Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Navigasyon için: K.41,11288 D.29,01874Genel toplantıdır, sadece sohbet için gelecekler de katılsın. Boyalarımızı koruyalım diye düşündük, Mert Can ile konuşurken aklımıza birşeyler geldi. 23 Ekim Cumartesi günü , (Ematronic) arkadaşımızın büyük dükkanında toplanabiliriz. Meguiars ürünlerinin Maslak toptancısı ile görüştüm. Tesadüfe 1 sokak yakınında imiş. Detayı en aşağıda yazdım. Özeti: 83 TL sabit harcama, bunun içinde; kimyasalları sürmek için el pedi, kimyasal orjinal logolu spreyler ve biberon denen ufak plastik şişeler, parlatıcı mikrofiber bez mevcut. bez ve pedler yıkanabiliyor, normal bir kullanıcı için neredeyse 5-6 sene işe yarayacak malzemelerdir. 68.43 TL sarf malzeme, bunun içinde boya üzerine 4 aşamada 4 ayrı sıvı, jant temizleyicisi (acaip bir ürün ) , torpidoyu ve dış plastik aksamı parlatmadan mat bırakarak temizleyen sıvı, lastiğe uzun süreli kalıcı siyahlık verecek sıvı dahildir. Miktarları aşağı yukarı hesapladım, Jant-plastik-lastik temizleme sıvısı sanırım 1 yıl kadar rahat yeter, Cila-koruma sıvıları 2-3 defa uygulanabilir diye tahmin ediyorum. Toplam: 151.43 TL Ürünlerin sırası ve isimleri ( standox bayinin sahibindan aldığım bilgiler ile) : 1. 82 Hare giderici 2. 66 Cila-wax parlatıcı 3. 21 Sentetik koruma 4. 34 Hızlı cila, bu her yıkama sonrası spreyle 10 dk. da yapabileceğimiz ürün, Amatör ürülerde Quick Detailer olarak siyah sprey ile satılan Yapacağımız bu işlem, 300-500 TL arasında yapılan profesyonel işlem ile özdeş olacaktır, tabi ki polisaj makinesi kullanmıyoruz ama alacağımız malzemeler ile yaklaşık 2- 3 koruma ve 1 -2 yıllık jant temizleme, hızlı cila vb. imkanına kavuşuyor olacağız. Toptancıdan ml hesabı alamıyoruz, yani katılım sayısına göre 3.78lt lik kutulardan alacağız. Kelle sayısı belli olunca, ürünleri gidip alıp biberonları hazırlama işlemini yapacağım vs. Yani son güne bırakmayın Program: 1. 9:00 Kardeş il Nevşehir için 1 dakika göbek havası çalınması ve eşlik edilmesi 2. Çay-börek-çörek tıkınma faslı 3. Yıkamacıda yıkanan otomobillerin geçit töreni ile servise girişi ( Aynı anda 6 otomobilde kapalı mekanda çalışabiliyoruz) 4. Belirsiz saate kadar parlatmayacakların, parlatanlara yardımı eşliğinde çalışma 5. Klima sorunları - İDS e bağlama - lifte alma gibi ıvır-zıvır ihtiyacı olanların gidermesi 6. Malzeme harici ücret vs. yoktur, Çoluk - çocuk için üst bekleme odasında playstation vs. gibi aktivite planlıyoruz, aksilik olmadıkça.... 7. Malzeme vs. hesabını kontrol edin , yanlışlık varsa düzeltelim, ilave 3-5 isteğe bağlı kusurat çıkabilir Adres-Koordinat bilgilerini yazacağım, Kısaca Atatürk Sanayi sitesi 2. Sokak No:19 Plazaların oradan , Bosch merkezinin oradan girince ikinci sokak.M8201 Hare Giderici 3.78 lt 110 TL 350cc = 10,2 M6601 Parlatıcı 3.78 lt. 105 TL 350cc= 9,75 M2164 Boya koruma 1.89lt 170 TL 200cc= 18 M4001 Vinyl parlatıcı 3.78lt 98 TL 350cc= 9,1 D 14001 Jant temizleyici 3.78lt 82 TL 150cc= 3,28 D16001 Lastik parlatıcı 3.78lt 110TL 350cc = 10,2 M3401 Hızlı cila 3.78cc 85 TL 350cc = 7,9 Kimyasal= 68,43 Sarf Sabit malzeme: X2000 Water Magnet Kurulama İsteğe bağlı, hesaba dahil değil 45 X2020 Mikrofiber 1 adet 17 W0004 Ped Sünger 3 adet 4,5 M9912 Biberon 5 adet 4,5 D20100 Sprey şişesi 2 adet 15 Sabit: 83 Sabit ekipman Toplam : 151.43 TL Bu ürünlerde, sadece 82 hare giderici aşındırıcıdır ki, Mondeomda denedim, güneşte görünen yuvarlak hareleri yok etti o kadar, bordo rengi beze bile çıkmadı, diğer hiçbir ürün aşındırıcı değil, kaplayıcıdır. Arko el kremi daha riskli desek yanlış olmaz. Menüler: Tercih edilecek işleme göre : 0. Tilki kuyruğundan anahtarlık pahabiçilemez TL 1. Water Magnet yıkama sonrası silme bezi 45 TL 2. Mikrofiber bez 17TL 3. 82 Hare giderici (ped+biberon) 19.02 TL 2-3 yaşındaki boyalar burdan başlamalı 4. 66 parlatıcı (ped+biberon) 18.75 TL Boya yeni ise, el sürünce cam gibi pürüzsüz ise 5. 21 koruma (ped+biberon) 27 TL tek başına seçilemez, öncesinde 66 gereklidir 6. M40 torpido temizleyici (biberon) 18.1 TL 7. D14 jant temizleyici (sprey, bu ürün başka plastiğe konamıyor, eritiyor) 18.28TL 8. D16 Lastik parlatıcı (3-4 yıkama boyunca simsiyah kalıyor) (biberon) 14.7 TL 9. 34 Hızlı cila (sprey) 22.9TL wax-koruma yapılmış ise işe yarar Mikrofiber bezi kesinlikle tavsiye ederim. Devamlı güncellenecek liste ve menüler: 0. Emmi 0 1. Çağlar 4+5+6+7+8 (diğerlerini zaten almıştım) Örnek olsun diye detaylı yazdım 2. Mertcan cila küpü ile gelecek 3. Oğuz 2+4+5+9 4. Servet 2+5+6+7 5. Süha çuflayacak 6. Lokman Kalite Kontrol 7. Ayhan 8. Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) Araçların yıkanacağı yer ile mekan yakın mı yada aynı yer mi? Malum havalar hep yağışlı artık.. Birde ürünlerin uygulanması konusunda teknik eğitimi kim verecek ürünlerde ihtiyacımız olanları alma durumu var mı? yoksa tüm listeyi almak zorundamıyız? 15 Ekim 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Elöver 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Araçların yıkanacağı yer ile mekan yakın mı yada aynı yer mi? Malum havalar hep yağışlı artık.. Birde ürünlerin uygulanması konusunda teknik eğitimi kim verecek Vayy bende gelek, Sn. Buyur'un XDS'i ile benim MSR'ı test edelim yağmurda, bakalım hangisi daha efektif Ama benim otom yeni sonaxlandı, ben istemezük cilala parlat-cilala parlat Miyaki Usta Bayur. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Listeyi hiç bir malzemesi olmayana göre yaptım, tabi ki eksik malzemesi olan tamamlar, torpidosunu istemeyen silmez, muadil ne malzeme varsa isteyen onu kullanır, sadece ürünlerin silikon içermemesi şart, dükkana bagajda silikon bile girse, diğer tüm işlemlerde sıkıntı olabilir Yıkamacı üst sokakta, yani o kadar sorun değil, yağmur bile yağsa, 2 dakikada Water Magnetle sileriz Vayy bende gelek, Sn. Buyur'un XDS'i ile benim MSR'ı test edelim yağmurda, bakalım hangisi daha efektif Ama benim otom yeni sonaxlandı, ben istemezük cilala parlat-cilala parlat Miyaki Usta Bayur. MıSıRını kap gel, haşlama olsun ama Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Teknik ürün mü var, eğitim gerek , 2 kutu cila ile başa çıkarız merak etme. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) Sensörü bi halletsem gelirim,Honda'mı yalarım yutarım Garibimin ihtiyacı var zaten. 15 Ekim 2010 tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Çağlar abi o zaman ben boya koruma hızlı cila parlatıcı alıyım ona göre emzik bez biberon ped kaçtane gerekiyorsa bi hesaplasan da benim cezam belli olsun parlatıcı bu show car parlaklığı veren kimyasal mı hare giderici bi işime yaramaz diye düşündüm ama, Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Sensörü bi halletsem gelirim,Honda'mı yalarım yutarım Garibimin ihtiyacı var zaten. Vesile ile, unutmuşum, Crv sensörünü sordum, ruhsat bilgilerini , motor,şase no, bana yazın, sordurayım, aynı çatı altında ne yapılabilir yazacağım. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Vesile ile, unutmuşum, Crv sensörünü sordum, ruhsat bilgilerini , motor,şase no, bana yazın, sordurayım, aynı çatı altında ne yapılabilir yazacağım. Eyvallah abi.Araç yanımda değil.Akşama yazacağım tüm bilgileri. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Çağlar abi o zaman benboya koruma hızlı cila parlatıcı alıyım ona göre emzik bez biberon ped kaçtane gerekiyorsa bi hesaplasan da benim cezam belli olsun parlatıcı bu show car parlaklığı veren kimyasal mı hare giderici bi işime yaramaz diye düşündüm ama, Her birinin; Şişesi+sıvısı+pedi birleştirip ilk mesaja da ekleyeyim, iyi fikir. Kısaca: 21 Koruma: 27TL biberon+ped dahil 34 Hızlı: 22.9 TL sprey şişesi dahil show car parlaklığı dedikleri 66 Parlatıcı: 18.75 TL biberon +ped dahil Mikrofiber bez: 17 TL Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Bu paketlerden alsak bizde Bursa'dan video konferans yoluyla size katılsak nasıl olur acaba Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Her birinin;Şişesi+sıvısı+pedi birleştirip ilk mesaja da ekleyeyim, iyi fikir. Kısaca: 21 Koruma: 27TL biberon+ped dahil 34 Hızlı: 22.9 TL sprey şişesi dahil show car parlaklığı dedikleri 66 Parlatıcı: 18.75 TL biberon +ped dahil Mikrofiber bez: 17 TL Abi konuyu uzatıyorum ama hare giderici tam olarak ne işe yarar, birde hızlı cila show car etkisi veriyorsa 66 parlatıcı ne etkisi veriyor Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Ankara ve Nevşehir'den katılım olurmu Bizim arabalarımız temiz, gerek yok ama bu etkinliğe misilleme yapmayacağız gibi bir durum düşünülmesin.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Mevzu hakkında 1-2 haftadır araştırma yaptım, amatör el becerimiz ile yapabileceğimiz en risksiz ve max. fayda sağlayacak ürün listesini oluşturdum, o gün detaylı konuşuruz tabii, Kısaca: 82 hare gidericinden önce aslında makine ile uygulanan bir sıvı var, boyayı yakma-çizme olasılığı olan bir işlem, ama sadece 82 ile başlayınca da %70-80 etkiye ulaşılıyor. 66 profesyonel kategorinin en basiti, ama kalıcılığı uzun, 34 hızlı cilanın uygulaması kolay, kalıcılığı 1-2 yıkama. Bu paketlerden alsak bizde Bursa'dan video konferans yoluyla size katılsak nasıl olur acaba Msn den konfrerans açabiliriz iyi fikir. Bizim arabalarımız temiz, gerek yok ama bu etkinliğe misilleme yapmayacağız gibi bir durum düşünülmesin.... Angara çık aradan Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 (düzenlendi) MF bez iyi bir ürünse ve bu hızlı ciladan sonra kullanmamız gerekiyorsa birtanede ondan alıyım.. Ve tüm bu aldıklarım pasta gibi tehlikeli ürün değil dimi? yani yarın öbürgün hatalı uygulama sonucu kaş yapalım derken gözü çıkartmayız dimi 15 Ekim 2010 tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 İlk iletiye devamlı ekler yapıyorum. Vesile ile, bu ürünler, 82 hariç (ki ondan da korkma çok detaya iniyoruz) Ancak, Arko el kremi kadar riskli. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Angara çık aradan Gelecek program, kaporta-boya atölyesinde herkese birer tabanca verilip rengine göre boya yenilemesi...Katılım ücretli, ilk yarım kilo macun hediye... Çağlar abi kızma, gayet yararlı bir olay gerçekleştireceksiniz gibi geliyor bana.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Gelecek program, kaporta-boya atölyesinde herkese birer tabanca verilip rengine göre boya yenilemesi...Katılım ücretli, ilk yarım kilo macun hediye...Çağlar abi kızma, gayet yararlı bir olay gerçekleştireceksiniz gibi geliyor bana.. Beyaz fiesta bulsam, üstüne grafiti yapacağım bizdeki buluşmalar tekniktir, mangalda kanat yapmıyoz Vesile ile, O metal çantada ne var? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Forumun sırları var abi, paylaşırsam çok şey biliyordu diye seni tehlikeye atmış olurum.. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Msn den konfrerans açabiliriz iyi fikir. Sani bu işe el atsa, canlı yayın yapsanız internet üstünden vesile çok sevinir bu duruma Yorum bağlantısı
Misafir 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 ne güzel, bizdemi yapsak acep, yada çaglar abi bi hafda sonu buraya gelsin, aynısını burda yapalım, olmazmı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Ekim 2010 Paylaş 15 Ekim 2010 Yol çok uzun.. Bu havada gelsem yıkasam parlatsam, gelince aynı işi burda tekrar etmem gerkecek.. Ama online olarak size katılacağımı taahhüt ediyorum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Ekim 2010 Yazar Paylaş 15 Ekim 2010 Abi 2+5+6+7 82 ve 66 yapılmadan, 21 koruma işe yaramaz, boya üstündeki tozların da üstünü kaplar, menüye detay ilave ettim, bir daha kontrol edin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts