İçeriğe Yönlendir

2006 Focus Ghia G&#246sterge Saati Ayarı Nasıl Yapılır?

Fatih Ada

Recommended Posts

Fatih Ada

Arkadaşlar merhaba;

Bildiğiniz gibi kontak kapalı iken gösterge panelinde FordFocus yazısı ve altındada saat ve tarih mevcut,

Günlerdir bu saat ve tarih ayarının nasıl değiştirildiğini öğrenemedim,sizlerden ricam bilen bir arkadaş varsa paylaşsın.

Teşekkür ederim.

img00407201010161527.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
bu linkte aracınıza ait kullanım klavuzu mevcut indirip ögrenebilirsiniz.

http://www.ozyurek.org/kilavuz/kilavuz.htm

Bu klılavuzda mevcut değil oktay abi.ayrıca link ölmüş çalışmıyor zaten daha öncede bakmıştım.

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
(düzenlendi)

Saati ve tarihi teypden de ayarlayabilirsiniz. Sizde sony olması lazım. Menüye basın. Aşağı yukarı ok tuşları ile saat veya tarih görününceye kadar devam edin. Saat görününce kadar yukarı/aşağı tuşu ile devam edin. Sağ/sol tuşu ile ayar yapılacak saati/dakikayı seçip, yukarı/aşağı tuşları ile ayar yapın (Sözün özü, yön tuşlarından aldığınız tepkiye göre ayar yapın :nazar: ). Son olarak menüye basınca işlem tamamlamır. (Kaynak: Ford Audio klavuzu 01/2006 cg3508en)

tarihinde Murat Kavuk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Saati ve tarihi teypden de ayarlayabilirsiniz. Sizde sony olması lazım. Menüye basın. Aşağı yukarı ok tuşları ile saat veya tarih görününceye kadar devam edin. Saat görününce kadar yukarı/aşağı tuşu ile devam edin. Sağ/sol tuşu ile ayar yapılacak saati/dakikayı seçip, yukarı/aşağı tuşları ile ayar yapın (Sözün özü, yön tuşlarından aldığınız tepkiye göre ayar yapın :) ). Son olarak menüye basınca işlem tamamlamır. (Kaynak: Ford Audio klavuzu 01/2006 cg3508en)

yok ben göstergedeki saatin ayarını öğrenmeye çalışıyorum..

sonydeki saatede anlam veremedim zaten otomatik ayarlamayı seçtim bazı kanallardan rss den saati ayarlıyo ama sonra tekrar sıfırlıyo.

manuel seçtiğinizde sizde tek ayarlama yeterli oluyormu?

kontağı kapatıp sonra tekrar çalıştırdığınızda tekrar ayarlamanızmı gerekiyor?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
teypten ayarlayınca sanırım göstergede ayarlanıyor

ama otomatik olarak ayarlama yaptığımda ekrandaki değişmedi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

pekbidolunun aküsünü değiştiğimde, ekrandaki menüden ayarlamıştım diye hatırlıyorum?

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
yok ben göstergedeki saatin ayarını öğrenmeye çalışıyorum..

sonydeki saatede anlam veremedim zaten otomatik ayarlamayı seçtim bazı kanallardan rss den saati ayarlıyo ama sonra tekrar sıfırlıyo.

manuel seçtiğinizde sizde tek ayarlama yeterli oluyormu?

kontağı kapatıp sonra tekrar çalıştırdığınızda tekrar ayarlamanızmı gerekiyor?

Saat bilgisi araçdan geliyor, teyb de aslında saat yok diye biliyorum. Ama sizin öncelikle RDS TIME OFF'u (veya CLK-MAN) seçmeniz gerekli ki saat bilgisini yol bilgisayarından alsın.

İkinci bir yol olarak, yol bilgisayarı kolu ile de ayar yapıyorsunuz. Yol bilgisayarından Set-menuye giriyorsunuz. Buradan saati bulup, yol bilgisayarının kolu ile de kolaylıkla ayar yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Saat bilgisi araçdan geliyor, teyb de aslında saat yok diye biliyorum. Ama sizin öncelikle RDS TIME OFF'u (veya CLK-MAN) seçmeniz gerekli ki saat bilgisini yol bilgisayarından alsın.

İkinci bir yol olarak, yol bilgisayarı kolu ile de ayar yapıyorsunuz. Yol bilgisayarından Set-menuye giriyorsunuz. Buradan saati bulup, yol bilgisayarının kolu ile de kolaylıkla ayar yapabilirsiniz.

abicim işte o saat menüsünü nereden buluyorum?

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
abicim işte o saat menüsünü nereden buluyorum?

Yol bilgisayarından. Resimde, menu yazan yerin sağından, kalan km, ortalama tüketim vs sırayla dolaşırsınız. Set-menuyü (veya ayar ile ilgili herhangi bir cümle) görünceye kadar dolaşmaya devam edin. (Araç hareket etmiyor iken yalnız, yoksa set-menu gelmez). Bu yazıyı görünce, soldaki set tuşu ile bu menüye girin. Sonra tekrar yukarı aşağı ile saati bulun. Sonra tekrar set tuşu ile saat ayarına girin. Saati bulduktan sonra gerisi kolay zati :D

resim_697851401.jpg

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Ya aynı problem bendede var , teypden otomatik alıyor ve teybide ayarlayamıyorum. Hatta teyp de her açılışta "not configured" yazısı çıkıyor. Teyp üzerinde otomatik saat bulunca arabanın saatini ayarlamıyor ve kapanıp açılıncada kendinide resetliyor. Soldaki ayar kolundan ne kadar uğraştıysamda saat menüsünü bulamadım, kontak takılı, kontak takılı değil , kontak takılı tüm ışıklar yanarken, araba çalışırken, giderken her halini denedim sonunda böyle kabullendim.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ya aynı problem bendede var , teypden otomatik alıyor ve teybide ayarlayamıyorum. Hatta teyp de her açılışta "not configured" yazısı çıkıyor. Teyp üzerinde otomatik saat bulunca arabanın saatini ayarlamıyor ve kapanıp açılıncada kendinide resetliyor. Soldaki ayar kolundan ne kadar uğraştıysamda saat menüsünü bulamadım, kontak takılı, kontak takılı değil , kontak takılı tüm ışıklar yanarken, araba çalışırken, giderken her halini denedim sonunda böyle kabullendim.

Arabayi sabah bakim icin servise biraktim yukaridaki sorunlarimida soyledim not configured yazisi teyp degistiyse cikarmis configurasyon yapilmasi gerekliymis.. Ayarlarini yapicaklar elleme ama dediler :D bende ne kadar kumanda kolu buton varsa herseyi denedim olmamisti :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Yol bilgisayarından. Resimde, menu yazan yerin sağından, kalan km, ortalama tüketim vs sırayla dolaşırsınız. Set-menuyü (veya ayar ile ilgili herhangi bir cümle) görünceye kadar dolaşmaya devam edin. (Araç hareket etmiyor iken yalnız, yoksa set-menu gelmez). Bu yazıyı görünce, soldaki set tuşu ile bu menüye girin. Sonra tekrar yukarı aşağı ile saati bulun. Sonra tekrar set tuşu ile saat ayarına girin. Saati bulduktan sonra gerisi kolay zati :D

resim_697851401.jpg

abicim saat opsiyonelmiş neden söylemiyosunuz :) ısıtıcılı araçlarda (ne demekse artık ) mevcutmuş o saat menüsü,bende ses sisteminden ayarlanıyormuş. Servise bıraktım bugün yapacaklar :)

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
abicim saat opsiyonelmiş neden söylemiyosunuz :) ısıtıcılı araçlarda (ne demekse artık ) mevcutmuş o saat menüsü,bende ses sisteminden ayarlanıyormuş. Servise bıraktım bugün yapacaklar :)

İyi öyleyse bende bırakayım bi ara servise, bunu sadece yetkili servis mi yapabiliyor acaba? Malum yetkili serviste sıra gelmiyo bi türlüde.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
İyi öyleyse bende bırakayım bi ara servise, bunu sadece yetkili servis mi yapabiliyor acaba? Malum yetkili serviste sıra gelmiyo bi türlüde.

Ben taksimde liderler forda biraktim hizmet iyi.. Tavsiye ederim..

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik
Ben taksimde liderler forda biraktim hizmet iyi.. Tavsiye ederim..

Ben zaten hep Liderlere bırakırım ama Osman abi bana yetkili servise götüreceksin bunun için demişti o yüzden uğraşmıyorum . O zaman bi dahaki gidişime bunu bi daha söyleyeyim :) teşekkür ederim bilgiler için ,valla hep içimde dert kalmıştı bu meret :)

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
teypten ayarlayınca sanırım göstergede ayarlanıyor
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ben zaten hep Liderlere bırakırım ama Osman abi bana yetkili servise götüreceksin bunun için demişti o yüzden uğraşmıyorum . O zaman bi dahaki gidişime bunu bi daha söyleyeyim :fiuw: teşekkür ederim bilgiler için ,valla hep içimde dert kalmıştı bu meret :i-ih:

Osman usta yapamamış malesef cihazı bu işlemi yapamıyomuş banada yetkili servisi önerdi :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk
abicim saat opsiyonelmiş neden söylemiyosunuz :fotocek: ısıtıcılı araçlarda (ne demekse artık ) mevcutmuş o saat menüsü,bende ses sisteminden ayarlanıyormuş. Servise bıraktım bugün yapacaklar :D

Hadi be. Benim araçta yol bilgisayarından ayarlanabiliyor. Makyaj öncesi farklı demekki. Sizi de boşuna uğraştırdık o zaman. Isıtıcı dedikleri, yurtdışı focuslarda, program yapıyorsunuz, siz araca binmeden 5-10 dakika önce arabanın içi ısıtılmaya başlanıyor. Türkiyede öyle bir focus yok bildiğim kadarıyla.

Son bir öneri, teyp üstündeki menü tuşuna basılı tutunca da farklı bir menü gelmiyormu. Şimdi aklıma geldi, bazı ayarlara girmek için menü tuşuna 3-4 saniye basılı tutmak gerekiyordu :friends:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Hadi be. Benim araçta yol bilgisayarından ayarlanabiliyor. Makyaj öncesi farklı demekki. Sizi de boşuna uğraştırdık o zaman. Isıtıcı dedikleri, yurtdışı focuslarda, program yapıyorsunuz, siz araca binmeden 5-10 dakika önce arabanın içi ısıtılmaya başlanıyor. Türkiyede öyle bir focus yok bildiğim kadarıyla.

Son bir öneri, teyp üstündeki menü tuşuna basılı tutunca da farklı bir menü gelmiyormu. Şimdi aklıma geldi, bazı ayarlara girmek için menü tuşuna 3-4 saniye basılı tutmak gerekiyordu :friends:

Konfigurasyonu yapilmasi gerekiyormus ondan olmuyormus yetkili servise gitmem gerekiyormus ;|

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Son bir öneri, teyp üstündeki menü tuşuna basılı tutunca da farklı bir menü gelmiyormu. Şimdi aklıma geldi, bazı ayarlara girmek için menü tuşuna 3-4 saniye basılı tutmak gerekiyordu :)

yok yok onlarıda yemiyo :) geçenlerde rds ile saat ayarını on yapmıştım bi dahada bulamadım bu şeceneği çıkmıyo namussuz :)

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Bugün baktım arabanın saati iki dakika geri kalmış. Düzelteyim derken siz geldiniz aklıma. Ben de fotoğraf çekeyim dedim. Gerçi artık eminiz, sizde Saat Ayarı seçeneği çıkmıyor :rofl:

cepfoto0494.th.jpgcepfoto0496.th.jpgcepfoto0497.th.jpgcepfoto0498.th.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Bugün baktım arabanın saati iki dakika geri kalmış. Düzelteyim derken siz geldiniz aklıma. Ben de fotoğraf çekeyim dedim. Gerçi artık eminiz, sizde Saat Ayarı seçeneği çıkmıyor :rofl:

cepfoto0494.th.jpgcepfoto0496.th.jpgcepfoto0497.th.jpgcepfoto0498.th.jpg

:) bizim ekranlarda farkli sizle..

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
Bu klılavuzda mevcut değil oktay abi.ayrıca link ölmüş çalışmıyor zaten daha öncede bakmıştım.

link çalışıyor direk emminin sayfaya girerek dene dosya iniyor. :)

biraz önce indirdim ve 26.sayfada resimdeki gibi anlatılıyor. :rofl: farklı bir versiyona sahipse diyecegim ama focus2 diye baktım sizin focus 1 mi?

digital saatin geri kalması mantıklı degil derim.elektrik geldigi sürece sapmasız süreyi vermesi gerekiyor.akü kontrolü falan bakıldımı hiç.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...