende sebep olanı çok andım memur sırıtıyordu o ara :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

8 TL için makbuz veriyorlarsa sorun yok.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
bu ara bildiğim kadarıyla ruhsatta daksil vb izi evrakta sahteciliğe giriyor :ninja:

Daksil kullanmıyorlar zaten orijinal bir şekilde yok ediyorlar :=) ve üzerine yazıyorlar....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

İstanbul da bu anlatılanı yaptırmak yerine, sıfır otomobil alın daha kolay :ninja:

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün

Benim ruhsata her nasılsa muayene tarihi yanlış yazılmış. Aracın muayenesinin yapıldığı tarih kısmında muayenenin biteceği tarih yazıyor.

Yani aracımın muayenesi 2012 yılında yapılmış görünüyor.

Daha da komiği görevli muayenenin biteceği tarihe de 2015 yazmış ;)

Kontrolde polisler şaşkınlıkla bakıyor, nerde yaptırdınız bu muayeneyi diyorlar. Sonra da boyunlarını büküp ruhsatı iade ediyorlar.

2015' e kadar muayene istasyonuna uğramam artık :)

Yorum bağlantısı
Çağrı Sağlam
Benim ruhsata her nasılsa muayene tarihi yanlış yazılmış. Aracın muayenesinin yapıldığı tarih kısmında muayenenin biteceği tarih yazıyor.

Yani aracımın muayenesi 2012 yılında yapılmış görünüyor.

Daha da komiği görevli muayenenin biteceği tarihe de 2015 yazmış :D

Kontrolde polisler şaşkınlıkla bakıyor, nerde yaptırdınız bu muayeneyi diyorlar. Sonra da boyunlarını büküp ruhsatı iade ediyorlar.

2015' e kadar muayene istasyonuna uğramam artık :unsure:

Ya da bir gun kil bir memura denk gelip aracinizi baglattirirsiniz. Benim eski aracimin sahibine oyle olmus da, 2 yillik muayene yerine 3 yil yazmislar ( 0 ticari aracti ) satisi yaptiktan sonra yakalaninca arabayi baglamislar. Bence siz onu duzelttirin Turk polisi ile de ugrasmayin :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Misafir

Eray Bey'in tavsiyesini yarın Ankara Emniyetinde uygulayacağım. Bir polis tanıdığımıza da danıştım dilekçe ile hallour dedi.

Arabanın ruhsatını aldığım gün "j" yerine "u" harfi basıldığını anlamıştım hem tescil, hem trafik belgesine. Herkes ruhsatın değişmesi gerekir dedi, ben de ilk hafta işler yüzünden sıcağı sıcağına halledemedim, tam bir yıl oldu, şimdi muayene zamanı geldi. Böyle gitsem direk geri çevirecekler muayeneden, önce ruhsatı yarın düzelttirmeyi deneyeceğim. Sonucu paylaşırım buradan.

Ancak içerisi çok karışık oluyor, bakalım kime soracağız da derdimize çare bulacağız.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Umarım en kısa yoldan halledersiniz. Eğer olmazsa şoförler cemiyetine gidip ek-1 belgesi almanız ve belgeyi sigortacınız aracılığı ile doldurtmanız lazım. Yanlış olan satır TuvTurk tarafından doldurulmak üzere boş bırakılıyor. Muayeneden geçtikten sonra 1 ay içerisinde gidip yeni ruhsatı çıkarttırmanız gerekiyor. Umarım bizim gibi kısa yoldan halledersiniz.

Yorum bağlantısı
Misafir

Evet, ekstra belge paraası vermeden sorun halloldu. Teşekkür ederim Eray Bey.

Ankara için;

Önce 5 no'lu masaya gidiliyor. Dosyanız çekiliyor. Eğer ek-1 belgenizde herşey doğru yazılmış, ruhsatta yanlış ise, 2 no'lu masaya havale ediyorlar. O masada son kontrol yapılınca saat veriyorlar gelin alın diye. Gün içerisinde halloluyor. Yani beklemenize gerek yok. Evrağı teslim edip, işlerinizi halledip alabilirsiniz. Bugüne kadar emniyetteki en kolay işlem oldu diyebilirim. Ancak sırada bekleyenlere, danışma görevi yapan bir memur bile tüm evrakları değiştireceksiniz dedi, tabi parası ile. Ben burda okuduklarım nedeni ile ısrarla sıra bekleyip danışmadaki asıl görevli ile konuşarak yönlendirme aldım. Para vs. vermedim.

Ancak yanımda motor,şase no'su ters yazılmış kişinin işlemini ek-1'de de aynı yazılmış olması nedeni ile kabul etmediler. Muayeneye gidip tespit yapılması gerek diyerek geri çevirdiler.

Forumdaki bilgi paylaşımının yararını birkez daha görmüş oldum. Tekrar teşekkürler.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Eray Sireli
(düzenlendi)
Evet, ekstra belge paraası vermeden sorun halloldu. Teşekkür ederim Eray Bey.

:D

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...